Wodzu Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Wracając do tematu płaszcza poruszanego kilka postów wcześniej - na podstawie opinii forumowiczów chciałem zamówić płaszcz w rozmiarze większym niż noszę marynarki czyli 48. Niestety był niedostępny, i konsultant zapytał mnie jaki rozmiar marynarek noszę. Odpowiedziałem, że noszą rozmiar 46. Zapytał mnie dlaczego w takim razie chce zamówić płaszcz w rozmiarze 48? Powiedziałem, że podobno konsultanci tak zalecają. Uzyskałem odpowiedź, że nigdy ani on ani żaden z jego kolegów nie zalecali aby kupować płaszcze w rozmiarze większym niż marynarka, i jeśli mój rozmiar w SuSu to 46, to płaszcz też powinienem zamówić w tym rozmiarze. Proszę aby ktoś kto nosi płaszcze SuSu wypowiedział się w tym temacie. A to ciekawe, bo nie dalej jak 2 dni temu rozmawiałem na czacie z jednym z konsultantów, który zalecił mi zamówienie płaszcza o rozmiar większego od rozmiaru marynarek, które mi pasują, upewniając się wcześniej, że będę pod owym płaszczem nosił coś grubszego. Inna sprawa, że z tą zagwozdką można sobie bardzo łatwo poradzić - wystarczy zamówić dwie sztuki w zbliżonych rozmiarach, przymierzyć i zdecydować. Skoro SS oferuje darmowe zwroty, to czemu nie skorzystać? Cytuj
Panam Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2015 Ja już mam po problemie bo 48 też się sprzedał Kwestii tych kosultantów to zauważyłem każdy mówi co innego. Cytuj
PanJohnson Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Cześć. Dzisiaj dotarł do mnie garnitur z SuSu. Zastanawiam się nad dopasowaniem marynarki. Co sądzicie o rękawach i ramionach? Na coś jeszcze zwrócić uwagę przed wybraniem się do krawca? A może zapakować go i wymienić na inny rozmiar? Cytuj
Ernestson Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 A może zapakować go i wymienić na inny rozmiar? Zwariowałeś? Gdyby gotowe marynarki tak na mnie leżały nie bawiłbym się w szycie. Jedyne co można poprawiać (pomijam nogawki, to oczywiste) to fałda pod kołnierzem ("fałda poznańska") ale chyba bym sobie darował. 1 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Ernestson: Chyba można by też jeszcze delikatnie wytaliować? Cytuj
Wodzu Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 @PanJohnon, "pochwal" się jeszcze swoimi wymiarami oraz podaj proszę rozmiar garnituru, jaki zamówiłeś. Marynarka leży bardzo ładnie! Cytuj
Ernestson Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2015 Ernestson: Chyba można by też jeszcze delikatnie wytaliować? Trochę pewnie można ale uważałbym żeby się od tego plecy nie popsuły. Cytuj
PanJohnson Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 @WoDzu rozmiar garnituru to 52. Które wymiary Ci podać? Dzięki Panowie za porady Cytuj
Wodzu Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Wzrost, szerokość w ramionach, obwód klatki piersiowej. Cytuj
PanJohnson Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Wzrost: 188 cm Szerokość w ramionach: 52-53 cm Obwód klatki: 107 cm Cytuj
Mistake Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Czy w SuitSupply jakikolwiek krój zapewnia spodnie biodrówki? Wszystkie spodnie tak noszę, a niestety spodnie z SS wyglądają dobrze dopiero jak się je wsunie pod pępek. Cytuj
Aron Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Pytałem obsługę sklepu o wysokość w stanie różnych modeli spodni. W większości garniturów jest ten sam model - Brescia. W garniturze Washington są spodnie o jeszcze wyższym stanie, fason zastosowany tylko w tym modelu garnituru. Niższy stan mają chino Porto oraz chino z kolekcji Jort. Spodnie w modelu garnituru Copenhagen mają niższy stan (widać w opisie) i chyba jest to model Porto. Cytuj
Lorentz Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Koledzy, Zamówiłem Havanę Navy, bez konstrukcji i z miękkimi ramionami. Planuję ją odesłać, bo wydaje mi się, że jest zbyt dopasowana do mojej sylwetki - brak poduszek sprawia, że optycznie mam szerokie biodra i nieproporcjonalnie wielki łeb w stosunku do wątłych ramion. Mam rację? Jest to rozmiar 94, czy waszym zdaniem następnym razem lepiej brać 98? Zdjęcia oddają w miarę nieźle rzeczywisty kolor. Cytuj
blekit Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 W ramionach coś faktycznie nie gra, jest zdecydowanie za bardzo opięta w talii i ma chyba trochę za długie rękawy. W okolicy bioder wszystko moim zdaniem gra. Spróbuj rozmiar większy, ewentualnie coś zbliżonego z rozmiarów regular a nie long, może będzie lepiej. 1 Cytuj
Lorentz Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 W ramionach coś faktycznie nie gra, jest zdecydowanie za bardzo opięta w talii i ma chyba trochę za długie rękawy. W okolicy bioder wszystko moim zdaniem gra. Spróbuj rozmiar większy, ewentualnie coś zbliżonego z rozmiarów regular a nie long, może będzie lepiej. Myślę, że regular będzie zbyt krótka. Zaryzykuję z 98, rękawy i tak do skrócenia, problem tylko z ramionami - będzie jeszcze szerzej. Muszę chyba pomyśleć nad czymś z niedużym, ale jednak wypełnieniem. Jest jakiś model w SS z takimi ramionami? Cytuj
Aron Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 O kwestii układania się marynarki decydują też zabezpieczone szlice, po rozcięciu nitek zawsze jest mi wygodniej. W przypadku mojej ostatniej Havany krawcowa wypuszczała materiał ze szwów właśnie w talii, może to jest rozwiązanie. 1 Cytuj
Koval Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgadzam się z Aronem - ja również po 'uwolnieniu' szlic/szliców? zmieniłem zdanie o komforcie mojej marynarki, a (na podstawie tych zdjęć) uważam, że w tym przypadku łatwiej marynarkę 'odtaliować' niż korygować wszystkie wymiary w większej. 1 Cytuj
Panam Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 @Lorentz - Jak oceniasz grubość materiału? jest to materiał zimowy czy całoroczny? Cytuj
TomiW01 Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Marynarka wydaje się ciut za mała, ja chciałbym poszerzenie o 3-4 cm. Ale rękawy chyba są źle wszyte... Cytuj
Lorentz Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Dzięki Panowie za opinie, generalnie utwierdziły mnie w przekonaniu że marynarka jest za mała. @Panam - materiał jest zdecydowanie całoroczny, ciekawa faktura - w mojej opinii idealnie nadaje się na marynarkę klubową. Nie jest gruby i ciężki, zresztą marynarka jest bez podszewki. Patrząc pod kątem wełny zdecydowanie polecam. Cytuj
michasacuer Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Czas i na moją prezentację. Napoli, rozmiar 24 (wcześniej wstawiałem zdjęcia z 23, ale nie można było mówić o zapięciu się, w 24 już daję radę ale poszerzyłbym je w pasie o 2-3cm bo o komforcie siedząc nie może być mowy ;D). Co powiecie na dopasowanie? Co byście zmienili? Garnitur leżakuje u mnie w szafie od trzech tygodni. Nie miałem wcześniej czasu by zrobić zdjęcia gdyż w domu jestem tylko weekendami. Co mnie zadziwiło to plecy. Zdjęcia "domowe" są z dzisiaj. Tam gdzie mam samą marynarke na sobie i stoje w dresach jest sprzed właśnie 3 tygodni, świeżo po odebraniu paczki w internacie. Plecy wyglądały o niebo lepiej. Co może być przyczyną?Dzięki za pomoc! Cytuj
michasacuer Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Marynarka rozmiar 23, jednak nie było mowy o zapięciu się, podejrzewam że nawet jakbym poszerzył je o 5 cm ;D (Zwrócona i wymieniona na 24, zdjecia dostępne powyżej) Ps. Z racji tego z w garniturze wyglądam na zdjęciu zle jeszcze raz zalozylem marynarke. Z przodu nie marszczy sie tak brzydko, na plecach nie widzę tylu fałd a rękaw jest prosty, juz nie wspominając o tym ze mam okna miedzy rękami a tułowiem najwyraźniej tak wyszło. I pytanie o rękaw, mam chyba lekka wadę postawy jedna reka jest krótsza druga dłuższa. Skrócić jeden rękaw czy zostawić jak jest? Cytuj
Wodzu Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Dotarł do mnie płaszcz, o który pytałem niedawno. Zamówiłem rozmiar 48 i 50 (ten ostatni zasugerował konsultant, ale wolałem mieć porównanie do rozmiaru, który sugerował Size advisor). Na koszuli i grubym swetrze płaszcz układa się dobrze, jednak po założeniu na grubszą marynarkę coś mi nie gra w talii (na zdjęciu poniżej, z prawej strony). Druga strona układa się nieporównywalnie lepiej, co widać na drugim zdjęciu. Jak myślicie, wystarczy poprawka u krawca z tej strony, ew. poluzowanie? PS. Rękawy planuję lekko wydłużyć. Cytuj
Aron Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Który rozmiar jest widoczny na zdjęciu? Rozumiem, że marynarki SuSu masz w rozmiarze 48. Cytuj
Wodzu Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgadza się, marynarki w rozmiarze 48. Na zdjęciu mam 50-tkę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi