Clovis Napisano 8 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2016 O cholera. Żegnaj dobre indyjskie żarcie mrożone i żegnajcie koszule tattersall. Niech to szlag. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 9 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2016 Cóż, kupiłem dzisiaj na zapas 3 koszule z ich najlepszej linii i jeden cardigan. A także butelkę sherry: M&S jest (był) jedynym chyba polskim sieciowym sklepem, gdzie zawsze można dostać sherry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 9 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2016 Tesco chyba jeszcze prowadzi ten trunek, to w końcu angielski sam Ja chyba też skoczę do M&S na zakupy na zapas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 Z Francji też się wycofują (chociaż tu byli tak symbolicznie, głównie z jedzeniem). Ubolewam, bo lubiłem ich koszule i nawet kiedyś zastanawiałem się nad garniturem. Linie Savile Row Inspired czy Best of British (tak się nazywała?) oferowały bardzo dobrą jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 Ano właśnie, poza tym mieli też limitowane serie, "jubileuszowe" i różne tam takie, zwykle lepszej jakości. To wszystko było przyzwoicie wycenione, ale mimo pochodzenia z Bangladeszu i innych takich miejsc, zwykle dobrze zrobione. Z mojego punktu widzenia poza spodniami, które produkowano dla rasy skarlałej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 Z tym Sherry to święta prawda, o ile ich dział spożywczy był generalnie drogawy, dobre alkohole mieli w bardzo rozsądnych cenach. Z ubrań trafiały się też fajne kurtki (mam jedną puchową z zeszłorocznej kolekcji, żaden mróz jej niestraszny) oraz bardzo dobrą bieliznę z wyższych linni z bawełną supima i modalem. Niewątpliwie zapasy tego i owego trzeba będzie zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 Mieli octowe chipsy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 14 minut temu, eye_lip napisał: Mieli octowe chipsy No tego akurat nie będę żałował. Są granice anglofilii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 Tylu fanów sherry a wątek o winie kuleje. Polskich fanów sherry Andrzej Daszkiewicz zaprasza na fejsa https://www.facebook.com/sherryportomadera/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 5 godzin temu, Clovis napisał: Ano właśnie, poza tym mieli też limitowane serie, "jubileuszowe" i różne tam takie, zwykle lepszej jakości. To wszystko było przyzwoicie wycenione, ale mimo pochodzenia z Bangladeszu (...) Linia Best of British nie była robiona w Bangladeszu, a jak sama nazwa wskazuje w Wielkiej Brytanii. Buty były robione przez Cheaney, koszule przez Rayner & Sturges (robią/robili koszule dla Drake's), a garnitury przez Cheshire Bespoke (przynajmniej w pierwszej kolekcji, potem chyba kto inny). W Polsce ta linia nie była jakoś szczególnie dostępna. Rzeczy z niższych linii jakoś nie wprawiały mnie w szczególny zachwyt (jedynie niektóre krawaty jak na cenę w okolicach 100 złotych były moim zdaniem naprawdę fajne). Bardziej mi szkoda sklepu spożywczego, niż części z ubraniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 10 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2016 22 minuty temu, Zajac Poziomka napisał: Bardziej mi szkoda sklepu spożywczego, niż części z ubraniami Tak się składa, że zamykają część ubraniową a zostawiają spożywkę. W konsekwencji mają mieć więcej sklepów niż obecnie. Choć raczej nie w Polsce. Otworzą także sklep internetowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 W kwestii "co powiedziano" (choć nie w mediach): znajoma, która usłyszała że Marks & Spencer prawdopodobnie będzie się zamykał, poszła popatrzeć, co oni tam sprzedają, szczególnie w dziale męskim o którym była mowa. Jej komentarz po dokonaniu wizji lokalnej brzmiał: nie rozumiem, jak możesz ubierać się w tej trupiarni i mimo to nieźle się prezentować Niektóre z naszych dam wyraźnie nie rozumieją klasycznego stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 8 minut temu, Clovis napisał: znajoma, która usłyszała że Marks & Spencer prawdopodobnie będzie się zamykał, poszła popatrzeć, co oni tam sprzedają, szczególnie w dziale męskim o którym była mowa. Jej komentarz po dokonaniu wizji lokalnej brzmiał: nie rozumiem, jak możesz ubierać się w tej trupiarni Ja z kolei na dziale męskim w M&S często widuję więcej kobiet niż facetów, no ale może to panie, które polują na dobrej jakości kalesony dla męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 3 godziny temu, dziko napisał: Ja z kolei na dziale męskim w M&S często widuję więcej kobiet niż facetów, no ale może to panie, które polują na dobrej jakości kalesony dla męża Zwłaszcza w okresie wyprzedaży jest mnóstwo kobiet z telefonem przy uchu które obdzwaniają po kolei wszystkich znajomych (ach te darmowe zwroty) i biorących koszule "dla Staszka na wszelki wypadek". Kiedy Polacy wyrosną z bycia ubieranymi przez matki i żony? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 2 godziny temu, xkoziol napisał: Jestem Polakiem, ubieram się sam. Da się z tego zrobić transparent? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2016 Pewnie tak, ale po co?... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Na wypadek organizowania Marszu Dobrze Ubranych Polaków, oczywiście Moglibyśmy przejść trasą od pracowni Zaremby do Bliklego na pączki, ze sztandarami i transparentami propagującymi szycie na miarę i noszenie dobrego obuwia. Ja będę dmuchał w trąbkę i machał marynarką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 16 godzin temu, xkoziol napisał: @CzyDe Jestem Polakiem, ubieram się sam. Mam kolegów innych narodowości, niektórych ubierają małżonki/partnerki. Rozumiem, że zwracasz mi uwagę na nadmierne generalizowanie? Oczywiście nie chodziło mi o to, że 100% mężczyzn identyfikujących się jako Polacy jest ubieranych przez kobiety. Jednak pewien stopień uogólnienia jest niezbędny żeby móc wyciągać jakiekolwiek wnioski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMax Napisano 14 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2016 Hugo Boss nie chce być luksusową marką. (Tytuł artykułu jest sprzeczny z jego pierwszym zdaniem). http://businessinsider.com.pl/lifestyle/hugo-boss-przestaje-byc-luksusowa-marka/zq5rw6s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 http://businessinsider.com.pl/lifestyle/meski-dresscode-pracowniczy-jak-facet-ma-sie-ubrac-do-pracy/gxvmg44 Polecam zwłaszcza lekturę komentarzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Krawat ma zasłaniać naturalny zwis męski... muszę spróbować... Zaraz, ile to będzie 148cm plus 26cm... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 5 godzin temu, lubo69 napisał: Krawat ma zasłaniać naturalny zwis męski... muszę spróbować... Zaraz, ile to będzie 148cm plus 26cm... Nie myślałeś żeby zmienić nick na Rocco albo chociaż wypuścić na rynek rum z własną podobizną? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 8 Grudzień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Wiesz, Rocco69 to już byłoby zbyt wiele... 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 http://biznes.onet.pl/wiadomosci/finanse/dobra-luksusowe-w-polsce-ilu-jest-zamoznych-polakow/y3t23l - ciekawie o percepcji luksusu wśród Polaków. Wychodzi, że niezły kutwa ze mnie, bo nie posiadam dóbr luksusowych. Garnitur luksusowy od 3,5 tys. PLN (to już średnio-tani bespoke, albo niezłe MTM), zegarek od 6,1 tys., samochód od 215 tys. Nieźle. Spodziewałem się znacznie niższych kwot. A butelki wina powyżej 350 PLN to chyba we Francji nawet w sklepie nie widziałem (koniaki droższe niż 700 PLN są za to w każdym większym markecie). EDIT: a pardon, jeśli do męskich toreb i butów zastosujemy ten sam próg cenowy co do damskich, to się załapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 10 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2016 4 godziny temu, swordfishtrombone napisał: http://biznes.onet.pl/wiadomosci/finanse/dobra-luksusowe-w-polsce-ilu-jest-zamoznych-polakow/y3t23l - ciekawie o percepcji luksusu wśród Polaków. Wychodzi, że niezły kutwa ze mnie, bo nie posiadam dóbr luksusowych. Garnitur luksusowy od 3,5 tys. PLN (to już średnio-tani bespoke, albo niezłe MTM), zegarek od 6,1 tys., samochód od 215 tys. Nieźle. Spodziewałem się znacznie niższych kwot. A butelki wina powyżej 350 PLN to chyba we Francji nawet w sklepie nie widziałem (koniaki droższe niż 700 PLN są za to w każdym większym markecie). EDIT: a pardon, jeśli do męskich toreb i butów zastosujemy ten sam próg cenowy co do damskich, to się załapię. To tylko statystyka. Za to fakt, ze w naszym kraju, na potrzeby badania, poziom zarobków 10tys brutto uznaje sie za poziom 'bardzo zamożnych', odbieram jako bardzo smutną wiadomość. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi