Skocz do zawartości

Dobrze ubrany mężczyzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Churchill dobry na wszystko. Ma świetny biogram z wieloma zdjęciami w angielskojęzycznej wersji Wikipedii:

http://en.wikipedia.org/wiki/Churchill

Jego dwie fotografie były już prezentowane w tym wątku:

viewtopic.php?f=1&t=582&p=9915&hilit=Churchill#p9915

W sumie jako premier Wielkiej Brytanii ubierał się jak Gustav Stresemann: czarna marynarka z jednorzędową kamizelką tegoż koloru w komplecie ze sztuczkowymi spodniami (zdjęcie poniżej).

Fotografia Churchilla w marynarce w krateczkę Prince de Galles (proszę zwrócić uwagę jak wąska jest kieszonka piersiowa) do obejrzenia w sali klubowej:

viewtopic.php?f=7&t=677&p=29739&hilit=ja+polecam+lekture#p29739

post-387-13658920490649_thumb.jpg

Opublikowano

Nie pisałem, że kieszeń jest idealnie spasowana, tak jak zostało zrobione to w przypadku marynarki, której zdjęcie zostało zamieszczone na blogu, do którego podałeś link. Napisałem po prostu, że w mojej opinii nie zostało to zrobione źle. Daleki jestem od stwierdzenia, znając wygląd niektórych marynarek z wieszaka, że wzór na brustaszy Churchill'a nie jest w ogóle spasowany.

Opublikowano

Nie twierdzę że zostało to zrobione źle i wiem że w marynarkach z wieszaka bywa znacznie gorzej. Tyle tylko że obecnie większość zakładów na Savile Row bardzo dba o dopasowanie wzorów. Zakładam że marynarka na zdjęciu również pochodzi z SR. Dlatego zastanawiałem się czy kiedyś mniej się tym przejmowano czy nieidealne spasowanie było czymś wymuszone.

Opublikowano

Ja chcialem:) muche bym wyrzucil, troche ponura kolorystyka, ale ogolnie przystepnie.

Pozdrawiam,

dsc.

Właśnie kolorystyka mi się podoba- ciepła i stonowana, ale według mnie z pewnością nie ponura.