Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zgadzam się że autor trochę politykuje ale nie razi mnie to bo krytykuje wszystkie strony sfery politycznej.

Mnie zaciekawiły tylko części odnoszące się do ubioru: "Chodzą w niemodnych garniturach," oraz "wielu z nich ceni sobie proste przyjemności i faktycznie nieliczni spośród przedsiębiorców, szczególnie tych w mniejszych ośrodkach, bywają ikonami stylu."

Opublikowano
2 godziny temu, mosze napisał:

Mocno niesmaczny i mocno polityczny artykuł. Po przeczytaniu nie jestem w stanie powiedzieć, o co w nim chodzi, poza prezentacją politycznych poglądów autora.

Dlatego ja już dawno temu przestałem czytać prasę. Raz na jakiś czas zrobię wyjątek, po czym utwierdzam się w słuszności wyboru. Tania propaganda na zamówienie, żadnej głębokiej myśli, analizy i opis rzeczywistości równie głębokie niczym elegancki jest dres ubrany w poliestrowy, cztero-paskowy garnitur.

Opublikowano
6 godzin temu, mosze napisał:

Mocno niesmaczny i mocno polityczny artykuł. Po przeczytaniu nie jestem w stanie powiedzieć, o co w nim chodzi, poza prezentacją politycznych poglądów autora.

Chyba jak wszystko spod stajni Wyborczej / naTemat.

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano
16 minut temu, Caporegime napisał:

Chyba jak wszystko spod stajni Wyborczej / naTemat.

Moderatorzy sami sobie przyznają upomnienia za politykowanie? Bo jeśli to już dozwolone, to ja chętnie wyrażę swoją opinię na temat pewnych wydawnictw... 

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano
5 minut temu, Caporegime napisał:

Nie no, "w układzie" mamy sami na swoich naskakiwać? Tak się nie robi przecież!

Poza tym nigdy tych wydawnictw nie krytykowałem pod kątem polityki, a zawsze poziomu merytorycznego. A jest to syzyfowa praca... 

Nie powinieneś być moderatorem. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
6 godzin temu, Beny23 napisał:

Zgadzam się że autor trochę politykuje ale nie razi mnie to bo krytykuje wszystkie strony sfery politycznej.

Mnie zaciekawiły tylko części odnoszące się do ubioru: "Chodzą w niemodnych garniturach," oraz "wielu z nich ceni sobie proste przyjemności i faktycznie nieliczni spośród przedsiębiorców, szczególnie tych w mniejszych ośrodkach, bywają ikonami stylu."

To jest artykuł w stylu "życie drobnych przedsiębiorców widziane oczami kawiarnianego publicysty", w dodatku przez szybę osmaloną dymem papierosowym. Mam paru kolegów prowadzących firmy; jedni ubierają się lepiej, inni gorzej, a obserwacje pana publicysty wsadziłbym w... tradycyjny bigos.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
Dnia 8.04.2017 o 15:49, BrotherM napisał:

Dlatego ja już dawno temu przestałem czytać prasę. Raz na jakiś czas zrobię wyjątek, po czym utwierdzam się w słuszności wyboru. Tania propaganda na zamówienie, żadnej głębokiej myśli, analizy i opis rzeczywistości równie głębokie niczym elegancki jest dres ubrany w poliestrowy, cztero-paskowy garnitur.

Proszę zajrzeć do takiego dwumiesięcznika jak Arcana. 

Opublikowano
2 godziny temu, JD! napisał:

Tomasz M. okrzyknięty przez (social)"media" "Fraglesem", a Mr Vintage określony "słupem ogłoszeniowym" ;)

Mógłbyś wytłumaczyć link do czego wkleiłeś? Co trzeba zrobić, żeby to przeczytać?

Opublikowano
14 godzin temu, Jamjest napisał:

Mógłbyś wytłumaczyć link do czego wkleiłeś? Co trzeba zrobić, żeby to przeczytać?

To link do facebookowego posta.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 6.05.2017 o 20:17, Pepo napisał:

Vistula przejmie od Bytomia klapy, a Bytom od Vistuli ramiona, i będzie mokry sen polskiego eleganta :D

Na szczęście wypchane ramiona można tanim kosztem ( około 20 zł) wyeliminować. Marynarki z klapami około 9-10 cm można czasem dostać, dla mnie tyle wystarcza.

• 2 tygodnie później...