Arturlep Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Dziwne, dokonuje wpłaty, wracam na stronę sklepu i mam info ze zamowienie zostało anulowane, a produkty są dostępne. Wie ktoś o co chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Było kilka ładnych rzeczy, głównie garniturów, ale: - może warte ceny, ale ta cena i tak jest dość wysoka - na sezon zimowy - a jakbym się mimo wszystko zastanawiał, to już się sprzedały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 22 minuty temu, Aras napisał: Też chętnie wsparłbym polskich producentów, gdyby oni zechcieli wspierać kogoś o wzroście powyżej 178 cm:) Niestety ani poszetka ani Lancerto MrV nie chcą:( Mam to samo. Przy moim wzroście i długości rąk mam duży problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Ostatnio w outlecie dorwałem garnitur havana wełna+jedwab+len za bodajże 500 zł, a teraz za takie pieniądze mogę kupić: -koszulkę polo bawełna jedwab - 412 zł -bawełnianio-skórzany plecak - 535 zł -marynarkę havana, bawełnianą - 470 zł, za wełniane trzeba dopłacić 200-300 zł. Ja odpadam, choć garnitury wełniane na sezon jesień zima za około 1000 zł... czemu nie? Jeśli ktoś akurat takie szuka, to śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Gdyby taki gajer Indiany Jonesa zechcieli sprzedać za połowę aktualnie outletowej ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Ciekawe rzeczy znikają z prędkością światła, gdybym skorzystał po mailu, to pewnie niewiele bym kupił. Ale dzięki cynkowi z forum robiłem zakupy koło 8 rano, więc złapałem niebieską torbę skórzaną oraz czarne skórzane etui na pióro w dobrej cenie. Zastanawiająca polityka z tym późnym wysyłaniem maili... Ale jeszcze raz dzięki za wczesne info o outlecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Ja zamówiłem jedną koszulę Jort w rozmiarze 40 extra slim fit. Ich extra slim fit są wyraźnie mniejsze niż slim fit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Tak, zresztą są podane wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Pomyliłem się przy zamówieniu, zamiast popovera kupiłem polówkę, czy dzianina w SuSu jest dobrej jakości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 3 godziny temu, torgul napisał: Ja zamówiłem jedną koszulę Jort w rozmiarze 40 extra slim fit. Ich extra slim fit są wyraźnie mniejsze niż slim fit? Jestem szczupłej budowy i kupuję mocno slimowane, ale ich extra slim to produkt dla patyczaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torgul Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Dzięki, no trudno, najwyżej się zwróci Zasugerowałem się 83% dopasowania. Rozmiar 41 miałem w koszyku, ale zbyt długo się zastanawiałem i został wykupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 55 minut temu, eduardo napisał: Jestem szczupłej budowy i kupuję mocno slimowane, ale ich extra slim to produkt dla patyczaków Nie potwierdzam. Nawet przy 90kg/185cm i z zaniedbaną siłką (=lekki brzuszek) nosiłem extra slim fit. Ich slim fit ma np. w obwodzie klatki aż o 7cm więcej niż extra slim i pasuje mi dość słabo (bardziej jak regular z nazwą poprawiającą samopoczucie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Mają uproszczoną rozmiarówkę, ten sam rozmiar koszuli dla dwóch sąsiednich rozmiarów kołnierza, więc ten slim jest mniej lub bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Ja jestem akurat na większym kołnierzu z pary o tych samych wymiarach (41 i 42), więc jeśli moje ciało jest proporcjonalne do obwodu szyi to powinienem swój rozmiar odbierać jako bardziej slim niż osoba nosząca 41 - oczywiście w bardzo dużym uproszczeniu. To chciałeś powiedzieć @mosze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Tak, zresztą ja też "jestem na większym kołnierzyku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Potwierdzam- koszule Slim Fit są workowate. Nawet pomimo że jestem z dużym brzuchem. To Slim Fit to takie- jak napisał Żorż- na poprawę nastroju. Przynajmniej w moim rozmiarze kołnierzyka 41-42. Extra Slim Fit jest mocno dopasowane. Jednakże moje spostrzeżenia są takie że koszule czy popovery z SuSu to loteria. Raz Extra Slim Fit jest idealny ale miałem też takie przygody że popover ledwo założyłem i miałem spore obawy czy zdejmę go przez głowę czy jednak trzeba będzie ciąć Jeśli chodzi o spodnie- ja wybieram tylko modele Braddon. Posiadają boczne regulatory, zakładki, nieco wyższy stan. Nie są bardzo wąskie. Spodnie ze szlufkami- zdecydowanie niski stan i wąskie. Na minus- modeli Braddon jest na prawdę niewiele. A już znaleźć garnitur ze spodniami Braddon to wyczyn. Outlet przeglądałem po 24:00 i pomimo decyzji,m że od kwietnia już nic sobie nie kupuję jednak skusiłem się na butelkowozieloną flanelę w fasonie Braddon. Trochę się usprawiedliwiam tym, że te spodnie zastąpią zieloną flanelę od Benevento, z której wyrosłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 @adamW - jesteśmy z Tobą Ja z niczym się nie usprawiedliwiam, od lata 2018 roku kupuję koszule tylko na outletach SuSu w pakietach po 3 (z małym wyjątkiem dla jednej Olgi na spinki). Teraz przy okazji zmieniam rozmiary koszul pod marynarkę na long, więc to już w sumie 7 koszul w tym roku, ale 3 starsze poszły w świat. Na garnitur z linii Jort czaję się od dobrych kilku sezonów, bo ogólnie garnitur nie jest u mnie towarem pierwszej potrzeby, ale jakiś jeden lepszy trzeba mieć, więc padło na tę edycję outletu. W ramach filozofii "less is more" w ciągu ostatnich trzech miesięcy sprzedałem na eBayu 5 koszul, dwie pary spodni, parę butów i kilka krawatów, których nie nosiłem plus kilka flaszek perfum. Niejako w kontrze do tego co pisał wcześniej @Krzysiek_W - nie chciałbym pisać, że rzucam się na SuSu, bo akurat przecenili, ale "rzucam" się na SuSu, bo to koszule, które najlepiej na mnie pasują, marynarki, które na mnie pasują i wybieram coraz więcej produktów z linii Jort, bo podobają mi się użyte materiały. Czy Jort to już high-end? Nie mam pojęcia, nie rozpatruję tego w takich kategoriach. Wiem tyle, że ta marka niemal ustawiła to Forum z marynarkami i garniturami, ma chyba najwięcej stron jako indywidualny producent i z ciekawości przewertowałem reakcje użytkowników z długim stażem przy okazji outletów sprzed kilku lat - powiedzieć "entuzjazm" to jakby nic nie powiedzieć A w ramach wspierania tego w czym polskie marki są dobre zamówiłem w tym roku przemalowanie pary obuwia, pasek do zegarka i cztery krawaty z dwóch wiodących na Forum firm. Koszul i garniturów jak na razie w Polsce nie ma w takich specyfikacjach jakie chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Entuzjazm był, ale i okazje były lepsze. Flanelowy power suit za 750 czy spodnie z lnu za 125 zł z dostawą za darmo to , pomimo inflacji, były naprawdę hity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Klasyczny szary garnitur za 180€ ciągle dostępny: https://eu.suitsupply.com/en/c_suits/dark-grey-pinstripe-napoli-suit/P1104.html?cgid=C_Suits&prefn1=size&prefv1=56|54|52&srule=SalePriceAsc&pdp=true Koszule Jort za 48€, były fajne swetry wełniane od 40€, szorty za 28€, skarpetki Made in Italy za 4€ - najlepsze okazje bardzo szybko się rozeszły. Ale... I podsumowując: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Ten garnitur to jednak nie ta sama liga. Tak na marginesie - noszę inny rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2020 Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał: enie chciałbym pisać, że rzucam się na SuSu, bo akurat przecenili, ale "rzucam" się na SuSu, bo to koszule, które najlepiej na mnie pasują, marynarki, które na mnie pasują i wybieram coraz więcej produktów z linii Jort, bo podobają mi się użyte materiały. Dla mnie to też produkty które idealnie pasują, tak jak produkty OJ i Poszetka. Natomiast mam już tego tyle, że wolę jednak kupić sobie coś innego, niż kolejną marynarkę. Te co mam są wystarczające po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 11 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2020 7 godzin temu, mosze napisał: Ten garnitur to jednak nie ta sama liga. Tak na marginesie - noszę inny rozmiar. To był tylko przykład, że ciągle da się kupić coś normalnego za niskie kwoty - czy akurat tego szukałeś tego konkretnego dnia, nie mogę stwierdzić. Wiem za to, że nowicjuszowi na Forum polecono by skromny, szary garnitur z przewiewnej, całorocznej wełny niż flanelowy powersuit z klapami jak lotniskowiec 7 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Dla mnie to też produkty które idealnie pasują, tak jak produkty OJ i Poszetka. Natomiast mam już tego tyle, że wolę jednak kupić sobie coś innego, niż kolejną marynarkę. Te co mam są wystarczające po prostu. Ja wszystko rozumiem, lubię, szanuję, ale to Ty skończyłeś ostatni wpis cytuję "Nie trzeba, większość z Was ma w pytę ubrań". Brzmiało to trochę jakbyś próbował moralizować po jak sam przyznałeś dwóch próbach napełnienia koszyka i ostatecznej rezygnacji. Pójdź do poszetki, wesprzyj rodzinny biznes i dostań zniżkę po znajomości nie jest ogólnie dostępną opcją dla ludzi mieszkających za granicą, nie mieszczących się w ich rozmiary i nie znających tak dobrze pana Tomasza lub po prostu zbyt nieśmiałych aby zapytać o dodatkowe rabaty. Czasem anonimowy zakup od firmy zlokalizowanej "w internecie" przy okazji outletu, bo w pełnej cenie wcale nie musisz jest jakimś wyborem - nie mnie oceniać motywacje. Ja raczej pozycjonuję się jako osoba, która chce podsuwać Kolegom jak najwięcej możliwych opcji do wyboru, a ostateczne głosowanie portfelem należy do nich. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2020 Oj Żorżu Żorżu, widzę że zawsze masz swoje zdanie, zawsze musisz się odnieść do wszystkiego i zawsze Twoja musi być kropka. Wesołych Świąt wszystkim 😊 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 11 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2020 6 minut temu, Krzysiek_W napisał: Oj Żorżu Żorżu, widzę że zawsze masz swoje zdanie, zawsze musisz się odnieść do wszystkiego i zawsze Twoja musi być kropka. Wesołych Świąt wszystkim 😊 Zawsze mam swoje zdanie to fakt. Odnieść też się czasem lubię, bo przecież rozmawiamy sobie o ciuszkach Kropka kropką - wyjątkowo nie będę już ciągnął tematu i się nie odniosę - niech będzie moja strata Wesołych Świąt Tobie i wszystkim Kolegom. Niech Wam królik przynosi same full-canvasy za nieduże Eurasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 12 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2020 Panowie, gdyby któryś z was zakupił poniższą polówkę i jednak chciał się jej pozbyć (w rozmiarach 39 -42), to chętnie przygarnę. A poza tym: Wesołych Świąt Kolegom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi