Krzysiek_W Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 kupował ktoś z Was koszulki polo SuSu? zastanawiam się nad nimi bo ładnie się prezentują (jak większość rzeczy u nich ), tylko nie wiem czy nie warto kupić po prostu czegoś w VG albo innej sieciówce? http://eu.suitsupply.com/pl/search?cgid=polos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Zwróć uwagę, że te koszulki nie są wykonane z piki, a z jakiejś dzianiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichosza Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 10 godzin temu, krzysiekw napisał: Cześć, chciałbym się Was poradzić, który wg Was garnitur będzie pasował najlepiej na swój własny ślub: 1) http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P5181M.html 2) http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P4291N.html 3) http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P5145.html Oprócz tego co zaproponował bodzixon możesz rozważyć jeszcze Lazio (o ile rozmiarowo wchodzi w grę coś innego niż Napoli). http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-niebieski-gładki/P2529L.html http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-gładki/P2778LA.html http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-gładki/P5164.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Patrze i patrze - jakie są główne różnice między Lazio a Napoli? (nie pytam o materiał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Teraz, krzysiekw napisał: Patrze i patrze - jakie są główne różnice między Lazio a Napoli? (nie pytam o materiał) Patrz w tabele rozmiarów do zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 3 minutes ago, 50groszy said: Patrz w tabele rozmiarów do zobaczysz. Dla rozmiaru 46 widzę, że Lazio ma ok. 1cm mniej w każdym wymiarze i 2cm mniej w barkach. Wnioskuje, że Lazio jest bardziej dopasowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Tak, Lazio jest węższy. Szczególnie w klatce i w brakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Poza tym w Napoli są solidniejsze (i przez to formalniejsze) ramiona. Lazio jest trochę bardziej swobodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crabo Napisano 17 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2017 Rozumiem, że zamawiając garnitur w opakowaniu premium, dokonuję zwrotu w tym opakowaniu (tak jak przyszło)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 17 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2017 A co sądzicie o lnianych swetrach SuSu? Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Lniany sweter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Nie wiem jak z SuSu, ale testowałem lniane dzianiny z Yooxa i, podobnie jak @mosze, średnio ogarniam sens czegoś takiego - ani to dobrze wygląda na żywo (dużo gorzej niż na zdjęciach), ani dobrze leży, ani jest przyjemne dla skóry, no taki staromodny worek na ziemniaki pofarbowany i modnie skrojony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 No ale jak to, przecież len to taka uniwersalna tkanina, pięknie się gniecie i wszyscy blogerzy i bywalcy Pitti Uomo w tym chodzą??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Czy pamiętacie, w jakim miesiącu otworzyli outlet w zeszłym roku wiosną / latem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekw Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 1 minute ago, torunianin said: Czy pamiętacie, w jakim miesiącu otworzyli outlet w zeszłym roku wiosną / latem? wg informacji na jednym z blogów ok. 4 lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 2 minuty temu, torunianin napisał: Czy pamiętacie, w jakim miesiącu otworzyli outlet w zeszłym roku wiosną / latem? Maila od SS z informacją o outlecie dostałem 7 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Ok, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 2 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: No ale jak to, przecież len to taka uniwersalna tkanina, pięknie się gniecie i wszyscy blogerzy i bywalcy Pitti Uomo w tym chodzą??? Po prostu szukam jakiegoś zastępstwa na letnie wieczory i poranki dla kardigana/swetra z wełny merino albo lekkiej marynarki, nie trzeba od razu tak pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 1 godzinę temu, Aver napisał: Po prostu szukam jakiegoś zastępstwa na letnie wieczory i poranki dla kardigana/swetra z wełny merino albo lekkiej marynarki, nie trzeba od razu tak pisać. Przepraszam jeżeli poczułeś się urażony, moja zgryźliwa uwaga nie miała być osobistym przytykiem, a jedynie komentarzem do pomysłu SS. Proponuję zainteresować sie v-neckami/kardiganami John Smedley Sea Island Cotton. W cenach regularnych są bardzo drogie, ale w dziale sale albo na stronie ich outletu można takie swetry dostać za 60-80 funtow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 O, i to jest pomysł, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 2 minuty temu, Aver napisał: O, i to jest pomysł, dziękuję. Naprawdę polecam. To są rewelacyjnie wyglądające swetry, materiał jest dosyć cienki, nie gniecie się i jest bardzo przyjemny w dotyku. Guziki w swetrach są bodajże z masy perłowej. Jedyną wadą jest to, że są bardzo delikatne i trzeba o nie bardzo dbać, prać ręcznie itp. inaczej łatwo je zniszczyć (ja jeden porwałem, bo zahaczyłem lekko o gałąź podczas spaceru w lesie...). Tym niemniej za te 70 funtów IMO warto. Nie wiem dokładnie co, ale mają w sobie to "coś", co dodaje +5 do elegancji i do wyglądu. Tutaj jakieś moje dwa przykładowe zdjęcia, używałem ich w lecie właśnie jako okrycia wierzchniego na wieczór: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Ja natomiast nie polecam Sea Island nawet w cenie outletowej, czyli circa 350 zł plus wysyłka. Może źle trafiłem (miałem tylko jeden), może jestem uprzedzony, bo na hasło "sweter bawełniany" reaguję podobnie jak@mosze na sweter lniany.Kiedyś w TK były swetry z merynosa marki Mark Law za 99 - 129 zł i wydawało się to być ceną regularną. Jeśli za jeden bawełniany Smedley z outletu można mieć trzy takie Mark Law z merynosa, to dla mnie jest to tzw. no-brainer. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 1 minutę temu, lubo69 napisał: Ja natomiast nie polecam Sea Island nawet w cenie outletowej, czyli circa 350 zł plus wysyłka. Może źle trafiłem (miałem tylko jeden), może jestem uprzedzony, bo na hasło "sweter bawełniany" reaguję podobnie jak@mosze na sweter lniany. Kiedyś w TK były swetry z merynosa marki Mark Law za 99 - 129 zł i wydawało się to być ceną regularną. Jeśli za jeden bawełniany Smedley z outletu można mieć trzy takie Mark Law z merynosa, to dla mnie jest to tzw. no-brainer. Ale kolega prosił o alternatywy do wełny merynosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Ale kolega prosił o alternatywy do wełny merynosa Ale po co?OK, nie doczytałem, ale Sea Island nie polecam (tzn. mogłyby być, za góra dwie stówy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 @lubo69 Dla mnie nawet cienkie swetry z wełny merynosa są trochę za ciepłe na letnie wieczory Sea Island sprawdza się wtedy świetnie. Też wolałbym taki sweter za dwie stówy i zgadzam się, że 300-400 złotych to nadal sporo, ale nie za bardzo widzę póki co alternatywy. Jeżeli znasz jakieś źródło z tańszymi swetrami (nie musi być Smedley) z bawełny Sea Island, albo z materiału który podobnie wygląda, mało się gniecie i jest tak samo miły w dotyku jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi