NieMy Napisano 30 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2016 9 godzin temu, Tanatos70 napisał: Ja myślałem, że to są cymbałki Chodzi Ci o kupujących? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 30 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2016 @NIeMy - w przypadku kupujących mówimy o cymbałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 O tak dzisiaj pracowałem http://giphy.com/gifs/cat-hacker-webs-o0vwzuFwCGAFO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 1 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2016 Chlebaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 Kiepski żart, to fakt - mnie rodzice uczyli szacunku do chleba. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 8 godzin temu, xkoziol napisał: Dałby debil ten chleb bezdomnym. Czy ja wiem: http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarticle.php?show=article&article_id=2078 A przy okazji: - Panie! Co pan robisz?! Nie pij pan wody z Wisły! Przecież tam jest tyle zanieczyszczeń i syfu! - Was? Eintschuldigung, ich verstehe nicht. - PO-WO-LI, BO ZI-MNA. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 8 godzin temu, xkoziol napisał: Dałby debil ten chleb bezdomnym. Tak, wtedy będą mogli przeznaczyć pieniądze zamiast na chleb to na alkohol. Dzisiaj już nikt z głodu nie umiera. Dlaczego obrażasz innego człowieka? Kupił 2 chleby, piekarz zarobił swoje, przeznaczył te chleby na rozrywkę, jego sprawa co z tym zrobi. Ile Ty wydajesz na rozrywkę/niepotrzebne rzeczy? Dobra, coś innego: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 40 minut temu, dublekil napisał: Tak, wtedy będą mogli przeznaczyć pieniądze zamiast na chleb to na alkohol. Dzisiaj już nikt z głodu nie umiera. Dlaczego obrażasz innego człowieka? Kupił 2 chleby, piekarz zarobił swoje, przeznaczył te chleby na rozrywkę, jego sprawa co z tym zrobi. Ile Ty wydajesz na rozrywkę/niepotrzebne rzeczy? Wy nie wiecie, co to jest głód. Jak ktoś nie wie, co to jest głód... Taki głód, że wielki chłop nie ma co zjeść i jak mu dają jeść, to oczywiście, że ma nadzieję. Rozumuje jak logiczny człowiek: że jak dostanie jedzenie, to znaczy, że jest potrzebny, że idzie do pracy, a nie na śmierć, bo jakby miał iść na śmierć, to by mu nie dawali jedzenia.(...) Sam miałem szczęście, że nie czułem głodu. Marek Edelman: Bóg śpi, wyd. Świat Książki, Warszawa 2010 Rozumiem, że młodzież teraz nie wie co to jest głód, ale cholera mogli chociaż coś o tym przeczytać w książkach, od dziadków usłyszeć? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Grudzień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 Dziadkowie to teraz raczej opowiadają o mrocznych czasach jak internet był 54kb na sekundę, a ludzie chodzili kupować rzeczy do galerii, gdzie towary na półkach nie miały komentarzy i ocen, brr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2016 19 godzin temu, NieMy napisał: Rozumiem, że młodzież teraz nie wie co to jest głód, ale cholera mogli chociaż coś o tym przeczytać w książkach, od dziadków usłyszeć? U nas takiego prawdziwego głodu i biedy prawie nie ma - taki mamy klimat (ostre zimy). Kto nie ma dachu nad głową i czegoś do zjedzenia - nie przeżyje zimy. Prawdziwy głód i bieda to są np. w Indiach czy Afryce. Co nie zmienia faktu, że to co napisał Michał jest jak najbardziej słuszne - z takich dwóch bochenków chleba wiele osób BARDZO by się ucieszyło. Niestety. A jak czytam takie głupoty, że jakby biedny człowiek dostał chleb to pieniądze wydałby na alkohol, robi mi się niedobrze. Przepraszam za OT 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 3 Grudzień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2016 Nie Dnia 2.12.2016 o 09:35, dublekil napisał: Tak, wtedy będą mogli przeznaczyć pieniądze zamiast na chleb to na alkohol. Dzisiaj już nikt z głodu nie umiera. Dlaczego obrażasz innego człowieka? Kupił 2 chleby, piekarz zarobił swoje, przeznaczył te chleby na rozrywkę, jego sprawa co z tym zrobi. Tu jest kwestia wychowania, a nie dobrowolnosci czy nie własnych pieniędzy. Mnie rodzice i dziadkowie nauczyli szacunku do chleba, w niektórych kręgach jest (a może już tylko był?) traktowany na równi z "ciałem Chrystusa". Moja teściowa również do tej pory robi na nim znak krzyża świętego. Uprzedzajac hejterow, nie jest dewotką leżącą krzyżem w kościele, tylko inteligentna osoba będąca na bardzo wysokim stanowisku w prywatnej, bardzo dużej spółce produkcyjnej. Mi nie jest po drodze z Kościołem itd, lecz również mojego małego synka uczę szacunku do jedzenia - ma on go na tyle, (jedzenia) że nie wie i mam nadzieję że nigdy się tego nie dowie co to jest jego brak, ale wcale to nie znaczy że można robić takie żarty. Jeśli jesteś młody, to kiedyś to może pojmiesz, jeśli jesteś już dorosły, albo nawet dojrzały, warto przemyśleć jak może to wyglądać z innego punktu widzenia bo Twoja opinia nie jest obiektywna. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 4 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2016 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 6 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2016 "To jest parking na skalę naszych możliwości" - współczesna inwestycja rodem z Misia. Zwykły parking przy PKP, koszt budowy ok. 140 tys. brutto, a impreza jakby nowy szpital otwierali. Polecam szczególnie wystąpienie lokalnego proboszcza Podaję link do artykułu, gdzie jest zamieszczone video : https://www.terazkrosno.pl/wiadomosci/4121-parking-w-polance-otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Dnia 6.12.2016 o 10:24, xkoziol napisał: Ostatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy święcenie nowego Lidla czy innego marketu. A czego to już nie święcili... Ja pamiętam akcję z Mc Donald's w Żywcu i windą w Brzesku. Wszystko ładnie poświęcone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Ok. tylko niech mi ktoś wytłumaczy co jest śmiesznego w wodzie święconej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Jesteś pewien, iż chcesz ten temat zgłębiać? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Panowie, bardzo proszę o zakończenie tego "podwątku". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Śmieszne, bo z ceny za mililitr wynika, że półlitrowa butelka nie kosztuje ani 8,49 ani 15,90, tylko więcej niż naprawdę rasowy koniak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 Pierwsza kobieta na księżycu: - Houston, mamy problem! - Co? - Nic, nieważne. - Co się stało? - Nic... - No mów. - Domyśl się! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 13 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2016 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Krzysiek_W Napisano 14 Grudzień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 Pewien Chińczyk, udał się na zakupy do osiedlowego sklepu spożywczego: - Dziń dobly, ci jest mąka? - Nie ma mąka - odpowiada sprzedawczyni, zmierzywszy obcokrajowca wzrokiem. Chińczyk chwilę wpatruje się w panią jak zaczarowany, kiedy ta już, już chce mu zacząć tłumaczyć na migi, pyta niepewnie: - A ciemu pani uziwa mianownika ziamiast dopełniacia? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2016 ostatnio u koleżanki odkryłem dużo smyczy - dziwne o tyle, że nie ma psa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 15 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2016 Może ktoś pomoże. Szukam wersji z lampkami: https://www.opposuits.com/suits/christmas-suits/christmas-costuum-suit-quilty-pleasure.html https://www.opposuits.com/suits/christmas-suits.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi