Dr Kilroy Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 To chyba klapy zamknięte, ale z rozwarciem przy kołnierzu. Klapy zamknięte mają kształt takiej strzałki w dół, a otwarte trójkąta. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Nie zaliczyłbym ich do zamkniętych. To coś pomiędzy otwartymi a zamkniętymi. Inny przykład tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Ja zaliczyłbym, ale jak już Ty uważasz. Chociaż rzeczywiście, tak naprawdę nie są dosłownie zupełnie zamknięte, nie sądzę jednak, żeby to miało jakieś znaczenie jeżeli chodzi o nazewnictwo. Wydaje mi się, że coś na temat podobnych klap było pisane na forum Cutter and Tailor, polecam poszukać. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 bardzo ładnie i harmonijnie wygląda kołnierz przy takich klapach. najfajniejsza pierwsza marynarka, w ten prążek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 21 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2011 cran Necker lub Parisienne - http://thelondonlounge.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=8963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek7 Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Ostatnio zwróciłem uwagę na styl ubierania się brytyjskiego europosła Nigela Farage: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 farage ubiera się bardzo fajnie, ale strasznie lubi kolor różowy i wszelkiego rodzaju prążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 farage ubiera się bardzo fajnie, ale strasznie lubi kolor różowy i wszelkiego rodzaju prążki. Dlaczego "ale", a nie np. "i" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Jakoś nie odpowiadają mi zestawy typu: garnitur jasno granatowy w duży, biały prążek, błękitna koszula z białym kołnierzykiem i do tego różowy krawat. To zaś jeden z ulubionych zestawów Farage'a. Dlatego właśnie "ale" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Napisano 24 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2011 Może się podobać to lub nie, ale jednak trzeba mu przyznać, że ma swój styl, który jest dość mocno zakorzeniony w angielskim look'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Dobrze ubrany krawiec czy właściciel zakładu uspokaja mnie, że trafiłem do miejsca, w którym mam do czynienia z klasyczną męską elegancją. Na forum głównym prezentowałem już zdjęcia Caracenich z Rzymu i Mediolanu oraz Nicoli Blasiego z Neapolu: viewtopic.php?f=1&t=582&p=18309&hilit=Caraceni#p18309 viewtopic.php?f=1&t=443&p=14581&hilit=Giulio+Caraceni#p14581 viewtopic.php?f=1&t=582&p=16570&hilit=Tommy+Caraceni#p16570 viewtopic.php?f=1&t=582&p=22033&hilit=Nicola+Blasi#p22033 Prawdziwy dyskretny urok burżuazji nie objawia się jednak w Rzymie czy Mediolanie, ale we Florencji. Tam ma swoją siedzibę słynna pracownia krawiecka Liverano & Liverano. Więcej o tej pracowni wraz ze zdjęciami pod tym linkiem: http://avisitto.wordpress.com/2008/07/0 ... -liverano/ Wbrew utartej opinii, że we Włoszech kamizelek się nie nosi, prezentuję zdjęcie Antonio Liverano w trzyczęściowym garniturze z flaneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Antonio pozamiatal tym kolnierzykiem, chyba ze trzy krawaty moze nosic na raz;) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Antonio pozamiatal tym kolnierzykiem, chyba ze trzy krawaty moze nosic na raz;) Pozdrawiam, dsc. Widziałeś jak wysokie kołnierze w koszulach ma w sprzedaży Liverano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Przyznam sie, ze nie, ale nawet tego typu kolnierz to dla mnie przesada. Ogolnie wrazenie po obiejrzeniu powyzszego zdjecia mam raczej mieszane (kolorystyka, kolnierzyk, wezel krawata). Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Myślę, że w tym zestawie wszystko jest konsekwentnie duże. A to pasuje dużemu mężczyźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 gdyby mniejszy kołnierzyk miał, to by można z kolei narzekać na to, że za mały kołnierzyk w stosunku do twarzy i gość by wyglądał jak świnka. nie da się zjeść ciastka i mieć ciastka, czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Ogolnie wrazenie po obiejrzeniu powyzszego zdjecia mam raczej mieszane (kolorystyka, kolnierzyk, wezel krawata). Węzeł krawata, moim skromnym zdaniem, pierwsza klasa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 6 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2011 Chyba kazdy kolnierzyk, nawet najwiekszy typowy, bedzie mniejszy niz to co ma na sobie. Facet nie wyglada na zbyt duzego, chyba ze mowimy o czyms innym niz budowa. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2011 Pan Loro Piana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 Aż dziwne, że tego pana jeszcze tu nie było: http://alistair1958.blogspot.com/2009/1 ... zotto.html Swoją drogą, takim uśmiechem mógłby mi sprzedać piasek na Saharze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 Ja nie widzę w tych panach nic zachwycającego. Dwurzędówki, szczególnie temu w szarej nie pasują. Są po prostu na nie za grubi. Kolega Uxkul podsumowałby to w jeden sposób: "kolejny przykład choroby bespoke". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 A już myślałem o dwurzędówce ale jeśli oni są za grubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 Moim zdaniem nie są za grubi, było nawet mówione, że dobra dwurzędówka potrafi lekko ukryć tuszę. Jeśli oni jakąś mają, to udała się ta sztuka. Trochę takie gadanie bez sensu jak to, że "mam 185 cm wzrostu, a marynarka na 3 guziki wygląda dobrze dopiero od 188 cm wzrostu" albo że rękawy za długie o 0,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 Ja nie widzę w tych panach nic zachwycającego. Dwurzędówki, szczególnie temu w szarej nie pasują. Są po prostu na nie za grubi. Kolega Uxkul podsumowałby to w jeden sposób: "kolejny przykład choroby bespoke". Prosze Cie zaki, naprawde uwazasz, ze osoby o takiej figurze nie powinny chodzic w dwurzędówkach, bo sa zbyt grube? Watek swoja droga ma tytuł: "Dobrze ubrany mezczyzna" i Twoim zdaniem te zdjecie nie pasuje, bo Ci panowie sa zle ubrani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 Moim zdaniem nie są za grubi, było nawet mówione, że dobra dwurzędówka potrafi lekko ukryć tuszę. Jeśli oni jakąś mają, to udała się ta sztuka. Trochę takie gadanie bez sensu jak to, że "mam 185 cm wzrostu, a marynarka na 3 guziki wygląda dobrze dopiero od 188 cm wzrostu" albo że rękawy za długie o 0,5 cm.Podpisuję się w pełni pod tym komentarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi