Styleman Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Lukasz nie przejmuj się ,ci faceci tak maja. Jak dla mnie jest dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Postanowiłem dokonać coming outu - noszę na ręce rzemyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 I tefilin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 I tefilin? Czy tefilin to na pewno męska biżuteria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 I tefilin?I Wy chcecie kogoś uczyć savoir vivre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Po zaroście dłoń wydaje się męska, po ozdobach damska. Czyja jest?Moja, kochanie :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Granville Napisano 29 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2013 @turbo Symbole, elementy stroju, jego ozdoby, biżuteria itd. mają często różne konotacje kulturowe i religijne. W postnowoczesnym świecie stają się one mniej czytelne i dlatego warto o tych konotacjach przypominać. Kilka przykładów: karetki pogotowia ratunkowego w Polsce znakowano dawniej Błękitnym Krzyżem. Obecny znak, obowiązujący od 2001 roku, zaprojektowany przez Leo Schwartza, to germańska runa Hagalaz, której jako herbu używała 6. Dywizja Górska SS "Nord". Podstawowe znaczenie popularnego tatuażu "Flaming Heart" jest przez noszących ten tatuaż często nieznane, pacyfka to germańska runa Yr używana na grobach esesmanów dla oznaczenia daty śmierci (zamiast krzyżyka), wielu raperów niezbyt się chyba nawet orientuje, co oznaczają tak chętnie noszone przez nich złote krzyże. Szerzej na ten temat piszę w swojej książce "Gentleman. Mam zasady", myślę, że warto o tych wszystkich podtekstach pamiętać, ubiór jest wtedy ciekawszy, gęsty znaczeniowo. Przedramię owinięte rzemykiem ma też religijny kontekst, stąd wzięła się moja uwaga o tefilinie. Nie rozumiem, dlaczego uznał Pan moją uwagę za nieelegancką i niestosowną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 Wątek o runach przeniesiony do sali klubowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 31 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2013 "W wielu poradnikach czytamy, że jedyną biżuterią, jaką mężczyzna może nosić, jest zegarek i obrączka ślubna. Niedobrze mi się robi, jak czytam po raz enty o tym w artykule o dress code. Z nienoszeniem męskiej biżuterii jest tak, jak z dobieraniem skarpetek pod kolor spodni. Jest to tylko poprawne i nic ponad to. ciach Odmienność od ogółu, inność nadal wywołuje negatywne komentarze. Nawet założenie czarnych wiedenek albo garnituru w kratkę może skutkować komentarzem, że „oddajemy kał wyżej niż siedzimy”. Oczekiwanie równania do przeciętności to nasza cecha narodowa." http://www.szarmant.pl/w-obronie-zlotego-sygnetu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Przychylam się do zdania, że dodatki towarzyszące zegarkowi są ciekawym rozwiązaniem. Dzięki swojej niecodzienności (w takim zestawieniu) rozbijają cały stosunkowo 'sztywny look', co w wielu sytuacjach dodaje lekkości i fantazji. Społeczeństwo ewoluuje, a moda wraz z nim - klasyczne zasady powinny tworzyć bazę, ale nie święte, nieprzekraczalne granice. Zdjęcie mojego, przed chwilą dobranego zestawu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 IMHO za dużo przed zegarkiem - jedna, góra dwie wyglądają ok (pomijam komfort użytkowania zegarka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 7 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2013 Zgadzam się z przedmówcą. A jakie jest Wasze zdanie o spinkach z motywem tzw. "bawole oko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Bardzo naciągane na ten wątek, ale ciekawe . "Krawaciarski brelok od Macaroni Tomato Warszawa. Szczerze mówiąc mam nadzieję, że dostałem go raczej jako kolega, a nie jako bloger, ale dołączam go tutaj, bo to najbardziej oryginalny sartorialny gadżet w Polsce w tej kategorii cenowej (a także dlatego, że z dwóch prezentacji produktowych jest kiepski butik, a, jak mawiał przy trzecim kieliszku bimbru mój kolega teolog prawosławny, Boh lubit Trojcu)." http://smaknabyty.pl/smak-nabyty/rejest ... czen-2013/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 "Krawaciarski brelok od Macaroni Tomato Warszawa. Szczerze mówiąc mam nadzieję, że dostałem go raczej jako kolega, a nie jako bloger, ale dołączam go tutaj, bo to najbardziej oryginalny sartorialny gadżet w Polsce w tej kategorii cenowej (a także dlatego, że z dwóch prezentacji produktowych jest kiepski butik, a, jak mawiał przy trzecim kieliszku bimbru mój kolega teolog prawosławny, Boh lubit Trojcu)." To chyba po więcej niż jednym kieliszku było pisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Boh Trojcu lubit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 w ramach podtrzymania wątku co mam dziś na ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 ciekawe spinki, szczególnie te z motywem planetarnym http://www.whitetrufflestudio.com/pages/cufflinks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 18 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2013 Przedwojenny mega-gwiazdor Rudolf Valentino rok 1926, na prawym nadgarstku dyskretna bransoletka, czyli okazuje się, że jak zwykle, wszystko już było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Nie mam ani jednej koszuli z francuskim mankietem. Zawsze wydawały mi się zbyt oficjalne, nie pasują do mojego stylu. Jednak spinki? Jedwabne kolorowe guzełki, czy jubilerskie cacka otwierają kolejne pole do zabawy, więc czemu nie? Od niedawna zamawiam wszystkie moje koszule na spinko-guzik. Mankiet jest pojedynczy, po obu stronach ma dziurki, ale przy jednej z nich, po wewnętrznej stronie, doszyty jest na przedłożonej stopce guzik. http://macaronitomato.blogspot.com/2013 ... guzik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 Sprezzatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 28 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2013 Caporegime Co rozumiesz przez wewnętrzną stronę ?, a konkretnie czy guzik jest widoczny podczas noszenia spinek ?. Sam mam kilka koszula Eterny i one wszystki mają dwie dziurki na pojedynczym mankiecie przy czym przy jednej z nich są przyszyte dwa guziki. W sytuacji w której nosze te koszula zapięta na guzik drugiego nie widać. Dwa guziki pozwalają na regulację mankietu w zależności od modelu zegarka który zakładam. Zastanaiwam się, czy stosowane przez Ciebie rozwiązanie jest tożsame z tym stosowanym fabrycznie przez niektóre firmy, czy to jeszcze coś nowego. PRZEPRASZAM NIE ZAUWAŻYŁEM LINKU DO BLOGA MACARONITOMATO - POST NIEAKTUALNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2013 Spinki dla Stowarzyszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Dzisiejszy mój dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 ciekawy patent Dunhilla ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 11 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi