Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, xkoziol napisał:

Dałby debil ten chleb bezdomnym.

Tak, wtedy będą mogli przeznaczyć pieniądze zamiast na chleb to na alkohol. Dzisiaj już nikt z głodu nie umiera.

Dlaczego obrażasz innego człowieka? Kupił 2 chleby, piekarz zarobił swoje, przeznaczył te chleby na rozrywkę, jego sprawa co z tym zrobi.  Ile Ty wydajesz na rozrywkę/niepotrzebne rzeczy?

Dobra, coś innego:

father.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
40 minut temu, dublekil napisał:

Tak, wtedy będą mogli przeznaczyć pieniądze zamiast na chleb to na alkohol. Dzisiaj już nikt z głodu nie umiera.

Dlaczego obrażasz innego człowieka? Kupił 2 chleby, piekarz zarobił swoje, przeznaczył te chleby na rozrywkę, jego sprawa co z tym zrobi.  Ile Ty wydajesz na rozrywkę/niepotrzebne rzeczy?

Wy nie wiecie, co to jest głód. Jak ktoś nie wie, co to jest głód... Taki głód, że wielki chłop nie ma co zjeść i jak mu dają jeść, to oczywiście, że ma nadzieję. Rozumuje jak logiczny człowiek: że jak dostanie jedzenie, to znaczy, że jest potrzebny, że idzie do pracy, a nie na śmierć, bo jakby miał iść na śmierć, to by mu nie dawali jedzenia.(...) Sam miałem szczęście, że nie czułem głodu.  Marek Edelman: Bóg śpi, wyd. Świat Książki, Warszawa 2010

Rozumiem, że młodzież teraz nie wie co to jest głód, ale cholera mogli chociaż coś o tym przeczytać w książkach, od dziadków usłyszeć?

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano
19 godzin temu, NieMy napisał:

Rozumiem, że młodzież teraz nie wie co to jest głód, ale cholera mogli chociaż coś o tym przeczytać w książkach, od dziadków usłyszeć?

U nas takiego prawdziwego głodu i biedy prawie nie ma - taki mamy klimat (ostre zimy). Kto nie ma dachu nad głową i czegoś do zjedzenia - nie przeżyje zimy. Prawdziwy głód i bieda to są np. w Indiach czy Afryce. Co nie zmienia faktu, że to co napisał Michał jest jak najbardziej słuszne - z takich dwóch bochenków chleba wiele osób BARDZO by się ucieszyło. Niestety. A jak czytam takie głupoty, że jakby biedny człowiek dostał chleb to pieniądze wydałby na alkohol, robi mi się niedobrze. 

Przepraszam za OT

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

"To jest parking na skalę naszych możliwości" - współczesna inwestycja rodem z Misia.

Zwykły parking przy PKP, koszt budowy ok. 140 tys. brutto, a impreza jakby nowy szpital otwierali. Polecam szczególnie wystąpienie lokalnego proboszcza :)

Podaję link do artykułu, gdzie jest zamieszczone video :

https://www.terazkrosno.pl/wiadomosci/4121-parking-w-polance-otwarty

Opublikowano
Dnia 6.12.2016 o 10:24, xkoziol napisał:

Ostatnio gdzieś rzuciło mi się w oczy święcenie nowego Lidla czy innego marketu.

A czego to już nie święcili...

Ja pamiętam akcję z Mc Donald's w Żywcu i windą w Brzesku. Wszystko ładnie poświęcone.