Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Pooshek napisał:

Ale mnie wkurzyłeś. Miałem skończyć już zakupy na ten rok, więc tylko dla ciekawości wszedłem zobaczyć co jeszcze jest. 

Dokupiłem 3 marynarkę, a po namyśle jeszcze 3 koszule :) To nie jest normalne.

Nawet mnie nie denerwuj ;-) Już miałem Havanę w koszuku, ale ktoś mi ją zwinął sprzed nosa.

Te "wypustki" w różnych kolorach, również w czarnym, są charakterystyczne dla lnu oraz mogą występować w jedwabiu. Wg mnie nadają tkaninie uroku.

Marynarka jest bardzo ładna, jednak przemyślałbym kolor - czy na pewno jej potrzebujesz, bo nie jest bardzo uniwersalny.

Mam lub miałem marynarki w najróżniejszych kolorach. Najczęściej chodzę w tych, które:

- dobrze na mnie leżą

- mają uniwersalny kolor, czyli stonowane odcienie szarości i granatu

Jeśli nie jesteś blogerem, musisz sam sprawę przemyśleć. Ale można zamówić i zwrócić. W każdym razie dla mnie - jeśli kolor Ci odpowiada - te zgrubienia dodają urody.

• Oceniam pozytywnie 4

Dnia 6.07.2016 o 22:01, Hargin napisał:

rozmiar to rzecz umowna - liczy się wymiar, a ten SuSu podaje dokładnie w tabeli 

nie podałeś wzrostu, ale jeśli nie masz więcej jak 180, to 27 byłby na styk lub trzeba byłoby go poszerzyć delikatnie. Przy 54 nie widzę większych szans, tym bardziej, że ostatnio SuSu miewa problemy z trzymaniem wymiarów (produkty bywają ciut mniejsze niż wynika z tabeli)

Przyszedł. Niestety zmuszony jestem zwrócić. Rozmiar jest jak najbardziej ok, w spodnie wchodzę bez problemu (nawet nie obejdzie sie baz paska), natomiast rozczarowałem się kolorem i przede wszystkim tym jak w nim wyglądam (Kolega miał rację pisząc o biletówce która się gryzie).  Zniekształca mi sylwetkę i zamiast mnie wyszczuplić, to strasznie pogrubia. Wydaję mi się że w moim przypadku jedyna opcja to marynarka na jeden guzik a nie na dwa. A co do koloru to odbiega on nieco od tego ze zdjęcia. Może poradzilibyście mi gdzie mogę kupić garnitur, który będzie bardzo jasny, bez żadnej (nawet delikatnej faktury typu kratka)? Pozdrawiam i dzięki za pomoc :)

7 godzin temu, radko napisał:

Przyszedł. Niestety zmuszony jestem zwrócić. Rozmiar jest jak najbardziej ok, w spodnie wchodzę bez problemu (nawet nie obejdzie sie baz paska), natomiast rozczarowałem się kolorem i przede wszystkim tym jak w nim wyglądam (Kolega miał rację pisząc o biletówce która się gryzie).  Zniekształca mi sylwetkę i zamiast mnie wyszczuplić, to strasznie pogrubia. Wydaję mi się że w moim przypadku jedyna opcja to marynarka na jeden guzik a nie na dwa. A co do koloru to odbiega on nieco od tego ze zdjęcia. Może poradzilibyście mi gdzie mogę kupić garnitur, który będzie bardzo jasny, bez żadnej (nawet delikatnej faktury typu kratka)? Pozdrawiam i dzięki za pomoc :)

Możesz wrzucić zdjęcia jak wyglądasz w tym garniturze ? Faktycznie, albo ty siebie źle zmierzyles albo SS totalnie powaliło rozmiarowke. 

Chciałbym przestrzec przed zamawianiem z outletu tej dwurzędowej bawełnianej marynarki. O ile spodziewałem się różnicy w kolorze w stosunku do zdjęcia, o tyle była ona diametralna - na żywo jest to kolor grafitowy. Największym zaskoczeniem była dla mnie kuriozalna długość pleców - w rozmiarze 52 zamiast deklarowanych 79 cm jest to 70 cm. Zaburzone proporcje widać nawet po tym, że w położonej na płasko marynarce rękaw wystaje dołem poza linię pleców.

• Oceniam pozytywnie 1

56 minut temu, atver napisał:

Chciałbym przestrzec przed zamawianiem z outletu tej dwurzędowej bawełnianej marynarki. O ile spodziewałem się różnicy w kolorze w stosunku do zdjęcia, o tyle była ona diametralna - na żywo jest to kolor grafitowy. Największym zaskoczeniem była dla mnie kuriozalna długość pleców - w rozmiarze 52 zamiast deklarowanych 79 cm jest to 70 cm. Zaburzone proporcje widać nawet po tym, że w położonej na płasko marynarce rękaw wystaje dołem poza linię pleców.

Dzisiaj ją dostałem, jest tak "washed and brushed" że wygląda jak by ją zdjęli z bezdomnego. Jeżeli chodzi o kolor to zdecydowanie nie jest grafitowy. Materiał i krój na hipsterską modłę, odsyłam.

2 godziny temu, artisan napisał:

Możesz wrzucić zdjęcia jak wyglądasz w tym garniturze ? Faktycznie, albo ty siebie źle zmierzyles albo SS totalnie powaliło rozmiarowke. 

Niestety nie mam fotek a już zawiozłem do kuriera. Mierzyłem się jeszcze raz inną miarką. Granica błędu w przypadku pasa to jest max 1-2 cm. Na początku zmierzyłem 102 cm (mierzone tak żeby miarka nie obciskała) ,a jak delikatnie zacisnę miarkę to jest 100. W tabeli spodnie były na 98, a jak już wspomniałem wcześniej, spodnie nawet mnie nie uciskały, powiedziałbym nawet że cm za duże. 

32 minuty temu, secondhand_man napisał:

Panowie kupił ktoś z was ostatnio spodnie w kroju "Porto" czy rzeczywiście są mocno slim ? 

na mnie/dla mnie są mocno slim - na granicy akceptowalności faceta, w wieku którym już nie musi prezentować klejnotów otoczeniu ;)