DeanM Napisano 13 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2021 Super opcja pojawiła się w ofercie płaszczy Custom Made SuSu. Oprócz 3 wersji długości rękawów/całości (short/normal/long) można w cenie 119 PLN wydłużyć płaszcz o dodatkowe 25cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 13 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2021 @pablocito zgadzam się z Tobą. Pisałem o młodzieży (nie dzieciach), która bimba; nie miałem na myśli tych którzy mają trudne warunki, lecz tych którzy dobrych nie wykorzystują. Tak czy siak, takie mam ogólne wrażenie, smutne czy nie, uproszczone czy nie. I nie uważam że jest to korzystny trend. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jangrajewski Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 Szanowni, Planuję zamówić sobie garnitur CustomMade - będzie to mój pierwszy raz z SuitSupply (w ogóle). Mam 181 centymetrów wzrostu, a pasujący rozmiar to 46. Podobają mi się spodnie z mankietami i marszczone rękawy. Pytanie brzmi: czy przy takich rozmiarach długość spodni i rękawów będzie akurat idealna, a jeżeli nie, czy warto wybierać dodatki o których wspomniałem. Jestem też ciekawy, jak to wypadnie z długością marynarki: przykryje ładnie pośladki, czy będzie z tym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 1 hour ago, Jangrajewski said: Szanowni, Planuję zamówić sobie garnitur CustomMade - będzie to mój pierwszy raz z SuitSupply (w ogóle). Mam 181 centymetrów wzrostu, a pasujący rozmiar to 46. Zamów dowolny garnitur Lazio "z wieszaka" i sprawdź jak leży (custom-made bazuje na kroju Lazio). Rozmiar 46 przy 181 cm wzrostu może być zdecydowanie za mały (szczególnie długość rękawów i marynarki). Zależy od Twojej budowy ciała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jangrajewski Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 8 minut temu, Aras napisał: Zamów dowolny garnitur Lazio "z wieszaka" i sprawdź jak leży (custom-made bazuje na kroju Lazio). Rozmiar 46 przy 181 cm wzrostu może być zdecydowanie za mały (szczególnie długość rękawów i marynarki). Zależy od Twojej budowy ciała... Hmm... Jestem zdecydowanie szczupły. Czy przy takim rozmiarze ewentualnie warto spojrzeć na Washingtona - będzie lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 Czy macie jakieś doświadczenia z tym typem tkanin? Thomas wool-silk-linen blend w Havanie. np. https://suitsupply.com/en-us/men/suits/purple-havana-suit/P6221I.html https://suitsupply.com/en-us/men/suits/light-blue-lazio-suit/P6000I.html Zależy mi na czymś lekkim na wiosnę/lato, ale również żeby się zbytnio nie gniotło. Czy ktoś ma jakieś dane dot rozmiarówki? Doszły mnie słuchy że były jakieś korekty w rozmiarówce SS. Sugerować się danymi na www?rozmiar 54 - faktycznie wejdę mając 110-112cm w klatce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 1 hour ago, Jangrajewski said: Hmm... Jestem zdecydowanie szczupły. Czy przy takim rozmiarze ewentualnie warto spojrzeć na Washingtona Washington będzie miał dłuższą marynarkę ale rękawy będą raczej takie same jak w Lazio. SuitSupply generalnie robi marynarki z dosyć krótkimi rękawami i to one najczęściej są problemem przy większym wzroście. Wszystko tak naprawdę zależy od Twoich proporcji... Ja mam 185 cm i długie ręce i kupuje rozmiar 98. Jeśli chcesz iść w custom-made a 46 okaże się za krótka (ale dobra w ramionach i klatce) to masz jeszcze longa 90. Moim zdaniem zanim pójdziesz w custom-made powinieneś przymierzyć przynajmniej jeden Lazio z wieszaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 30 minutes ago, rav3nlord said: Czy macie jakieś doświadczenia z tym typem tkanin? Thomas wool-silk-linen blend w Havanie. Mam chyba ze dwie mieszanki od Thomasa o podobnym składzie. Bardzo je lubię ale na pewno nie są to super-cienkie tkaniny. Mają swoją fakturę i "masę". Wełna tropikalna sprawia wrażenie zdecydowanie lżejszej. Nie gniotą się przesadnie... a już na pewno nie tak, jak sam len czy len i bawełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 ok dziękuję, a jak się sprawy mają z rozmiarówką? Zgadza się z tabelą producenta? Bedę jeszcze wdzięczny za info dot rękawów i nogawek czy krój nie jest zbyt wąski w bicepsie / w udach. Z uwagi na to że mam sporą klatkę będą musiał zamówić osobno marynarkę i osobno spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jangrajewski Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 44 minuty temu, Aras napisał: Washington będzie miał dłuższą marynarkę ale rękawy będą raczej takie same jak w Lazio. SuitSupply generalnie robi marynarki z dosyć krótkimi rękawami i to one najczęściej są problemem przy większym wzroście. Wszystko tak naprawdę zależy od Twoich proporcji... Ja mam 185 cm i długie ręce i kupuje rozmiar 98. Jeśli chcesz iść w custom-made a 46 okaże się za krótka (ale dobra w ramionach i klatce) to masz jeszcze longa 90. Moim zdaniem zanim pójdziesz w custom-made powinieneś przymierzyć przynajmniej jeden Lazio z wieszaka. Znasz wymiary tego longa 90? I czy jeśli będą za długie, marszczone rękawy i nogawki z mankietami mają sens, czy i tak zniknie to przy skracaniu (zważając na to, że jedyna krawcowa do jakiej mam dostęp, delikatnie mówiąc, nie jest zbyt wprawiona w przeróbkach garniturów). Długość rękawów marynarki jaka mi pasuje, to 63 centymetry - nie wiem, czy to oznacza długie, krótkie, czy przeciętne ręce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 Long na 181 cm wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 Marynarka rozmiar 46 to plecy o długości 74 cm a rękaw 62 cm. Przy długich rękach to za mało a i marynarka może być przykrótka na 181 cm. Rozmiar 90 będzie miał plecy 77 cm i rękaw 64,5 cm.... więc to wcale nie taki długi long:) Jeśli koledze pasują marynarki z rękawami 63 cm, to obie opcje pewnie zagrają... może wydłużyć rękaw w regularze albo skrócić odrobinę w longu. Nadal uważam, że robienie custom-made bez przymiarki to kaskaderka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 15 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2021 2 hours ago, rav3nlord said: ok dziękuję, a jak się sprawy mają z rozmiarówką? Zgadza się z tabelą producenta? Bedę jeszcze wdzięczny za info dot rękawów i nogawek czy krój nie jest zbyt wąski w bicepsie / w udach. Z uwagi na to że mam sporą klatkę będą musiał zamówić osobno marynarkę i osobno spodnie. Rozmiarówka "kiwa" się o pół rozmiaru... Głównie w dół, czyli można dostać coś bardziej przyciasnego (szczególnie w talii). SuSu szyją generalnie slimy, więc jak masz uda/łydki kulturysty to raczej musisz zamawiać sporo większe spodnie i kombinować z pasem... Co do bicepsu, to nigdy nie podawali tego wymiaru w swoich tabelach. Jeśli musisz iść w opcję custom-made (bo np. wybrany garnitur nie jest sprzedawany w opcji inny rozmiar marynarki i spodnie) to polecam najpierw zamówić i przymierzyć jakiś garnitur od SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 16 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 @Jangrajewski, 46 będzie za krótka marynarka. Ja mam 178 cm i marynarka custom made havana rozmiar 48 jest dobra na długość. Co ciekawe, mam 2 inne havany z wieszaka i musiałem wydłużyć rękawy ok. 2 cm. Spodnie od garnituru custom made brescia rozmiar 48 zwęziłem w udach i skróciłem nogawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 18 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2021 Jak się sprawują w kwestii custom made koszul? Bardzo ciężko trafić u nich z rozmiarówką, tym bardziej, że jest mocno rozjechana w poszczególnych modelach. Zastanawiam się czy metodą prób i błędów nie wyrobić sobie u nich rozmiarówki i później nie zamawiać tak po prostu custom. Pytanie jakie jest ryzyko, że pomimo tego koszule będą "rozjechane" w rozmiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 W dniu 18.03.2021 o 10:09, eduardo napisał: Jak się sprawują w kwestii custom made koszul? Bardzo ciężko trafić u nich z rozmiarówką, tym bardziej, że jest mocno rozjechana w poszczególnych modelach. Zastanawiam się czy metodą prób i błędów nie wyrobić sobie u nich rozmiarówki i później nie zamawiać tak po prostu custom. Pytanie jakie jest ryzyko, że pomimo tego koszule będą "rozjechane" w rozmiarach Ale akurat przy zamawianiu koszuli możesz sobie ustawić "bazowy" rozmiar i zmienić poszczególne wymiary koszuli. Czyli mierzysz swoją obecną, dobrze lezącą koszulę i ustawiasz wymiary. Albo jeszcze lepiej, jeśli masz juz jakąś koszulę od SuSu - wtedy robisz poprawki na wymiary w górę czy w dół zależnie od upodobań i obecnego dopasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Tylko pytanie było w innym kontekście. To co opisałeś chcę właśnie zrobić. Pytanie jakie jest ryzyko, że mimo ustalonego wymiaru bazowego koszule będą przychodzić niezgodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 19 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2021 Dwie strony wcześniej pisałem o moim zamówieniu. Co do szansy.... powiem tak: w SuSu "skopali" póki co jedno moje zamówienie i do "delikatnie" (rękawy). W popularnej "Oldze" nie jestem zadowolony z żadnej z 5 koszul jakie kupiłem. W każdym z 3 zamówień coś było niezgodne z oczekiwanymi wymiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 20 Marzec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2021 W Oldze zamówiłem jedną koszule i będzie to ostatnia. W SuSu mam kilka z wieszaka i chyba zaryzykuję custom. Możliwość zwrotu takiej koszuli to duży plus dla nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek2 Napisano 8 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2021 ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav3nlord Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 kupował ktoś może coś z nowej kolekcji? mam na myśli garnitur wool silk linen, gniecie się bardzo? rozmiarówka ponoć się trochę skurczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Nie wiem jak garnitury z aktualnej kolekcji bo ja mam 2 garnitury sprzed roku z tego splotu, I uważam ze są świetne. O gnieceniu nie ma mowy a są przy tym przewiewne, jestem b. zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Pisałem już gdzieś o tej mieszance. Mi się podoba. Nie gniecie się jak len, ale gniecie się bardziej niż 100% wełna. Jest też sztywniejsza i "cięższa" od wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 9 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2021 Mam jedną koszule custom made od SuitSupply. Zostawiłem standardową szerokość mankietów na dwa guziki proponowaną dla mojego rozmiaru bo w sumie nie wiedziałem jak mi będzie wygodniej. Teraz jak już przeszyłem guziki i wiem jaką bym chciał mieć odległość od guzika do dziurki to zauważyłem, że instrukcja mierzenia koszuli na stronie ma się nijak do rzeczywistych rozmiarów mankietu... standardowo wpisane było 24 cm i to jest faktyczna szerokość mankietu, a nie tak jak piszą w instrukcji odległość między wszyciem guzika a wewnętrznym brzegiem dziurki. Zgłupiałem kompletnie, a SuitSupply mi zaleca wizytę w sklepie, co oczywiście jest niemożliwe, bo takowy w Polsce nie istnieje. Niestety jestem za mało bystry, żeby to ogarnąć. Jak mierzycie mankiety na jeden guzik i co wpisujecie w SuSu, żeby było dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 12 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2021 (edytowane) Odebrałem w piątek swoją pierwszą koszulę custom made od susu. Tkanina to bazowy najtańszy (bez dopłat) biały traveller, żeby nie wchodzić w żadne dodatkowe koszty w sytuacji ewentualnego niedopasowania. Dopasowanie określam jako bdb - jest niemalże tak jak chciałem, wyjątkiem sygnalizowanym już wcześniej przez Kolegów jest długość mankietów i umieszczenie na nich guzika (trzeba brać 0,5 - 1 cm więcej) oraz rozmiar kołnierzyka (j.w.), ale to akurat może być w jakimś stopniu wina mojej budowy ciała (zamawiam koszule custom made lub rtw super slim, bo w pasie mam ok. 90 cm, ale kołnierzyk 42). Cały proces zamówienia ułatwiło mi z pewnością korygowanie wymiarów na podstawie koszuli z wieszaka od susu. Podsumowując: polecam ich custom made (za 369 zł nie znalazłbym nic lepszego), a teraz dodatkowo nie bedę miał oporów żeby dopłacić do tkaniny czy za dodatki. Edytowane 12 Kwiecień 2021 przez Gocławianin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi