Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 27.06.2016 o 22:58, xkoziol napisał:

Zainspirowany lekturą tego wątku w ostatnich dniach proponuję zmianę nazwy, coś dedykowanego Strasburgerowi będzie ok. Na pewno nie "Humor" :oops:

Proponuję "koziołkowanie" :-o

Opublikowano

Zainspirowany lekturą tego wątku w ostatnich dniach proponuję zmianę nazwy, coś dedykowanego Strasburgerowi będzie ok. Na pewno nie "Humor" :oops:

Chwilowo mistrzami sucharów są panowie od "Yayowania". Jak tak dalej pójdzie, to szybciutko odbiorą trofeum Strasburgerowi  :mrgreen:

Opublikowano

@Jakub Wieczorek, i co Cię tak rozśmieszyło? Bluzgający dzieciak na youtubie? Pisałem już o tym i przypomnę, ale już ostatni raz, jesteśmy na forum poświęconym męskiej elegancji, więc nawet w dziale sala klubowa, temacie humor również obowiązuje pewien poziom zachowania. Poza tym na tym forum nie zajmujemy się polityką. Od tej chwili za przejaw tak rażącego braku kultury i lekceważenia zasad forumowych będę dawał ostrzeżenia!

Watek oczyszczony!

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Śniło mi się, że jeden z nowych forumowiczów dostał za przytoczenie żartu ok. 3500 punktów reputacji, a inny (mający ich dotąd ok. 100) za post w innym dziale dostał 130000:-) Pisałem do administratora jak to możliwe żeby za jeden post dostać 130K plusów, skoro na forum jest 9K osób. Ci Koledzy natomiast prosili o pomoc, bo musieli ręcznie usuwać powiadomienia, jedno po drugim:-))

Może przydałby mi się kilkudniowy urlop, czy któryś z Modów mógłby mi dać czasowego bana?;-)

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Taka sytuacja: byłem w niedzielę w sklepie Osovskiego. Wchodzi Pan Janusz, w koszuli z krótkim rękawem i pyta, czy mają koszule z krótkim rękawem. Ekspedientka wyjaśnia, że Osovski w ogóle nie szyje koszul z krótkim rękawem ale przecież zawsze można podwinąć. Pan Janusz stropił się i powiedział "ale przecież to wiocha". Ledwo się powstrzymałem od śmiechu ale podziwiam kamienną twarz ekspedientki.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Ja kolegę w pracy wyedukowałem - koszula z krótkim rękawem => krótkie spodenki => sandałki -> las albo plaża. Nigdy z krawatem lub garniturem.

Co do Osovskiego - zadbałbym o edukację. W lesie są ścieżki edukacyjne, w galetrii też można. Ustawiłbym kilka plansz z wyjaśnieniem. Odpowiednie zdjęcia, odrobina manipulacji (Pierce Brosnan w koszuli z podwiniętym rękawem, a obok typ ochroniarza z Oszołoma w koszulce z krótkim rękawem i przykrótkim krawacikiem), praca od podstaw.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Mnie zawsze śmieszy jak widzę parę przeglądającą wieszaki z garniturami lub marynarkami - pan zachowuje bezpieczny dystans (1-1.5 m), pani energicznie grzebie, wyciąga co którąś sztukę, przymierza do pana i jeśli jej pasuje, to mówi: przymierz. No i pan nie ma wyjścia, przymierza.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Jeżeli w sklepach wędkarskich, salonach samochodowych czy ze sprzętem hi-fi faceci idą na pierwszy ogień i twardo obstają przy swoim (nie rozumiejąc i tak wiele z działania nowoczesnych samochodów czy sprzętu hi-fi) to w sklepach z odzieżą, nawet męską, bledną, pocą się i zaczynają jąkać. Wtedy do boju rusza obecna lub przyszła małżonka i wybiera coś brzydko-ekstrawanckiego, za dużego, za małego. Dla faceta, bo sama dla siebie oblukała dziesiątki sklepów, magazynów i for. Wynika to częściowo z zakorzenionego w kobiecej psysze dogmatu, że żadna inna nie może błyszcześć obok mnie samej, jak i mój facet jest tylko dodatkiem do mnie, jak móeiony wcześniej krawat. Smutne, ale prawdziwe

Opublikowano

@R50 - to i tak jest lepiej niż można by się spodziewać, bo Pani uznała takie dopasowanie za coś wstydliwego; kiedyś wyłożyłaby swoją garderobę na ladę i kazała pokazać pasujące krawaty! :P

• Oceniam pozytywnie 1