eduardo Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Też mam podobne zdanie. Wszystko zależy od Twoich wymiarów. Jestem bardzo szeroki w barkach, a w pasie mam niespełna 90 cm i extra slim fit, które mierzyłem u nich w sklepie były obcisłe. Moja koszula też dotarła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Panowie, czy tylko mi sie wydaje ze majac w szyi 39cm i 104cm obwod klatki (nie mylic ze srednica) przy 84 cm w talii to w SuitSupply nic sobie z koszul nie wybiore? Garnitury i marynarki w 48/50 leza swietnie, a koszula ktoras z kolei juz w klatce tak opieta ze nie da sie podniesc komfortowo rak. Tym razem popover 39/40 slim fit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Dobrze widzę, że koszule są made in Mauritius? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Zależy które. Mój Jort jest z Polski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Wszystkie kilkanaście Jortów, które ostatnio widziałem były zrobione w Polsce więc #wspierampolskiemanufakturyszyjacenazlecenie. Koszule z niższych linii mam z PL, Mauritiusu i Macedonii. Moje też przyszły. Casualowa BD z lnu (42) oraz dwie garniturowe (42L) w tym pierwszy raz z mankietem koktajlowym. Natomiast spodenki w kolorze Camel są raczej w kolorze płuc długoletniego palacza Cameli Tym niemniej, pasują na mnie i są bardzo dobrze wykonane, więc zostają. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lafayette Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 18 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Te garnitury były po 200zl? Nie ma tak dobrze, łączna cena jest na samym dole screena. 7 godzin temu, achimpe napisał: Zaproponowali mi 250dkk (150 pln). Chyba zrezygnuję, choć jest super... Mi odpisali, że garnitur jest jednak dwuczęściowy nic nie proponując. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babicz999 Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 U mnie pierwsza paczka Jortów dotarła, kolekcja koszul button down na lato. Materiały rzeczywiście mają wysokiej jakości. Potwierdzam, że nazwa super slim może być trochę myląca, bo nie są to koszule jakoś przesadnie wytaliowane, wyraźnie mniej niż np. Osovski. Za cenę outletową to rzeczywiście dobra okazja, ale cena regularna to gruba przesada. Kapitalne koszule. W moim rozmiarze niestety nic nie bylo ja zabralem się za przeglądanie.Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domixon Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Dziś dotarły też moje koszule w trójpaku. Najbardziej pozytywnie zaskoczyła mnie flanela - kapitalna, a była najtańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub.B Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Wie ktoś może jak koszule z susu mają się do tych z poszetki lub od zack roman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 W tym roku w outlecie można było fajne rzeczy wyhaczyć, ale timing był najważniejszy. Szybko trafiło info na forum o starcie outletu i sam byłem w szoku, że był tak duży wybór koszul, butów, płaszczy i garniturów. Trochę żałuję, że w pierwszej turze tylko koszule wybralem. Natomiast wczorajszy wieczorny update jeszcze ciekawszy niż pierwsza tura. Teraz pora poczekać na kuriera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin C Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Hej. Czy wasza koszula dżinsowa tez tak mocno śmierdzi jakaś chemia? Ponadto pytanie dot garnituru o fasonie Washington- marynarka jest extremalnie długa- ok 10cm poniżej rękawa. Nie jestem przyzwyczajony do aż takiej długości aczkolwiek cenie w SS ze jako jedyni nie szyją damskich żakietów jak polskie marki. Czy skrócenie jej o 2-3 będzie widoczne w proporcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Ciekaw jestem Waszych ocen koszul SS Jort. Jakbyście je pozycjonowali względem polskich marek typu MT, Zack, Poszetka, E. Berg czy też brytyjskich ? Nie pytam o cenę, bardziej zależy mi na opinii co do jakości wykonania, detali, materiału itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Moim zdaniem są zdecydowanie lepsze, głównie wykończenie (obszycie dziurek na guziki) oraz materiał (zazwyczaj). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Mam jedną od kilku lat i jest to jedna z najlepiej noszących się koszul pod kątem wytrzymałości jak i "mięsistości" materiału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 16 minut temu, Servetch napisał: Moim zdaniem są zdecydowanie lepsze, głównie wykończenie (obszycie dziurek na guziki) oraz materiał (zazwyczaj). Plus guziki z masy perłowej w standardzie (w Oldze trzeba było dopłacić 8€ do opcji premium) i poprawcie mnie ale rękawy wszyte są chyba jakimś bardziej fancy sposobem - widać taki ręcznie szyty szew dookoła ramienia i szew boczny koszuli nie zbiega się ze szwem rękawa. Materiały widziałem wyłącznie E.Thomas. Ciekawi mnie czy ktoś wie gdzie je mogą szyć w Polsce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Tczew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Ręczny szew Panie to nie w kraju ogórka i wódki, a w Neapolu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Fajne, bufoniaste wszycie rękawów, że sporymi marszczeniami. W marynarce to by była przesada, efekt nieco teatralny, ale tutaj jest ciekawie- inaczej. Jednak dla mnie koszula to 1. Materiał 2. Dopasowanie. Inne rzeczy są trzecioplanowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 11 minut temu, eye_lip napisał: Ręczny szew Panie to nie w kraju ogórka i wódki, a w Neapolu. A jakby Ci ktoś powiedział, że skóry strusie i aligatorowe to nie w kraju ogórka i wódki, a w Neapolu? Smutno by Ci się pewnie zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Nie bardzo, bo na całym świecie wytwarza się tego typu dobra luksusowe, poza tym nie konkuruję ceną, a ręczne wszycia rękawa, obszywane ręcznie wszystkie dziurki, wszywana ręcznie plisa etc. to albo na południu Włoch albo w Indiach i raczej nie za 100 euro tylko więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Czy myślisz, że koszula full-wypas zrobiona w Polsce wypadłaby cenowo pomiędzy Neapolem a New Delhi? Nie zakładam z góry, że w naszym kraju brakuje skilla, skoro robimy bardzo dobre ręcznie wykonane produkty galanteryjne (Twoje i innych rzemieślników na Forum) i wykonujemy koszule dla najwyższej linii SuSu. Czy przeskok na pełną ręczną robotę byłby duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Z ich butami miał ktoś do czynienia? Interesuje mnie rozmiarówka w cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 Czy myślisz, że koszula full-wypas zrobiona w Polsce wypadłaby cenowo pomiędzy Neapolem a New Delhi? Nie zakładam z góry, że w naszym kraju brakuje skilla, skoro robimy bardzo dobre ręcznie wykonane produkty galanteryjne (Twoje i innych rzemieślników na Forum) i wykonujemy koszule dla najwyższej linii SuSu. Czy przeskok na pełną ręczną robotę byłby duży?Byłaby dużo droższa ale to nie o to chodzi. Nikt nie ma w tym interesu aby robić takie koszule. Jest to nieopłacalne, nie ma konwersji na sprzedaż, nie ma pracowników którzy to robią, nie ten target. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Elegant Napisano 16 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2020 1 godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: Materiały widziałem wyłącznie E.Thomas. Ta firma nie produkuje tkanin koszulowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 17 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2020 7 godzin temu, Pan Elegant napisał: Ta firma nie produkuje tkanin koszulowych. Oczywiście moja pomyłka. Chodziło o Thomas Mason. @Pawcio mam takie małe porównanie. 1) koszula z najwyższej linii ma rękaw osadzony z marszczeniem, wykończony pojedynczym ściegiem, a szwy idące wzdłuż rękawa i korpusu szyte są wysoką gęstością. Szew boczny i szew rękawa nie schodzą się. 2) W linii środkowej (purple) rękaw osadzony jest z użyciem szwu wysokiej gęstości, natomiast wzdłuż rękawa i korpusu biegną szwy standardowej gęstości. Szew boczny i szew rękawa schodzą się. Linia purple ma natomiast kilka cech linii wyższej - ładniej obszyte dziurki niż standard, czasem perłowe guziki, i szew boczny wykończony na dole takim trapezem z materiału (nie znam fachowej nazwy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi