Misza Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2014 To może Prezes wywołany do tablicy się pochwali? Lud się domaga! Cytuj
maciato Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 A Prezes ma jakąś stronę, gdzie można zobaczyć wyroby? http://www.exoleathers.pl/exoakcesoria/ 1 Cytuj
Gość Olgierd Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Bez urazy, ale właśnie spinki ze skór zwierząt są dokładnie tym, co mógłbym podać w rubryce "czego nigdy byś nie założył" Cytuj
Vickson Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Bez urazy, ale właśnie spinki ze skór zwierząt są dokładnie tym, co mógłbym podać w rubryce "czego nigdy byś nie założył" Chodzi o walory estetyczne czy wewnętrzne przekonania ? Cytuj
maciato Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Bez urazy, ale właśnie spinki ze skór zwierząt są dokładnie tym, co mógłbym podać w rubryce "czego nigdy byś nie założył" Składając zamówienie wybierasz: skórę kamień (opcjonalnie) Cytuj
Gość Olgierd Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Chodzi o walory estetyczne czy wewnętrzne przekonania ? Estetyczne. Wierzę, że można taką skórę tak wyprawić, że mucha nie siada (skoro można buty, paski, etc.), ale jakoś zwierzę egzotyczne po prostu mi nie pasuje. Nb. z tych samych względów dziwi mnie zachwyt nad cordovanem. Nie jeżdżę konno i nie czuję olbrzymiego przywiązania do polskiej tradycji jeździeckiej (acz jako potomek szlachetki litewskiego pewnie powinienem...), jednak czuję swoiste tabu jeśli chodzi o niektóre gatunki zwierząt (psy, koty, konie): nie jem, nie ubieram się. Cytuj
Gość Olgierd Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Naprawdę nic nie szkodzi. Cytuj
Vickson Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 Praktycznie i ładnie.Hmmmmm... interesting. 3 Cytuj
Marek2011 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Praktycznie i ładnie.Hmmmmm... interesting. Jakieś 10 lat temu pewnie bym chciał. Teraz w każdej kieszeni kilka flashy z logo firm wszelakich i dodatkowe na mankietach jeszcze? Choć jest i potencjalna zaleta. Jakby tego użyć przy ludziach, to pseudonim "Bond" gwarantowany. 1 Cytuj
maciato Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Czy firma Deakin&Francis : http://deakinandfrancis.co.uk/cufflinks-for-men.html?limit=all miewa jakieś promocje / wyprzedaże ? 2 Cytuj
bar_open Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Czy firma Deakin&Francis : http://deakinandfrancis.co.uk/cufflinks-for-men.html?limit=all miewa jakieś promocje / wyprzedaże ? nie miewa ale zawsze możesz kupić u http://www.ebay.co.uk/usr/djmasseyandson nawet jak nie mają czegoś w ofercie sprowadzą, 10-15 % taniej niż oferta w "sklepie firmowym" plus zdecydowanie niższy koszt wysyłki ładne spinki Cytuj
maciato Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Porcelana. zdjęcie z profilu na FB pracowni Krupa&Rzeszutko Cytuj
damiance Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Tyger Glyn spinki z dwiema tarczami - jak podoba się Wam taki patent? Na zdjęciu srebro łączone ze złotem. W centrum - jak podaje jubiler - jest cytryn * znalazłem info o cenie modelu z jedną tarczą i stopką (T-bar), czyli w najpopularniejszym wykonaniu spinki, 375 GBP * - idąc tropem Wikipedii nie jest to cytryn naturalny: Większość cytrynów znajdujących się na rynku powstała przez wyprażanie ametystu lub kwarcu dymnego. W temperaturze 470 °C brazylijski ametyst staje się jasnożółty, przy temp. 550–560 °C – ciemnobrunatny do czerwonobrunatnego. Wszystkie wyprażane cytryny wykazują czerwonawy odcień, podczas gdy naturalny cytryn jest zwykle bladożółty. Cytuj
Sekret Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Mi się podobają te dwie tarcze i patent z łączeniem lańcuszkiem, rzadko kiedy możmna spotkac takie spinki. W Polsce w żadnym sklepie stacjonarnym, nigdy takich nie widzialem. Natomiast ten konkretny model akurat mi nie podchodzi, ale to kwestia gustu Cytuj
Michal83 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Panowie, Ja z takim pytaniem: Jak przechowujecie spinki? Mam już dość wszechobecnych pudełeczek. Możecie polecić coś zbiorczego w dobrej cenie? Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 --przepraszam, nie udało mi się wkleić zdjęć jak potrzeba; post do usunięcia -- Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Witam Panów, Jak Wam się podobają te spinki (obie pary ze złota)? Które ładniejsze i stosowniejsze na formalne okazje? Dziękuję za opinie i przepraszam za kiepskie zdjęcia (nie ja je robiłem). Cytuj
constantin Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Dla mnie nr 1, ale oba modele są ciekawe, ja po prostu nie lubię żółtego złota Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Ja też zawsze mówiłem, że nie lubię, ale trafiła mi się formalna okazja, wystąpię w granatowym garniturze i złotym krawacie (jestem blondynem o niebieskich oczach) i stwierdziłem, że w takim zestawie żółtozłote spinki będą się najlepiej prezentowały. Dlatego postanowiłem kupić i waham się między tymi dwoma modelami. Na pewno będę ich używał bardzo rzadko, ale zawsze warto takie coś mieć na specjalne okazje... Cytuj
constantin Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 "...ZŁOTYM KRAWACIE."? pokaż go proszę Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 no, krawat nie jest z litego złota, jest jedwabny w kolorze złota, taki ciemnożółty, może z brązowawymi refleksami, taki jak tutaj: yellow-solid-necktie-488.jpeg . Mam też taki połączony z granatowym: navy-and-gold-bold-striped-.gif . Uważam, że na mnie (blond+niebieskie oczy) prezentuje się OK, choć na pewno dla niektórych to wybór ryzykowny. Cytuj
constantin Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 no, krawat nie jest z litego złota, jest jedwabny w kolorze złota, taki ciemnożółty, może z brązowawymi refleksami, taki jak tutaj: yellow-solid-necktie-488.jpeg . Mam też taki połączony z granatowym: navy-and-gold-bold-striped-.gif . Uważam, że na mnie (blond+niebieskie oczy) prezentuje się OK, choć na pewno dla niektórych to wybór ryzykowny. Napiszę tak...wybierając inny kolor masz duże szanse, że wybierzesz właściwie. . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi