W.N. Napisano 6 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2018 9 godzin temu, babicz99 napisał: Panowie, czy ktoś wie jakie są różnice między modelami garniturów lazio: p5164 oraz lazio p2778LA? Na stronie producenta są kubek w kubek takie same. Różnica w cenie to nieco ponad 200zł i oba sa w wersji dwuczesciowej. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Dwa różne garnitury, spójrz na zdjęcia naszego forumowego kolegi Blondas z Forumowej poradni stylistycznej: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 11 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2018 Czy ktoś z Was ma albo chociaż przymierzał spodnie w modelu Brentwood? Zastanawiam się jak wypada w nich wysokość stanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 Czy posiada ktos moze te kamizelke? https://eu.suitsupply.com/pl/waistcoats/brązowy-kamizelka/W180106.html?cgid=Waistcoats Zastanawiam sie nad zakupem, czy sprawdzi sie na lato jako alternatywa marynarki? Plecy sa z z materialu czy typowo podszewkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 13 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2018 2 godziny temu, braavos napisał: Plecy sa z z materialu czy typowo podszewkowe? Widać na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidaman Napisano 14 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2018 witam. planuje zakup swojego pierszego garnituru, wybór padł na susu. kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać? wzrost 1,9, waga 90, pas 98. garniak z kolekcji napoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 14 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2018 Wybierz zgodnie z tym co wynika z tabeli a najprościej zamówić 2-3 rozmiary i odesłać niepasujące. Zwroty są darmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 14 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2018 I nie sugeruj się Fit Finderem, bo się nie sprawdza. Zawsze mi podpowiada rozmiar większy niż mam. Przy okazji to zauważyłem, że wydłużyli czasy wysyłki do 6-7 dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.N. Napisano 14 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Maj 2018 Godzinę temu, spidaman napisał: witam. planuje zakup swojego pierszego garnituru, wybór padł na susu. kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać? wzrost 1,9, waga 90, pas 98. garniak z kolekcji napoli. Na pewno celuj w rozmiary Long czyli te 90,94,98...itd. Do lepszego doradzenia za mało danych, chociażby szerokości w klatce czy w ramionach. Napoli to krój szerszy w ramionach niż Lazio więc polecam dokładne przestudiowanie tabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 witam. planuje zakup swojego pierszego garnituru, wybór padł na susu. kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać? wzrost 1,9, waga 90, pas 98. garniak z kolekcji napoli. Z moich doświadczeń, rozmiar raczej co najmniej 98, w 94 raczej się nie zapniesz, co prawda moje rozmiary inne, czyli 187, talia ok 86, klatka może 104, waga 82, garnitur Lazio, ale aż tak wielkich różnic w wielości podobnych rozmiarów nie powinno być. Jak koledzy piszą, weź kilka rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigmund Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 Mam pytanie do osób użytkujących lniano-bawełniane koszule SuSu. Czy rękawy skracają się po pierwszych praniach? Kupiłem właśnie koszulę, ale rękawy są idealnej długości i obawiam się, czy po wyjęciu z pralki nie staną się zbyt krótkie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 Moja koszula trochę się zbiegła, a mam lniano -bawełnianą o fakturze jeansu, natomiast na to reguły nie ma. Z doświadczenia Ci doradzę, że wolałbym mieć przynajmniej 1-2cm zapasu. Chociaż materiał (z lnem) sugeruje, że będziesz ją często nosił z podwiniętymi rękawami. Jeżeli ma być tylko pod marynarkę to bym zwrócił, jeżeli nie - zostawiłbym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emarcins Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 W dniu 13.05.2018 o 15:53, braavos napisał: Czy posiada ktos moze te kamizelke? https://eu.suitsupply.com/pl/waistcoats/brązowy-kamizelka/W180106.html?cgid=Waistcoats Zastanawiam sie nad zakupem, czy sprawdzi sie na lato jako alternatywa marynarki? Plecy sa z z materialu czy typowo podszewkowe? Ja. Sprawdzi. Podszewkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emarcins Napisano 15 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2018 W dniu 11.05.2018 o 09:00, kamizelka napisał: Czy ktoś z Was ma albo chociaż przymierzał spodnie w modelu Brentwood? Zastanawiam się jak wypada w nich wysokość stanu. Ja. Bez szału. Na pewno nie jest to wysoki stan, ale leżą bardzo fajnie na biodrach. Jeśli ma się szersze uda proponuję brać rozmiar wyżej i ewentualnie zwężać w pasie i skracać nogawki - będzie wygodniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rollin Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 Dzień dobry. Mam 174 cm wzrostu, ważę 82 kg. Moje wymiary: klatka 102, ramiona 44, talia 91, biodra 102/103, udo 59/60. Zamówiłem trzyczęściowy model Lazio https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-niebieski-gładki/P5470.html Wydawało mi się, że mój rozmiar to będzie 25. Nogawka na pewno jest do skrócenia (wiedziałem to od początku), rękaw z 0.5 cm pewnie też należałoby skrócić (w pozycji stojącej z opadniętą ręką nie ujawnia się ani trochę rękawa koszuli), marynarka winna być trochę bardziej przy ciele (nie wiem jaka to przeróbka), no i spodnie są zdecydowanie za luźne w pasie -- dopiero jak włożę obydwie ręce w spodnie są ciasne, same z siebie opadają na biodra. Nie wiem czy nie wziąłem za dużego rozmiaru: może 24 byłby odpowiedni i taki model należy zamówić? Czy tamten już będzie za ciasny i lepiej wziąć się za przerabianie tego? Przepraszam za jakość zdjęć, nie mam możliwości zrobić lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 16 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2018 2 godziny temu, Rollin napisał: nie mam możliwości zrobić lepszych. Nie ma możliwości Ci pomóc 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 17 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2018 Witam które z lnianych garniturów ( czysty len lub z domieszkami ) są na półpodszewce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidaman Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 witam. za wasza radą zamówiłem rozmiary 98 i 102. rozmiar 98 lepiej dopasowany, ale w spodnie nie moge się zapiąć. rozmiar 102-spodnie ok, ale marynarka lekko luźna w klatce. odczucia mam takie ze 98 jest lekko za mały ( mowa o marynarce-spodnie definitywnie odpadają ) a 102 lekko za duży. wstawiam jeszcze zdjecia, żeby poznać wasze opinie. garnitur napoli 98 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 Na zdjęciach nie widać, żeby 102 był za luźny, wygląda OK. Natomiast rękawy są tak z 1 cm za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 98 za mały, 102 ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 Bardzo źle wyglądają spodnie z tyłu, nie wiem co należałoby poprawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 3 godziny temu, spidaman napisał: w spodnie nie moge się zapiąć. 4 minuty temu, Servetch napisał: Bardzo źle wyglądają spodnie z tyłu, nie wiem co należałoby poprawić. Zapiąć?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 Te w rozmiarze 102 nie wyglądają lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 18 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2018 Dla mnie 102, zdecydowanie, a spodnie, podobnie u mnie w Lazio, u mnie nieco opięte pośladki i góra uda dają efekt ciągnięcia nogawek. Niestety materiału w kroku niewiele, aby delikatnie popuścić (oczywiście chodzi mi o tkaninę ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Mateusz Napisano 19 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2018 Marynarka 102 ok, rękawy do wydłużenia o 1 cm. Ze spodniami może się coś dziać, ale wprawny krawiec to chyba poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 19 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2018 To i ja podpytam o opinie - przesunąć guzik żeby poluzować w talii? Do nieczego więcej nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi