Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, dziko napisał:

Macałem coś takiego z innych firm, np. Eleventy. Zasadniczo jest to sweter z konstrukcją ;-) 

Zalety - rozciągliwy i niemnący. Wady - rozciągliwy i bardzo casualowy. By dobrze wyglądał wymaga też raczej wzorcowej sylwetki, chyba że materiał jest bardzo ciężki .

Trochę się obawiam też że będzie się mechacił, bo wygląda właśnie jak sweter z jakiejś sieciówki

Opublikowano
Panowie,
Noszę normalnie ss 50, choć lazio jest na styk. Zastanawiam się czy powinienm kupić płaszcz w rozmiarze 50 czy może 52. Jakie są wasze doświadczenia z rozmiarówką płaszczy ?
Kojarze, że już tu ten temat się pojawiał. Powinieneś znaleźć odpowiedzi we wcześniejszych wpisach.
Opublikowano
58 minut temu, astaroth napisał:

Panowie,

Noszę normalnie ss 50, choć lazio jest na styk. Zastanawiam się czy powinienm kupić płaszcz w rozmiarze 50 czy może 52. Jakie są wasze doświadczenia z rozmiarówką płaszczy ?

Havana się zmieści pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Lazio już nie z uwagi na wypełnienie ramion. 

Opublikowano
17 godzin temu, Sigmund napisał:

Havana się zmieści pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Lazio już nie z uwagi na wypełnienie ramion. 

A to z czego i ile jest tego wypełnienia w tym modelu???? Zabrzmiało jakby marynarka miała wszyte ochraniacze barkowe. Wybacz, wprawdzie nie mam tego modelu garnituru, ale zaciekawiła mnie Twoja teoria

Opublikowano

Z tego co ja przymierzalem ostatnio w salonie, to i Havana i Lazio pasowały pod płaszcz w tym samym rozmiarze. Ale są różne preferencje, jesli ktoś woli więcej luzu, to rozmiar większy płaszcz też będzie dobry. Kwestia tego, jakie dopasowanie się woli.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
4 minuty temu, Karol G. napisał:

Który model garnituru SS polecacie dla osoby w średnim wieku o wzroście ok. 175 cm z "brzuszkiem"?

Jeśli jest "brzuszek", to większość ich krojów wypada z gry. Generalnie oferują fitslimy.

Ew. można popatrzeć po wymiarach.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Koledzy, czy ktoś z Was ma tę marynarkę? Czy kolor na zdjęciach na stronie sklepu oddaje dosyć wiernie faktyczną barwę? Szukam ciemniejszej marynarki od jakiegoś czasu i teraz ta mi wpadła w oko. Za wszelkie opinie/sugestie będę niezmiernie wdzięczny.
https://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-granatowy--marynarka/C1130.html?cgid=Jackets&prefn1=colorID&prefv1=blue&prefn2=size&prefv2=48&srule=SalePriceAsc

Opublikowano

Kolor na zdjęciach na stronie sklepu u ciebie i innych użytkowników forum może różnić się w zależności od ustawień monitora, więc nawet osobie, która widziała marynarkę na żywo może być ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na postawione pytanie.

Opublikowano

@AndreGłowy nie dam sobie uciąć, natomiast wydaje mi się, że jest to marynarka z mojego zdjęcia. Kupowałem ją ze 3 sezony temu, ale jest to moja ulubiona marynarka i częściej ją zakładam niż granatową (ciemniejszą).

4e74cfb5061891d392e561cb51dbd159.jpg

• Like 1
Opublikowano

[mention=9077]Andre[/mention] kolor na żywo jest bardzo zbliżony do zdjęcia ze strony, model C 1130

Od najciemniejszej wygląda to tak:

C 847 - granatowa

C 1130 - ciemnoniebieska

C 848 - niebieska, to będzie raczej ta co podał kolega [mention=2930]alabuz[/mention]

Mam model C847 i w mojej opinii jest to idealny kolor na blezer. Polecam.

• Like 1
Opublikowano

Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi - wiem, że kolory mogą się różnić w zależności od monitora, ale zawsze to jednak jakaś wskazówka ;)@alabuz - bardzo ładna marynarka, ale też mi się wydaje jak @galibart mówi, że to jest trochę jaśniejszy model. Chyba ostatecznie będzie trzeba zamówić z dwie marynarki i je porównać na żywo.

Opublikowano
Ma ktoś porównanie wyżej wspomnianej marynarki C847 i tej z wełny traveller:  C1284
Przymierzam się do kupna jednej i zastanawiam, która lepiej posłuży jako "ta uniwersalna".
Ja mam.
Zamówiłem obie marynarki jakiś czas temu, bo sam stałem przed takim dylematem.
Wybrałem C847. Klasyczny blezer. Idealny w połączeniu z jeansami, chino etc.
Traveler pasował mi do chinosów z kantem. Jednak do jeansów czy chinosów bez kantów był zbyt formalny. Faktura i grubość (a raczej cienkość ) materiału powodują, że marynarka traveler wyglądała jak sierota od garnituru.
Opublikowano
[mention=1544]michau[/mention]
Dzięki za odpowiedź , a jak wygląda sprawa z klapami? Nie są lekko za małe?
Mają niemalże 8 cm. Dla mnie jest to jak najbardziej ok. Klasycznie.
Wydaje mi się też, że szerokość klap jest stała w modelu Havana.
Szersze klapy mają np. marynarki Lancerto&mr.V. Mają w stałej ofercie marynarkę granatową. Możesz sprawdzić. Mi się jednak mniej podobała się faktura materiału. Możliwe, że to efekt dodatku lnu (25%).