lubo69 Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Może Kiton się zgodzi;-) wszystko jest kwestią przelicznika, pewnie zastosowaliby taki jak na stacjach benzynowych czy innych sieciach prowadzących programy lojalnościowe: jak masz taką wiedzę jak Immune i napiszesz tyle postów, dostaniesz od Kitona skarpetki; jeśli nie, żyj nadzieją i dumą z posiadania karty:> Ad rem, a nie mogą być po prostu Levi's 501? Spełniają większość kryteriów IMHO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Pytanie za sto punktów, albo i więcej: gdzie w Polsce można by rozglądać się za porządnymi jeansami (absolutnie najprostszy krój, absolutnie najklasyczniejsze indygo, bez przetarć, bez udziwnień - proste jeansy dla prostych ludzi ), najlepiej selvedge denim, w cenie... ludzkiej? Jakieś idee? Z góry wielkie dzięki! Całkiem przyjemne są firmy HIS (fashion house Sosnowiec) - ostatnio jak kupowałem to wszystkie niestety są ponabijane ćwiekami, wytarte, albo poszarpane na kieszeniach, ew. wchodzą mi do .... i nie najlepiej to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Pytanie za sto punktów, albo i więcej: gdzie w Polsce można by rozglądać się za porządnymi jeansami (absolutnie najprostszy krój, absolutnie najklasyczniejsze indygo, bez przetarć, bez udziwnień - proste jeansy dla prostych ludzi ), najlepiej selvedge denim, w cenie... ludzkiej? Jakieś idee? Z góry wielkie dzięki! Całkiem przyjemne są firmy HIS (fashion house Sosnowiec) - ostatnio jak kupowałem to wszystkie niestety są ponabijane ćwiekami, wytarte, albo poszarpane na kieszeniach, ew. wchodzą mi do .... i nie najlepiej to wygląda Abstrahując od przyjemności wchodzenia do... to chyba nie o takie koledze jfk chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Denim, tak jak kazdy inny material zreszta, dobrej jakosci bedzie kosztowal odpowiednio duzo. Pytanie, co rozumiesz przez ludzka cene, czy rozchodzi sie tutaj o budzet ponizej 100zl, czy moze ponizej 1000zl? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 oczywiście chodziło mi o spodnie bez nitów, dziur itd. Źle się wysłowiłem - szukałem "normalnych", a były w większości same udziwnione, ale w końcu znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Kolega jfk pyta o gładkie jeansy w "ludzkiej cenie", następnie Krzysztof poleca spodnie z ćwiekami i przetarciami, po chwili zostaje poinformowany, że nie o takie spodnie chodziło; w tym czasie kolega dsc pyta jfk o konkretną cenę, na jaką sobie może pozwolić, na co natychmiast Krzysztof informuje, ile kosztują spodnie z ćwiekami, które prawdopodobnie ani jfk, ani nikogo innego nie zainteresują. Czekam na dalszy ciąg zabawy w głuchy telefon Przepraszamy, no nie mogłem się powstrzymać. Żeby jednak coś wnieść - kiedyś w desperacji wstąpiłem do znanego z bezpłciowości sklepu Carry i, cóż, jakość jakiej można się spodziewać, ale nie ma problemu ze znalezieniem prostych, gładkich jeansów bez przetarć. Nie jest to może najlepsze rozwiązanie, ale... no i b. tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Wybacz szanowny Kobe, napisałem: Całkiem przyjemne są firmy HIS (fashion house Sosnowiec) - ostatnio jak kupowałem to wszystkie niestety są ponabijane ćwiekami, wytarte, albo poszarpane na kieszeniach, ew. wchodzą mi do .... i nie najlepiej to wyglądaŹle się wysłowiłem, naszukałem się ich bardzo dużo, bo wszędzie były z ćwiekami, to były pierwsze które nie miały ćwieków i przetarć. Czy taki głuchy telefon Cię satysfakcjonuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 OK. przepraszam, nie chcę też ciągnąć tego błahego OT. Niemniej z postu, który przywołujesz, wynikało IMO coś odwrotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Z tego co pamiętam to dwurzędową marynarkę powinno się nosić zawsze zapiętą - a jak jest z dwurzędowym płaszczem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Czy ktoś wie co to za buty ? Uploaded with ImageShack.us Znalazłem Model to : Hayes od Gaziano&Girling ( co mnie oczywiście mocno smuci - cena ) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Najs:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Witam, jeszcze raz dziękuję za pomoc. Na razie czytam w wolnych chwilach blog Macaroniego. Jutro pójdę pooglądać garnitury z wieszaka. Jakby nie te porady pewnie bym szukał kolejnego szarego, a tak będę szukał granatowego. Mama dwa pytania : 1. Patrząc na moją szafę i jednocześnie czytając forum załamuję ręce. No może przesadzam ale widzę, że zdecydowanie za dużo mam rzeczy, również tych z kategorii "kiedyś się przyda" lub "to fajne, nosiłem w liceum, zostawię na potem". Skutek taki, że chodzę w trzech swetrach i czterech koszulach, a pozostałe 5 półek to przyda się. Pytanie : czy na forum mogę założyć własny temat gdzie będę w miarę możliwości wygrzebywał te ubrania z szafy i pytał o porady czy coś z tym można zrobić? 2. Czy możecie mi nowi Koledzy polecić jakieś inne forum nie o elegancji ale o casual wear ? Na codzień raczej tak się ubieram ale widzę, że nawet to jest dziełem przypadku u mnie. Z góry dziękuję. Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Pytanie : czy na forum mogę założyć własny temat gdzie będę w miarę możliwości wygrzebywał te ubrania z szafy i pytał o porady czy coś z tym można zrobić? Masz zielone swiatlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Myślę, że nie trzeba tworzyć nowego tematu, skoro jest już ten: viewtopic.php?f=1&t=823 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Czy, ktorys z Panow wie, co to za rodzaj i jak sie nazywa ponizsza tkanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Na pierwszy rzut oka wygląda na tenis albo tweed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Mam spodnie z takiej tkaniny i jest to bawełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Wiem tylko,ze to tkanina welniana z przeznaczeniem na plaszcz.Nie znalazlem nazwy tkaniny i producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ral1n Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Czy ktoś wie co to za buty ? Znalazłem Model to : Hayes od Gaziano&Girling ( co mnie oczywiście mocno smuci - cena ) Uploaded with ImageShack.us Kurczaki, szukałem właśnie w asortymencie G&G - bo kopyto było znajome. Niestety nie znalazłem tego modelu, stąd moja sugestia do C&J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Wiem tylko,ze to tkanina welniana z przeznaczeniem na plaszcz.Nie znalazlem nazwy tkaniny i producenta. Moim zdaniem to jest tweed, tkany tak jak bawełna oxford, w Polsce tak tkana tkanina wersji szarej, czarnej nazywa się "pieprz z solą" (kiedyś spotkałem się z angielską nazwą jako shark, ale mam wrażenie, że to był termin wyłącznie producenta tej marynarki, którą posiadałem). Jak znajdziesz nazwę to nam ją podaj, prosimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Wiem tylko,ze to tkanina welniana z przeznaczeniem na plaszcz.Nie znalazlem nazwy tkaniny i producenta. Moim zdaniem to jest tweed, tkany tak jak bawełna oxford, w Polsce tak tkana tkanina wersji szarej, czarnej nazywa się "pieprz z solą" (kiedyś spotkałem się z angielską nazwą jako shark, ale mam wrażenie, że to był termin wyłącznie producenta tej marynarki, którą posiadałem). Jak znajdziesz nazwę to nam ją podaj, prosimy. A czy pieprz z solą to nie jest materiał tweedowy, w który w procesie tkania, dodawane są w sposób nieregularny i losowy dodatkowe włókna w innym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Taka tkanina w wersji szarej po angielsku to, jak mi się wydaje, sharkskin. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 kupował ktoś coś kiedyś na yoox? ceny różnią w zależności od sposobu kliknięć na obuwie, sprzeczne informacje o kosztach dostawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 28 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2011 Taka tkanina w wersji szarej po angielsku to, jak mi się wydaje, sharkskin. Pozdrawiam, Dr I zdaje się, że skrót branżowy sharkskin to SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 29 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2011 Pytanie : czy na forum mogę założyć własny temat gdzie będę w miarę możliwości wygrzebywał te ubrania z szafy i pytał o porady czy coś z tym można zrobić? Masz zielone swiatlo Witam, dziękuję bardzo. Przejrzałem też temat link do którego jest w poście poniżej mojego. Widzę, że pytanie o takie rady budziło wiele kontrowersji, a nie chciał bym wywoływać niepotrzebnych dyskusji. Jak już będę miał gotowy materiał to zamieszczę na forum Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi