Sobilak Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 Customowa ( zamawiana ) Havana dwurzędowa ma kieszenie wew. bez patek. Podany na zdjęciu rozmiar to 114. Z tego rozmiaru pasował mi i Napoli i Smoking Lazio. Odesłałem na zamianę ze 118. Zobaczę jak wygląda. Moje gabaryty to 195 cm i ok 113kg. Klata ponad 120. Ramie prawe mam niżej niż lewe. A co do kolorów to niby wszystkie są z odcienia niebieskiego ( tak zaznaczyłem tylko blue ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2019 Trzeba będzie wstawić poduszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobilak Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 14 godzin temu, O.v.K. napisał: @Sobilak - z podanych przez Ciebie kolorów to pierwszy (granat), ew. trzeci (średnia szarość). Czarny odpuść raczej, chyba, że planujesz same "wydarzenia wieczorne" lub pogrzeby. Wszystkie niby są z serii wełen "Blue". Navy to chyba granat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 "Blue" to ich oznaczenie linii produktów (pewien nie jestem, ale są linie Blue, Purple, Jort). Blue jest najniższą (i zarazem najtańszą) z tych linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Linia to 'Blue line', a w filtrze kolorów pod 'Blue' mieszczą się wszystkie odcienie niebieskiego - od błękitnego po ciemny granat. Nawet na spolszczonej stronie w filtrze kolorów można wybrać tylko 'niebieski'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobilak Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 Wybierałem color nie linię przy szukaniu tkaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 10 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2019 14 godzin temu, mosze napisał: Trzeba będzie wstawić poduszkę. A wtedy, najpewniej, także wydłużyć rękaw. Ja w każdym razie jestem w trakcie takiej właśnie operacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 15 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2019 Taka mała ciekawostka przy okazji odkopania wątku SuSu. Dostałem ostatnio letni garnitur (w jego skład wchodzą spodnie Brescia Slim Fit). Po konsultacji z działem obsługi okazało się, że w nowej kolekcji (i w przyszłych zapewne też) Brescia Slim Fit jest bardziej Fit. Ponoć "delikatnie" zwęzili nogawki - o pół centymetra. Mi bardziej wychodzi pół centymetra na płasko - czyli 1 cm w obwodzie. Zapas materiału naprawdę mizerny, więc tzw. klops. Pytanie: czy ktoś ma jakiś patent na rozpoznanie, które spodnie (Brescia Slim Fit czy zwykła, "regularna" Brescia) wchodzi w skład danego garnituru?Byłem kilka dni temu w salonie SuSu i powidzieli mi, że od jakiegoś czasu krój spodni został trochę poszerzony, gdyż mieli dużo uwag od klientów w tym temacie. Także nowe produkty powinny być już luźniejsze.Mogę to potwierdzić, gdyż wcześniej potrzebowałem spodni rozmiar większych od marynarki. Teraz nie było takiej potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 Pytanie które spodnie poszerzyli... bo wg działu obsługi Brescia Slim Fit jest od tego sezonu odrobinę bardziej Fit... a może dział obsługi klienta też nie wie co mówi, i miesza ze sobą wersję "regular" i wersję slim-fit. Standardowa Brescia jest o 1-1,5 cm szersza (mierzone na płasko) praktycznie na całej długości nogawki. Największa różnica występuje od kolana w dół. Mogłaby być spokojnie jeszcze o 0,5-1 cm szersza, ale tragedii nie ma. Tymczasem Brescia Slim-Fit nadaje się tylko do pozycji stojącej:)... Siedząc myśli się tylko o tym, czy za chwilę spodnie nie pękną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 Akurat w garniturach, które mierzyłem spodnie były określone jako Brescia.Nie wiedziałem, że mają w ogóle wersje spodni slimfit w garniturach. A nie jest tak, że Brescia to po prostu Brescia? One są slim same w sobie. Jesteś pewien, że są dwa rodzaje tj regular I slimfit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 Niestety jest coś takiego jak Slim Fit... i ponoć prawie cała letnia kolekcja 2019 przychodzi slim-fit. Niestety opis danego garnitury nie zawiera informacji o kroju spodni. Do tej pory sprawdzała się reguła: im bardziej "biznesowy" lub "zimowy" garnitur, tym większa szansa na krój "regular". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblotek Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 Szanowni Forumowicze, zwracam się z uprzejmą prośbą o doradzenie w wyborze odpowiedniej rozmiarówki, ponieważ, nie ukrywam, że mam w tym zakresie dość spory dylemat. Jestem zainteresowany nabyciem jednego z poniższych modeli z SuSu: https://eu.suitsupply.com/pl/suits/jort-granatowy-garnitur/P4080.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-paski-garnitur/P5463.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-granatowy-paski-garnitur/P5533.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true Problem polega na wyborze odpowiedniego rozmiaru. W ramach konsultacji z pracownikiem SuSu stanęło na rozmiarze 46, FitFinder sugeruje rozmiar 44... Z poprzednich wypowiedzi dostrzegłem jeszcze, iż jeden z Panów przy wzroście 185 cm z powodzeniem "wchodzi" w rozmiar 46. Na domiar moim standardowym rozmiarem jest 170/96/84, co oznacza (przynajmniej po wymiarach), że w żaden z tych rozmiarów (44,46) z punktu widzenia klatki piersiowej się nie dopnę. Panowie prosiłbym o poratowanie życzliwymi sugestiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 Zamów dwa różne rozmiary i zwróć ten, który nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 2 godziny temu, mblotek napisał: Szanowni Forumowicze, zwracam się z uprzejmą prośbą o doradzenie w wyborze odpowiedniej rozmiarówki, ponieważ, nie ukrywam, że mam w tym zakresie dość spory dylemat. Jestem zainteresowany nabyciem jednego z poniższych modeli z SuSu: https://eu.suitsupply.com/pl/suits/jort-granatowy-garnitur/P4080.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true https://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-granatowy-paski-garnitur/P5463.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true https://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-granatowy-paski-garnitur/P5533.html?cgid=Suits&prefn1=colorID&prefv1=blue&pdp=true Problem polega na wyborze odpowiedniego rozmiaru. W ramach konsultacji z pracownikiem SuSu stanęło na rozmiarze 46, FitFinder sugeruje rozmiar 44... Z poprzednich wypowiedzi dostrzegłem jeszcze, iż jeden z Panów przy wzroście 185 cm z powodzeniem "wchodzi" w rozmiar 46. Na domiar moim standardowym rozmiarem jest 170/96/84, co oznacza (przynajmniej po wymiarach), że w żaden z tych rozmiarów (44,46) z punktu widzenia klatki piersiowej się nie dopnę. Panowie prosiłbym o poratowanie życzliwymi sugestiami. Jeżeli Twój standardowy rozmiar to 170/96/84 to susu 46 powinno byc dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblotek Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 6 godzin temu, michau napisał: Zamów dwa różne rozmiary i zwróć ten, który nie pasuje. Michau, ta opcja nie wchodzi w grę. Zasobności portfela mi na ten manewr nie pozwala. Nie mniej dziękuję za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblotek Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 3 godziny temu, TheMakowski napisał: Jeżeli Twój standardowy rozmiar to 170/96/84 to susu 46 powinno byc dobre TheMakowski, dzięki za sugestię. Poczekam czy jeszcze ktoś się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexandra Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 @mblotek mój chłopak przy niemalże identycznych wymiarach (170/95/86) ma z SuSu wszystkie marynarki w rozmiarze 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblotek Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 @alexandra, dziękuję za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mblotek Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 @alexandra Mogłabyś powiedzieć, czy Twój partner ma rozmiar 44 w marynarkach, w ramach tego samego modelu, czy też niezależnie od modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2019 Dopasowanie może się różnić w różnych modelach, w różnych kolekcjach, a nawet, jak pisali koledzy, w ramach tej samej kolekcji. Dlatego najlepiej wziąć dwa sąsiednie rozmiary i jeden zwrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexandra Napisano 17 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2019 16 godzin temu, mblotek napisał: @alexandra Mogłabyś powiedzieć, czy Twój partner ma rozmiar 44 w marynarkach, w ramach tego samego modelu, czy też niezależnie od modelu? @mblotek w tej kwestii musiałam się już skonsultować:) wszystkie zamówione do tej pory marynarki, niezależnie od modelu, ma w rozmiarze 44. Jedyne "ale" - czasem okazywały się troszkę zbyt dopasowane w talii (mniej lub bardziej, zależnie od materiału), natomiast 46 są ogólnie zbyt obszerne. Pamiętam, że na początku dla wyczucia rozmiarówki zawsze zamawiał zarówno 44 i 46, tak jak sugerowali Panowie powyżej, ale do tej pory zawsze lepiej leżało 44. Warto też wspomnieć, że wysyłka w SuSu jest błyskawiczna, tak samo zwrot środków (jeśli się nie mylę, około 3 dni), więc jeśli nie goni Cię termin - może uda się wspomniany manewr zastosować i przetestować obie, tylko nie na raz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Ile realnie idzie paczka od SuSu? Zamawiając dzisiaj mogę spodziewać się dostawy do piątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laleczka Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 @pi_senny Przy zamawianiu będziesz miał podaną datę dostawy, tylko raz mnie to wyliczenie zawiodło ale to raczej z winy samego UPS i paczka była u mnie następnego dnia. Nasz też opcję ekspress z dostawą na następny dzień czy coś takiego, a w przypadku gdyby Ciebie nie było to kurier paczkę może zostawić w UPS Access Point. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 35 minut temu, pi_senny napisał: Ile realnie idzie paczka od SuSu? Zamawiając dzisiaj mogę spodziewać się dostawy do piątku? Zwykłą wysyłka powinna być u Ciebie wtorek/środa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymoneS Napisano 19 Maj 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2019 Cześć, chciałem spytać o długość rękawa w marynarce Lazio z moich wymiarów (190/100/86 ) wynika, że powinienem wziąć rozmiar 94/98, niestety rękaw w moim przypadku powinien mieć 68 cm. Czy ktoś kto posiada tę marynarkę może potwierdzić, że długość rękawów w tych rozmiarach zgadza się z podanymi na stronie ok. 65/66 cm? Czy jest sens i ktoś wydłużał rękawy w tej marynarce, jaki jest efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi