R50 Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 Dnia 18.11.2016 o 10:36, mosze napisał: Jednak płacenie za nie 1200 zł powinno być z automatu karane domiarem. Na ebay można je często kupić w granicach 140 funtów - nie twierdzę, że wszystkie modele (sporo zależy od sytuacji), ale jest wybór i możliwość. Cóż za spostrzeżenie, przecież tak można napisać o każdej marce butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Mam jeszcze pytanie co do rozmiarów. Nie wiem w jakim wątku umieścić .ale ze miezylem Loake to tu. Gdybym chciał kierować się wskazówkami co długości wkładek to powinienem większość butów kupować 6-6.5 ( mam długość stopy 25.5 cm) .wiekszosc butów noszę 42 , czasem 41 , sportowe zawsźe 42 2/3 . Mierzylem Loake heston i shoepassion ( jakieś brogsy) i najlepiej czułem się w 7.5 . 7 już czułem że ciasne i niekomfortowe. Dziwne. Nawet Loake ale inny model ( buckingham) też 7.5 był ciasny tak ze przyszwa się nie schodziła na 2 cm. Rozumiem ze to tęgosc stopy. Ale jak teraz zamówić np Yanko albo Meermin itp jak wg długości wkładki to 6.5 to max powinienem kupić? Wychodzi, ze kopyto Loake claridge to moja stopa. Chyba, ze jestem przyzwyczajony do za dużych butów?😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Ja przy stopie długości 26 cm w Loake na kopycie Capital (takim jakie ma model Buckingham) noszę rozmiar 7. Jeżeli przy stopie długości 25,5 cm czujesz się niekomfortowo w rozmiarze 7,5 to znaczy że to kopyto nie jest dla Ciebie. Tym bardziej niestety nie będą na Ciebie pasować węższe kopyta Meermina (Hiro, Elton, Olfe) i Yanko (915). Możesz za to próbować z szerszymi kopytami tych firm - Ron Meermina i 960 Yanko, prawdopodobnie w rozmiarze 7, a może nawet 6,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlrussell Napisano 25 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2016 Odpowiadając na swoje własne pytanie z poprzedniej strony: Loake Hyde 7 okazały się na moją wąską stopę niestety zbyt obszerne. Założyłem je kilka razy, jednak zdecydowanie wolę ciaśniejsze buty. Rozwiązaniem byłoby kupienie ich pół rozmiaru mniejszych, ale raczej to kopyto po prostu nie jest dla mnie stworzone. Szkoda, bo podoba mi się ich wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Dobra wkładka skórzana powinna rozwiązać problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlrussell Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Niestety są przede wszystkim za szerokie. Szczególnie irytujące jest to przy pięcie. Nie wiem czy mi jakaś wkładka na to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 Dzień dobry Panowie. Czy ktoś z Was pomoże mi zidentyfikować te zamszowe chukka? Są to buty z Loake Design (która jak rozumiem jest jedną z gorszych jakościowo linii?) na kopycie Claridge. Jakieś opinie na ich temat? Ponadto chciałem zapytać o jakość skóry, ponieważ po kilku pociągnięciach metalową szczotką wychodzą takie podłużne włoski, a wydaje mi się, że gdzieś na forum czytałem, że kiepsko świadczy to o jakości materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 3 godziny temu, kabza00 napisał: ....ponieważ po kilku pociągnięciach metalową szczotką wychodzą takie podłużne włoski, a wydaje mi się, że gdzieś na forum czytałem, że kiepsko świadczy to o jakości materiału. To jest jeden z najczęstszych błędów przy pielęgnacji zamszu. Na co dzień powinno się używać miękkiej szczoteczki, dobrze jest stosować taką gumową - "jeżyk". Stosowanie szczotki metalowej ma zastosowanie jedynie w przypadku potrzeby rozczesania powstałego zalicowania zamszu, lub usunięciu dużego zabrudzenia np. z błota. Delikatność przy stosowaniu szczotki metalowej jak najbardziej wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 Mam taką dwustronną szczotkę, właśnie zastanawiałem się którą stroną lepiej trzeć Dziękuję za odpowiedź i poradę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Mam te buty już trzeci rok. Użytkuję tylko w sezonie "bezśniegowym". Raz góra dwa razy w tygodniu. Podzelowałem je cienką gumą oraz zamocowałem stalowe żabki (mocno ścieram przody podeszew). Przyszedł już czas na wymianę fleków i poza tym nie widzę jakichś specjalnych śladów zużycia. Mimo tego że jest to najniższa linia Loake to subiektywnie stawiam ich jakość na równi z Meerminem (zamszowe monki na gumowej podeszwie). Używam drucianej szczotki do ich czyszczenia to jednak efektu ze zdjęcia @kabza00 nie zauważyłem. Wg mnie są to buty warte polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 przymierzalem sie do zakupu butów Loake Funnelweb. W jednym ze sklepów internetowych jest opis skór cholewki ( buty dwukolorowe) : skóra cielęca i skóra polerowana. Myślicie , ze będzie się to ładnie starzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 Prawdę mówiąc ja tam żadnej skóry polerowanej nie widzę i z opisu w innych źródłach nic takiego nie wynika, buty z serii 1880 są przyzwoitej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 25 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2016 @Awopiotr dziękuję za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 Panowie, ten model u Herringa: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=9215&x=1 to która to jest linia? Z jednej strony z linii 1880 zamszowe to model Iverness, a z drugiej te linkowane to niby też made in UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 10 minut temu, Kyle napisał: Panowie, ten model u Herringa: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=9215&x=1 to która to jest linia? Linia Shoemakers - widać na trzecim zdjęciu napis na wkładce. BTW model Inverness to też linia Shoemakers, a nie 1880. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 Słusznie, poza tym łatwo zorientować się po cenie RRP - linia 1880 jest znacznie droższa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 27 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 Czyli nie tylko 1880 jest robiona w UK? Zakładałem, że "shoemakers" to tutaj element nazwy producenta. Wstyd ale nie mam żadnych angielskich butów . Akurat przydałyby się budżetowe zamszaki, dużo w takich nie chodzę, ale zamiennik dla monków by nie zaszkodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2016 Na butach z linii Loake Shoemakers (chyba nie wszystkich, jak gdzieś wyczytałem) widnieje "Made in England", ale - jak znów gdzieś wyczytałem - stopień ich "zrobienia w Anglii" jest niewielki, to bardziej chwyt marketingowy. 38 minut temu, Kyle napisał: Wstyd ale nie mam żadnych angielskich butów . Ja mam prawie same angielskie, na Santoni mie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Nie wiecie jaka to linia Loake RL564t http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=9215 bo wygląda identycznie jak 758 a jest tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Cytuj Dnia 27.12.2016 o 15:11, Zajac Poziomka napisał: Linia Shoemakers - widać na trzecim zdjęciu napis na wkładce. BTW model Inverness to też linia Shoemakers, a nie 1880. Cztery posty wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Ponieważ cierpiałem ostatnio na brak prostych "szkotów" w kolorze brązowym, a jednocześnie na lekki brak gotówki, zdecydowałem się na Loake Simon, brąz, dainite. Takie jak na fotce. Cena 500 zł z groszami (wyprzedażowa oczywiście) wydaje sie całkiem a propos. Noszę je jeden dzień na razie, ale mogę stwierdzić że są właściwie dopasowane do mojego rozmiaru (11F), wystarczająco wąskie (natura nie dała mi płetw), na razie trochę twarde, ale to akurat już mija. Nigdy nie miałem butów Loake, więc za te pięć stów to powiedzmy eksperyment, w dodatku z tania linią. Póki co nie mam zastrzeżeń. Nawiasem mówiąc: czy fakt, że płytki polski rynek na wyroby tej klasy jest się w stanie nasycić samymi wyprzedażami dużych brytyjskich marek (czy to założenie jest prawdziwe?) nie powoduje z definicji problemów rynkowych polskich producentów, którym strzeli do głowy ambitny pomysł produkcji niedrogiego wyższej jakości obuwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 20 minut temu, Egonax napisał: Cztery posty wcześniej... Kurde .sorry. Ale jestem czereśniak 😡 co do modelu inverness to wiem, że zastąpił 758 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Panowie, to te buty http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=9215 opłaca się w końcu kupować? I nie chodzi mi tutaj o niedużą cenę, tylko jakość tej linii Loaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Średnia linia, wyprodukowane w UK, przy tej cenie (ok. 352 zł) zdecydowanie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcatera Napisano 11 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2017 Hej, dzięki za odpowiedź. Wiesz może jak jest z rozmiarówką Loake? Byłyby to moje pierwsze buty z ich oferty, mam kilka Meerminów w rozmiarze 11 na kopycie Hiro i się zastanawiam jak podejdzie 11F z Loake. Dodam, że Meerminy były na początku lekko ciasnawe na szerokość, na długości idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi