constantin Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Witam Panów, dziś dostałem od ciotki marynarkę, na lewej wewnetrznej stronie jest naszywka "HERMIEL CORPS DIPLOMATIQUE", PO PRAWEJ STRONIE " BY ARTHUR BELL" CZY MÓWIĄ KOLEGOM COŚ TE NAZWY? NIC NIE MOGĘ ZNALEŻĆ W INTERNECIE POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Mam nadzieję że to nie pytanie z cyklu "głupich" Czy w cenie garnituru bespoke zawarta jest cena materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Czasem jest, czasem nie - zapytaj krawca, czy w cenie, ktrórą Ci podał jest materiał (i jaki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Czy mógłbyś podać Bartku choć po jednym przykładzie takiego zakładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Ale jakiego zakładu? Krawieckiego? Sekcja Przewodnik Miejski pęka w szwach od takihc przykładów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 6 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2011 Jakimi żywymi kolorami uzupełnilibyście czerń i ciemny popiel, żeby całość ożyła ale nie była zbyt ekstrawagancka ? Różowa koszula, bądź bardziej klasycznie błękitna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 Czy firma "Ochnik" produkuje też buty męskie? Jeżeli tak to jaka jest ich jakość? Na stronie internetowej, nie zauważyłem w ich ofercie butów męskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 Ochnik w swoich salonach sprzedaje buty niemieckiego Lloyd'a, w dość abstrakcyjnych zresztą cenach (w granicach 850 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 Zapytuję czy buty ze zdjęcia mają swoją nazwę? Jak sądzę są to buty bardziej casual'owe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 7 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2011 saddle shoes. dobrze sądzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 8 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2011 Jak wpływa domieszka elany na jakość bawełnianej koszuli? Np. 30% jej zawartości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2011 Elana to poliester. To chyba wszystko wyjaśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 8 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2011 Ułatwia prasowanie, ale to nie oznacza, że jest lepsza niż 100% bawełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 8 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2011 Ułatwia prasowanie, ale to nie oznacza, że jest lepsza niż 100% bawełna. Są bawełny, które prasuje się lepiej niż poliester. I to wcale nie takie drogie (np. droższe w M&S są takie, ale nie tylko, bo i w van Graafie też są). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregoire Napisano 10 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2011 Witam, Pierwszy mój post na forum - z góry proszę o nie patrzenie na moją osobę przez pryzmat wieku - 18 lat. Pragnę zapytać o kilka istotnych dla mnie spraw: 1.Czy fular jest domeną tylko starszych ludzi? 2. Jak daleko można posunąć się w codziennej elegancji w wieku zaledwie 18 lat? Czy w ogóle mogę mówić o jakiejkolwiek elegancji (w sensie, że klasy danej osoby) mając te 18 lat? 3. Jak wypada ubrać się do teatru (dokładniej Teatr Stary, Kraków - sztuką jest komedia, jednak w przeciwieństwie do sztuk ala Mayday ma być poruszony poważny temat w humorystyczny sposó. 4. Może to dosyć oczywiste, jednak jakie nakrycie głowy proponujecie do klasycznego, czarnego płaszcza (spodnie jasne, buty czarne)? Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2011 Witam, Pierwszy mój post na forum - z góry proszę o nie patrzenie na moją osobę przez pryzmat wieku - 18 lat. Pragnę zapytać o kilka istotnych dla mnie spraw: 1.Czy fular jest domeną tylko starszych ludzi? 2. Jak daleko można posunąć się w codziennej elegancji w wieku zaledwie 18 lat? Czy w ogóle mogę mówić o jakiejkolwiek elegancji (w sensie, że klasy danej osoby) mając te 18 lat? 3. Jak wypada ubrać się do teatru (dokładniej Teatr Stary, Kraków - sztuką jest komedia, jednak w przeciwieństwie do sztuk ala Mayday ma być poruszony poważny temat w humorystyczny sposó. 4. Może to dosyć oczywiste, jednak jakie nakrycie głowy proponujecie do klasycznego, czarnego płaszcza (spodnie jasne, buty czarne)? Serdecznie pozdrawiam. Na forum jest wyszukiwarka, wiec jesli z niej skorzystasz to poznasz odpowiedzi na te pytania. W sali klubowej jest watek poswiecony elegancji studenta - wypowiadaja sie licealisci, studenci i osoby nie zaliczajace sie do zadnej z tych grup - ktory porusza wszystkie kwestie dot. ubioru osób mlodych. Jest tez watek o nakryciach głowy, takze zimowych. Zacznij od czytania, a pozniej zadawaj pytania, szczegolnie jesli zalezy Ci na pelniejszej odpowiedzi. Odpowiadajac skrótowo (co sugeruje nazwa watku): 1. Nie. 2. Daleko - jeden lubi sie zlac z tłumem, a inny lubi sie wyróżniac, także ubiorem. W jakim stylu sie to zrobi to juz inna sprawa. Mozesz poczytac na blogu Mr.Vintage o preppy style, ivy style (wbij takze te hasla w google). 3. Schludnie, najlepiej marynarka i odd trousers. 4. Cieple, bo na zewnatrz jest zimno. Ja nosze kaszkiet, a w mrozy królicza czape. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 10 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2011 Witam, Pierwszy mój post na forum - z góry proszę o nie patrzenie na moją osobę przez pryzmat wieku - 18 lat. Pragnę zapytać o kilka istotnych dla mnie spraw: 1.Czy fular jest domeną tylko starszych ludzi? 2. Jak daleko można posunąć się w codziennej elegancji w wieku zaledwie 18 lat? Czy w ogóle mogę mówić o jakiejkolwiek elegancji (w sensie, że klasy danej osoby) mając te 18 lat? 3. Jak wypada ubrać się do teatru (dokładniej Teatr Stary, Kraków - sztuką jest komedia, jednak w przeciwieństwie do sztuk ala Mayday ma być poruszony poważny temat w humorystyczny sposó. 4. Może to dosyć oczywiste, jednak jakie nakrycie głowy proponujecie do klasycznego, czarnego płaszcza (spodnie jasne, buty czarne)? Serdecznie pozdrawiam. .... i jeszcze tylko dopowiem ---> nie przejmuj się tak wiekiem i zawsze bądź sobą. Jeśli czujesz, ze fular jest dla Ciebie, to jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 10 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2011 1.Czy fular jest domeną tylko starszych ludzi? Parafrazując - fular, to nie jest ciuch dla starych ludzi A tak na serio - osobiście polecam fulary w kwiatki oraz w esy floresy i żywe kolory - wtedy mało kto posądzi Cię o dziadkowatość, prędzej o dandysowatość. Oczywiście jeśli dobrze się w tym poczujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 10 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2011 nie przejmuj się tak wiekiem i zawsze bądź sobą. Jeśli czujesz, ze fular jest dla Ciebie, to jest! Zgadzam się. Właśnie, styl to indywidualność. To emanacja Twojej osobowości. Po prostu bądź sobą i nie bój się co inni mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 nie przejmuj się tak wiekiem i zawsze bądź sobą. Jeśli czujesz, ze fular jest dla Ciebie, to jest! Zgadzam się. Właśnie, styl to indywidualność. To emanacja Twojej osobowości. Po prostu bądź sobą i nie bój się co inni mówią. Frankie, nie masz wrażenia, że mówiąc takie rzeczy, robisz więcej złego niż dobrego? Styl to indywidualność, ale klasyczna męska elegancja to gra zgodnie z regułami pierwszej kolejności.wiem, że nie ma reguły o minimalnym wieku dla fulara, ale niech nasz młody (stażem) kolega pamięta o ryzyku wyglądania jak stary malutki. Reszta jest kontekstem (noszenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 nie przejmuj się tak wiekiem i zawsze bądź sobą. Jeśli czujesz, ze fular jest dla Ciebie, to jest! Zgadzam się. Właśnie, styl to indywidualność. To emanacja Twojej osobowości. Po prostu bądź sobą i nie bój się co inni mówią. Frankie, nie masz wrażenia, że mówiąc takie rzeczy, robisz więcej złego niż dobrego? Styl to indywidualność, ale klasyczna męska elegancja to gra zgodnie z regułami pierwszej kolejności.wiem, że nie ma reguły o minimalnym wieku dla fulara, ale niech nasz młody (stażem) kolega pamięta o ryzyku wyglądania jak stary malutki. Reszta jest kontekstem (noszenia). Nie, bo zasady tworzone by je wykorzystywać: a. do warunków, b. naszych potrzeb. Stary malutki, co to jest? A nie drażni Cię, że 99 proc. dorosłych Polaków w krótkich porciętach i dziecinnych czapeczkach wygląda jak starzy malutcy. Nawet jeśli go spotka krytyka z ich strony, że wygląda dziwnie to znaczy, że ma zrezygnować z tego co lubi, żeby się zlać z tłumem. Niech Kolega walczy o siebie, o swoją niezależność i indywidualność, a własny, nietuzinkowy wygląd może mu tylko w tym pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 Appendix: Dawno temu pracowałem w pewnym, nieistniejącym już tygodniku katolickim. W redakcji dominowali starsi panowie pod krawatem. Kiedyś pożyczyłem od kolegi (a tak naprawdę od jego matki) perukę w stylu afro. W niej jako świeży pracownik wkroczyłem do redakcji spodziewając się co najmniej kontrowersji, a na pewno nie akceptacji. Perukę zdarto mi z głowy i potem panowie walczyli o nią, żeby choć chwilę mieć ją na głowie. Jeden z szefów nawet gości w niej przyjmował. Bo luz trzeba mieć w sobie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 Jakie firmy obuwnicze dostępne w galeriach polecilibyście, rozpatrując pod kątem jakości skóry i wykończenia? A jaki przewidujesz budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 Do 400zł max Ryłko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 11 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2011 imo Kazar trochę jednak lepiej, ale niedużo i zależy od konkretnego modelu. Możesz poczekać z miesiąc? przed świętami pewnie będzie kiermasz u Wittchena i w ich e-sklepie będą przeceny przez kilka dni, historycznie wnioskując pewnie przynajmniej ok -40% na butach. Za regularne ceny nie warto, ale po rabacie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi