B.B. Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Rozumiem, że osoby zmarłe nie mogą służyć za wzór elegancji? Zanim usłyszę "nie mogą" , to pozwolę sobie na wstawienie: Więcej: http://images.google.com/search?q=jan+p ... w&tbm=isch W mediach w ten sposób (jako o wzorze elegancji) raczej o nim nie mówiono, pomijając że osoba duchowna raczej nie bardzo może być "modową inspiracją" dla ludu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Wydaje mi sie, ze w tym wypadku to jednak wybór, a nie niewiedza. To zdjęcie pokazuje coś innego niż to do czego przywykłeś lub czego oczekiwałeś, ale to nie jest kompletna porażka. Zdjęcie Szyca oceniam duuuuuuuużo gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Nie mogę powiedzieć, żebym dobrze znał się na stylu, w jakim ubrany jest minister Nowak, ale moim zdaniem wszystko tu gra, poza tym, że zestaw nie jest (chyba) związany z tematem forum. Zdaje się, że ten dział ma prezentować stylistyczne koszmary aspirujące do (klasycznej) męskiej elegancji. Ten nie aspiruje. Tak myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Może i dobrze ubrany, ale zachowania biznesowe tego pana sprawiły, że traktuję go jak "polskiego cwaniaka", a nie "polskiego eleganta". Nie zagłębiając się w Historie biznesowe tego pana...ma w sobie coś co przyciąga uwagę...a nosi ubrania w taki sposób,że nie mam wrażenia, ze jest przebrany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnTheRun Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 To zdjęcie pokazuje coś innego niż to do czego przywykłeś lub czego oczekiwałeś, ale to nie jest kompletna porażkaPo zastanowieniu, zgadzam się z Tobą. Znając S.Nowaka jako polityka i widząc go tak ubranego, powstał u mnie pewnego rodzaju dysonans. Faktycznie, nie jest to "porażka" w sensie klasycznym. Mimo wszystko jednak, coś mi tam nie gra. Ale to chyba już inny temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Nowak - może chciał się wtopić w tłum i mieć trochę spokoju? Jan Paweł II - piękna dwurzędówka bespoke z zamkniętymi klapami, ale minus za długość rękawów, collar gap i brak nakrycia głowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2012 Wydaje mi się, że ma nakrycie głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Nowak ma doskonały outfit, dzięki któremu jest nierozpoznawalny dla 95% przechodniów (strzelam). To daje mu swobodę, o którą osobie publicznej na pewno trudno. Myślę, że wybór takiej stylizacji – wręcz celowo przerysowanej - był świadomy. W lnianej marynarce i chinosach nadal byłby w pracy (w oczach rozpoznających go ludzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 coś im się przyczepiło do klap... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 coś im się przyczepiło do klap...I to ma byc powod 'koszmaru'? Spac przez to nie mozna? Poza tym co to za ludzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lodzermensch Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 coś im się przyczepiło do klap...I to ma byc powod 'koszmaru'? Spac przez to nie mozna? Poza tym co to za ludzie? Ależ można! Na zdjęciu to Michał Wiśniewski - kiedyś popularny piosenkarz. Teraz celebryta klasy B. Spokojnej nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 18 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Rozumiem, że osoby zmarłe nie mogą służyć za wzór elegancji? Zanim usłyszę "nie mogą" , to pozwolę sobie na wstawienie: Więcej: http://images.google.com/search?q=jan+p ... w&tbm=isch Papieże nie mogą uchodzić za elegantów. Dlaczego? Ponieważ papież ma od tego ludzi, naczelny Biskup Rzymu musi wyglądać perfekcyjnie. Czy Karol Wojtyła zanim został Janem Pawłem II był elegantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Wielu znanych ludzi ma "od tego" ludzi. To nie jest dobry argument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 18 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2012 Rozumiem, że osoby zmarłe nie mogą służyć za wzór elegancji? Nie wiem, czemu nie mogłyby. Ale to zdjęcie bardziej pasuje do Dobrze ubranych mężczyzn, mnie się bardzo podoba taki biały płaszcz. Czy Karol Wojtyła zanim został Janem Pawłem II był elegantem? Każdy może się na klasyczną elegancję nawrócić. Wydaje mi się, że np. Benedykta XVI moglibyśmy zaliczyć do ikon klerykalnego stylu - myślę, że to przez niego były podejmowane decyzje o przywróceniu do użytku dawno niestosowanych elementów stroju papieskiego, a nie przez jego doradców. Już go poza tym zaliczyliśmy do grupy rekonstrukcyjnej z tegoż właśnie powodu. Pozdrawiam, Dr PS Jeśli chodzi o Wiśniewskiego, ma przynajmniej poprawne klapy do smokingu, szkoda tylko, że w dzień. Ksiądz za to ma bardzo stylową befkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 22 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2012 Czy Karol Wojtyła zanim został Janem Pawłem II był elegantem? Przeważnie podobno nosił sutannę, płaszcz i kapelusz na zmianę z beretem, więc można powiedzieć, że był . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 22 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2012 Wydaje mi się, że np. Benedykta XVI moglibyśmy zaliczyć do ikon klerykalnego stylu - myślę, że to przez niego były podejmowane decyzje o przywróceniu do użytku dawno niestosowanych elementów stroju papieskiego, a nie przez jego doradców. Już go poza tym zaliczyliśmy do grupy rekonstrukcyjnej z tegoż właśnie powodu. Dokładnie, BXVI wkleiłem też do tematu i kapeluszach i uważam go za papieża-dandysa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 22 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2012 Wydaje mi się, że np. Benedykta XVI moglibyśmy zaliczyć do ikon klerykalnego stylu - myślę, że to przez niego były podejmowane decyzje o przywróceniu do użytku dawno niestosowanych elementów stroju papieskiego, a nie przez jego doradców. Już go poza tym zaliczyliśmy do grupy rekonstrukcyjnej z tegoż właśnie powodu. Dokładnie, BXVI wkleiłem też do tematu i kapeluszach i uważam go za papieża-dandysa . Liczę na to, że następny papież przywróci do użytku tiarę papieską , z której zrezygnował bodajże Jan Paweł I (o ile się nie mylę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2012 włączcie teraz TVN Style !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 29 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2012 I co się w tefałenie działo? Jakiś opis, plis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 Aż spojrzałem w na stronie i był program Cejrowskiego, odcinek 11. http://tvnplayer.pl/programy-online/po- ... 1,663.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Co Wy na to? Generalnie rzecz biorąc, mimo iż nie sympatyzuję z opcją polityczną Radosława Sikorskiego, jego styl obiektywnie oceniam bardzo dobrze. Tutaj jednak coś mi nie pasuje (chociaż trudno wskazać dokładnie co). Mam wrażenie, że tak duża skala wzoru, połączona z tak "wyraźnym" kolorem, bardzo odciąga uwagę od twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Coś jest przede wszystkim nie tak z marynarką. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 5 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2012 Fajne ma chomąto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hrabja Napisano 6 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2012 Moim zdaniem to typowo brytyjskie podejście do koszuli. Kratki, wzory, żywe kolory. Natomiast efekt końcowy w tym konkretnym przypadku wyszedł faktycznie nienajlepiej. ________ hrabja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 7 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2012 Wydaje mi się, że po prostu krata jest bordowa, a krawat czerwony i tu jest zgrzyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi