hinderyt Napisano 19 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2015 jeszcze jedno ale pod lampą, wygląda jak zaciągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 21 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2015 Jednak obsługa e-berg natychmiast po otrzymaniu maila załatwiła kuriera na wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Witam zastanawiam się gdzie zakupić błękitną koszulę, mam 3 opcje: 1. Osovski, tkanina Van Laack, 299zł 2. Profuomo, tkanina Albini, 359zł 3. E-berg, tkanina Th. Mason, 399zł Która koszula(tkanina) byłaby najlepsza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Podałeś nie tkaniny, tylko producentów tkanin. Musisz najpierw zdecydować się, jaki splot Cię interesuje, a później najlepiej wybrać poprzez bezpośredni kontakt (najwyżej zwrócić to, co nie podpasuje). Uznany producent tkaniny bynajmniej nie gwarantuje na 100%, że spełnione będą Twoje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Czy można dostać koszule z materiału takiego jak "washed oxford" z CT (bardzo miękki i miły w dotyku, o "spranych", wyblakłych kolorach) w jakichś lepszych firmach koszulowych? A może w którymś z warszawskich MTM? Pozwolę sobie powtórzyć pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Witam zastanawiam się gdzie zakupić błękitną koszulę, mam 3 opcje: 1. Osovski, tkanina Van Laack, 299zł 2. Profuomo, tkanina Albini, 359zł 3. E-berg, tkanina Th. Mason, 399zł Która koszula(tkanina) byłaby najlepsza ?? Jakbyś brał od e-berg to poproś ich w mailu, żeby przed wysyłką sprawdzili czy nie jest pozaciągana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Jeśli jesteś szczupły to zastanów się jeszcze nad http://sklepmiler.pl/pl/c/Koszule/105 Moim zdaniem, najlepszy stosunek ceny do jakości z wymienionych (mam na myśli produkt jako całość, a nie samą tkaninę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enzo777 Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Dzięki panowie za odpowiedzi nie spodziewałem się, że za takie pieniądze jest możliwość (pozaciągana) w E-Bergu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 22 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2015 Dzięki panowie za odpowiedzi nie spodziewałem się, że za takie pieniądze jest możliwość (pozaciągana) w E-Bergu... Ja też nie. Tym bardziej, że kosztowała 459 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Szanowni Koledzy, ostatnio się zastanawiam nad zakupem koszul marki Thin Red Line. Czy któryś z Was nie użytkuje koszul tej marki i mógłby co nieco o niej napisać? Jak z jakością bawełny, wykonaniem i jak jest po kilku praniach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Kiedy poraz pierwszy pojawił się wpis o firmie JB,wyraźiłem swoje ,,wątpliwości'' odnośnie standardów strony internetowej tej firmy.Wiele osób potraktowało to jako czepianie się na siłę,dominował hura optymizm.Czas jak zawsze weryfikuje pewne pomysły i teraz kiedy firma ma zapewne spore problemy to nowoczesne kanały kontaktu jak czat lub sms powodują u niejednej osoby podniesienie ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Szanowni Koledzy, ostatnio się zastanawiam nad zakupem koszul marki Thin Red Line. Czy któryś z Was nie użytkuje koszul tej marki i mógłby co nieco o niej napisać? Jak z jakością bawełny, wykonaniem i jak jest po kilku praniach? Pozdrawiam Mam 6 ich koszul. Materiał przeciętny, ale wykonanie na poziomie TML i CTS sprzed kilku lat. W mojej ocenie najlepsza relacja ceny do jakości na rynku niższej-średniej półki. Bardzo udany krój kołnierzyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 http://eleganckipan.com.pl/koszule/1186-elegancka-biala-koszula-meska-taliowana-slim-fit-na-guziki.html#/rozmiar-42 Czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z koszulami tego producenta? Mój budżet to 250zl max 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heinz Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 http://eleganckipan.com.pl/koszule/1186-elegancka-biala-koszula-meska-taliowana-slim-fit-na-guziki.html#/rozmiar-42 Czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z koszulami tego producenta? Mój budżet to 250zl max 300zł. Mam 3 koszule Profuomo i jestem z nich bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 A czy możesz coś wiecej napisać na temat tkaniny, "oddychalności" non iron i jeżeli masz włoski kołnierzy to czy chowa się pod klapy marynarki? Czy tabela rozmiarowa jest zgodna z wymiarami rzeczywistymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heinz Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Nie mam tak dużego punktu odniesienia, bo do niedawna w mojej szafie królowały wólczanki, lamberty czy CT. Natomiast w porównaniu do wymienionych koszule są o wiele wygodniejsze w użytkowaniu, zdecydowanie łatwiej się prasuje (narzeczona zadowolona). Mam od nich same cutaway, chowają się pod klapy marynarki. Tabela rozmiarowa jest zgodna, slimy dobrze leżą i na czym mi zależało - wreszcie znalazłem slim, które nie są na mnie za ciasne w klatce piersiowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Jak już wcześniej pisałem, produkty Profuomo z linii Originale są OK, natomiast z linii Sky Blue IMHO rewelacyjne. Koszule Profuomo Originale często bywają w TKMaxx w cenie poniżej 100 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heinz Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Byłem niedawno i też widziałem TKMaxx (Szczecin) sporo ich koszul za 99zł, niestety same bardzo duże rozmiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Mam jedną koszulę Proufomo z podstawowej linii i oceniam ją bardzo przeciętnie. Materiał ok, bardzo cienki, dobrze się prasuje. Obszycie dziurek najgorsze z mojej kolekcji koszul. Podsumowując: za 100 zł z TKMaxxx może i bym się skusił, ale żadna to rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Profumo Sky Blue - w mojej opinii koszule estetyczne i łatwe do prasowania (wirowanie jednak 600 rpm, suszenie naturalne). Ciekawe "drożej": http://www.kamakurashirts.net/shop/pages/1501_200_4ply.aspx?gh150929, http://www.hemden.de/van-laack-hemden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Dziękuję Panowie za pomoc. Zamówiłem koszule Profuomo w wersji standardowej oraz przedłużanej ( jestem na granicy wymiarów). Jak dojdą podzielę się wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Mam mały problem, przyznam się bez bicia że nie miałem czasu czytać wszystkich 114 stron, mam nadzieję że mi wybaczycie jeśli gdzieś tam znajduje się odpowiedź. Mam problem z koszulami, jestem dość wysoki ~183cm, bardzo szczupły ~38 w kołnierzu, bardzo dobrze pasują na mnie koszule np. Hawes & Curtis Extra Slim Fitt oprócz długości rękawów, po prostu 89 jest za mało. Jedyne inne koszule które znalazłem z dłuższymi rękawami z kołnierzem 38 to te od Marks & Spencer z serii Big & Tall. Może ktoś zna jakąś inną markę z "długimi rękawami" ? Znalazłem jeszcze koszule Austin Reed natomiast trochę jest problem z dostępnością koszul w wersji "long". Kolejne znalezisko to Marks & Spencer Big & Tall, ktoś miał do czynienia z tymi koszulami ? Dostępne w ogóle w Polsce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Extra long sleeves http://www.hemden.de/en/all-shirts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Czy klasyczne kołnierzyki koszul, które macie chowają się pod marynarkę? Mam wrażenie, że wszystkie koszule, które widzę w sklepach mają na tyle krótkie wyłogi, że nie schowają się one pod marynarkę. Czy to faktycznie jakiś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2015 Tak, taki sam jak za wysoko umiejscowiony guzik, czym tez się producenci nie przejmują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi