KIERMAN Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Nie da rady tego przejść, przy próbie wysyłki do PL cena zmienia się na regularną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Cóż, selekcja i tak nie jest wybitna Przynajmniej nie kusi mnie do zboczenia ze ścieżki szycia na miarę na jaką wszedłem jakiś czas temu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 @blekit nie mogę znaleźć Twojego starego wpisu, przy marynarce SuSu 52 overcoat brać 52 czy 54 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Marynarki w rozmiarach 48 i 50 nie były jakieś ciekawe. I nie w 'stealowych' cenach. Prędzej garnitury z lnu. Ale ja w spodnie w swoim rozmiarze marynarki nie wejdę.Nie ma co żałować, że jesteśmy w gorszej części Europy.No może poza paskami, które są za 6 euro przy zakupie min. 3 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 @Żorż Ponimirski Oba rozmiary powinny być ok, kwestia tego jak dużo luzu chcesz mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Czy ktoś mógłby podpowiedzieć, jaj wypada rozmiarówka dwurzędowej havany w stosunku do napili? Po wymiarach wychodzi, ze ten sam rozmiar jest mniejszy w barkach, co przy mojej budowie byłoby problematyczne. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nejfan Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Wychodzi na to, że Polska nie jest samotna, Szwedzi również poza outletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
branco Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Teoretycznie po całkowitym zniesieniu geo-blockingu w EU, blokowanie dostępu do outletu nie jest zgodne z prawem. Jakby ktoś chciał na siłę się uczepić to SS mogłoby mieć problemy w tej kwestii. Miesiąc temu było o tym głośno w kontekście Guess: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-18-6844_en.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Mateusz Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 A geoblocking JUŻ jest nielegalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Chyba od 3 grudnia 2018 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Geoblocking jest nielegalny, ale sklep nie ma obowiązku wysyłki do każdego kraju UE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Zgadza się, ale właśnie sam dostęp jest zablokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 1 minutę temu, Servetch napisał: Geoblocking jest nielegalny, ale sklep nie ma obowiązku wysyłki do każdego kraju UE. Jak to ma się do SS, bo nie bardzo rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hippe Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 13 minut temu, pi_senny napisał: Jak to ma się do SS, bo nie bardzo rozumiem? ano tak, że z niemieckiej strony suitsupply.de nie kupisz z opcją dostawy do Polski z drugiej strony jest już sklep w Berlinie, dla osób z Polski zachodniej to imo lepsza opcja niż kupno wysyłkowe + można zaliczyć ciekawą wycieczkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
branco Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 @Karol Mateuszna terenie EU od 3 grudnia. Jest tam miedzy innymi o tym, że warunki powinny być jednolite dla wszystkich członków UE. Teraz gdy w outlecie DE wrzucasz do koszyka garnitur za 150 eur i ustawisz shipping na Polskę, to konwertuje Ci cenę na 1800zł w sklepie normalnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad91 Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Biorąc pod uwagę, że to mój pierwszy post na forum chciałbym się przywitać. Przeprowadziłem krótką rozmowę na czacie z pracownikami sklepu i otrzymałem następującą wiadomość: "Hello, the outlet is for the countries is the Benelux, France and Germany. If you have a delivery address in one of these countries then you can order on the outlet." następnie po zapytaniu czy zostanie otwarty w innych krajach EU, w tym w Polsce: "No, it will not. So sorry about that." Wygląda na to, że trzeba tym razem obejść się smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Czy ktoś z wzrostem ~ 190 cm ma garnitur z Susu i może się wypowiedzieć w kwestii prawidłowości doboru rozmiaru na ich stronie? Po użyciu 'znajdź Twój rozmiar' wskazało 50. Nie do końca jestem tego pewien. A wolałbym ograniczyć się do zamówienia max 2 garniturów do przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Przy tym wzroście na pewno rozmiar Long. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Zgadzam się, ja mam 1.86 i long leży na mnie dużo lepiej niż regular. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 No i fajnie. To mi nie pasowało, bo całuję w 102. Przy tych 186 jaki rozmiar wziąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 14 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2019 Ja przy 187 mam 98, to kwestia innych wymiarów. Jak jest z całowaniem to nie wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Dla mnie w porządku były oba rozmiary jeżeli chodzi o marynarki (98 i 102) - i tak każda wymaga jakichś przeróbek. Natomiast jeżeli chodzi o spodnie, to nawet 102 jest dla mnie za ciasne w udach i dlatego ostatecznie nie kupuję już garniturów w SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Mateusz Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 16 godzin temu, branco napisał: @Karol Mateuszna terenie EU od 3 grudnia. Jest tam miedzy innymi o tym, że warunki powinny być jednolite dla wszystkich członków UE. Teraz gdy w outlecie DE wrzucasz do koszyka garnitur za 150 eur i ustawisz shipping na Polskę, to konwertuje Ci cenę na 1800zł w sklepie normalnym. Słusznie - czyli łamią prawo System powinien zakazać kupna tych produktów. Wtedy mogliby się obronić tym, że nie wysyłają z outletu do innych krajów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Właśnie wydaje mi się że jest na odwrót i niezgodne z dyrektywą jest blokowanie możliwości przeglądania oferty, natomiast ceny mogą się różnić w zależności od kraju. Ale nie interesowałem się za bardzo tematem, więc mogę się mylić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 15 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2019 Raczej się nie mylisz:) Nie wiem czy zajęto się dyskryminacją cenową, natomiast przytaczana tutaj dyrektywa o "geoblockingu" pozwala na różnicowanie cen. Z cenami to jest jeszcze inny problem: jesteśmy przyzwyczajeni do cen brutto a te z definicji muszą być inne w każdym kraju (inne stawki VAT). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi