Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jakby porównać Ryłko i Kazar to która firma lepiej wypada? Zazwyczaj kupowałem buty w Kazarze ale prawdę mówiąc nie są jakoś super wykończone, nie wiem jak mają się do nich Ryłko bo nigdy nie miałem...

Ryłko... :?: myślałem, że to rzeźnik :shock:

Opublikowano

Robię właśnie porządek na strychu i znalazłem kilka starych portfeli, bilonówek, pokrowców itp. Pozbawione są jakichkolwiek oznaczeń. Czy jest jakiś prosty sposób na stwierdzenie czy dany wyrób został sporządzony ze skóry czy z syntetyku? Mowa o akcesoriach co najmniej dwudziestoletnich.

Opublikowano

Robię właśnie porządek na strychu i znalazłem kilka starych portfeli, bilonówek, pokrowców itp. Pozbawione są jakichkolwiek oznaczeń. Czy jest jakiś prosty sposób na stwierdzenie czy dany wyrób został sporządzony ze skóry czy z syntetyku? Mowa o akcesoriach co najmniej dwudziestoletnich.

Odciac maly kawalek, podpalic i zgasic tak zeby sie dymilo. Powinienes poznac po zapachu :)

Opublikowano

Gdzie można kupić w wwie płaszcze,nie wyglądające tak samo jak te setki klonów w peekach?za późno się obudzilem z uszyciem a chciałbym mieć coś wyjątkowego.ale bez zbędnej awangardy niektórych polskich artystów;)

Opublikowano

Gdzie można kupić w wwie płaszcze,nie wyglądające tak samo jak te setki klonów w peekach?za późno się obudzilem z uszyciem a chciałbym mieć coś wyjątkowego.ale bez zbędnej awangardy niektórych polskich artystów;)

Canali na Wiejskiej? Jesli jedynym kryterium jest wyjatkowosc, to sadze ze tam cos znajdziesz - tlumy warszawiakow tam nie kupuja.

Jesli chcesz cos taniego, dobrej jakosci, kupionego w Warszawie i jeszcze unikalnego to moge zyczyc tylko powodzenia :)

Opublikowano

Czy znacie może jakąś markę/linie marynarek RTW które mają wysoko krojone pachy? Szerokie otwory na ramiona to jedna z cech marynarek z wieszaka która najbardziej mi przeszkadza i irytuje, i znacząco obniża komfort użytkowania.

Opublikowano

Widzę, że na forum pojawił się nowy mit w postaci kultu wysoko krojonych pach ;) Sama wysoko krojona pacha nic nie daje, jeżeli inne wymiary w tej okolicy są złe, bo i tak coś się będzie blokować i ciągnąć za sobą resztę marynarki.

Zresztą cudów tutaj i tak się nie dokona, bo nie ma fizycznej możliwości, aby móc podnieść rękę prawie że pionowo do góry i marynarka dalej pozostawała w tym samym miejscu.

Opublikowano

Widzę, że na forum pojawił się nowy mit w postaci kultu wysoko krojonych pach ;) Sama wysoko krojona pacha nic nie daje, jeżeli inne wymiary w tej okolicy są złe, bo i tak coś się będzie blokować i ciągnąć za sobą resztę marynarki.

Zresztą cudów tutaj i tak się nie dokona, bo nie ma fizycznej możliwości, aby móc podnieść rękę prawie że pionowo do góry i marynarka dalej pozostawała w tym samym miejscu.

Raczej mem. ;)
Opublikowano

Ok, byłbym wdzięczny, bo szczerze mówiąc aż sam wypróbowałem parę i lekkie różnicy w wysokości nie robiły dużej różnicy, raczej właśnie krój klatki piersiowej bardziej wpływał na zachowanie się całości przy machaniu rękoma ;)

Opublikowano

Pytanie z serii prawda czy fałsz:

W celu uniknięciu rozczarowania z tytułu zakupu przez internet G&G TG73 - wybieram się przymierzyć w Bergu C&J 337 - ponoć rozmiarówka ma szansę być identyczna. Prawda czy fałsz? :shock: Bo rzekomo Dean Girling mówi, że prawda, problem w tym, że nie potrafię odszukać jego wypowiedzi...

Thx.

Opublikowano

Otwory na ramiona w marynarkach z wieszaka są specjalnie projektowane szerokie - bo wtedy marynarka pasuje na większą liczbę potencjalnych klientów.

Zdaję sobie z tego sprawę. Ale liczyłem, że są od tej reguły wyjątki.

Opublikowano

W bieżącej kolekcji H&M jest marynarka z czegoś w rodzaju aksamitu, z wąskimi klapami - oraz - i o to mi chodzi - bez kieszonki piersiowej i butonierki. Otóż to jest jakiś konkretny rodzaj, z określoną genezą, czy taka fantazja projektanta?

Opublikowano

Koledzy, krótkie pytanie:

Czy garnitur wieczorowy: czarny z bardzo delikatnym połyskiem (56 wełna / 44 jedwab) można założyć w sytuacji np. prezentacji w firmie przed większym gremium w ciągu dnia?

Thx.

Opublikowano

Można, bo przecież nikt nie zabroni, ale w czasie prezentacji, szczególnie dla "góry" lepszym wyjściem byłby jednak garnitur ze zwykłej wełny, która w sztucznym świetle tak się nie błyszczy, a i w lekko jaśniejszych kolorach. Szczególnie jak mówisz o stanie budżetu, to lepiej nie występować w czarnych barwach ;)