Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdyby na wtryskarce zeszlifować logo Balenciaga to zamiast 700$ ludzie zapłaciliby w najlepszym wypadku 7$. Granulat i kolor to koszt maksymalnie kilkanaście groszy za tego typu wtrysk. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
On 8/23/2019 at 5:15 AM, eye_lip said:

Serio Cię to zastanawia.. Ci sami który kupują t shirt za 1600 pln, hublota za 100k pln (nie mając pojęcia jak działa zegarek) itp. Itd. Żony piłkarzy i innych szybkich dorobkiewiczów.

Dobre to, bo moja żona zobaczyła je na wystawie CAMP w the Metropolitan Museum na Manhattanie i powiedziała że chce parę ;)

Opublikowano
Dobre to, bo moja żona zobaczyła je na wystawie CAMP w the Metropolitan Museum na Manhattanie i powiedziała że chce parę

Camp to one będą tylko w muzeum na Manhattanie. Na ulicy na czyichś nogach to już będzie kicz. Tak samo jak pisuar Duchampsa na wystawie był kiedyś dziełem sztuki, a w dworcowym szalecie po wieki będzie po prostu... pisuarem .

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 hours ago, eye_lip said:

@Beny23 - to gdzie i przez kogo były zobaczone w żaden sposób nie zmienia percepcji na grupę docelową do której kierowane są takie przedmioty

Dla mnie to kompletny idiotyzm kupować coś co jest warte poniżej $3 za $700. Ale klientów im nie brakuje. Marketingowców mają genialnych. Sprzedawać taki plastikowy szmelc w takiej cenie to trzeba umieć ;)

Opublikowano

Streetwear rzadzi sie swoimi prawami, a balenciaga gdzies tam krazy blisko tego nurtu obecnie, chociaz to co sie dzieje na ich profilu to pogranicze zartu z klientow (ale znow chyba celowe!) ;] . Swoja droga to jest bardzo ciekawe bo to jest dosyc zaawansowana socjologia, kiedys tego nie rozumialem wcale, obecnie troche bardziej rozumiem, dlaczego to tak wyglada i dlaczego sa na to klienci i musze stwierdzic ze niestety ma to swoj sens. Bogaci azjaci sa chyba obecnie numerem jeden jesli chodzi o tego typu rzeczy, postrzegane jako swoisty bunt tego pokolenia mlodych z nowobogackich rodzin - trzeba zauwazyc ze zanikaja subkultury ktore my znalismy, dzis ciuchy i kreowanie siebie przez nie wchodzi na wyzszy poziom. Koszulki DHL robione przez Vetements, roznego rodzaju dziwactwa od supreme, nurt jest ciekawy z punktu widzenia mody - socjologicznie, oczywiscie produkty tutaj nie maja znaczenia, bo nie o to tutaj chodzi. 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1