Marcelli Napisano 27 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2018 Jeśli chcesz "tanio i dobrze" to zajrzyj na CT shirts. Ceny: przy zakupie czterech koszul wychodzi około 160 zł / sztuka. Mają częste promocje i rozdają kody zniżkowe. W cenie 350 pln dostaniesz koszulę na wymiar z Mediolanu:https://camiceriaolga.itPolecam ten wariant. Jeśli nie masz ochoty bawić się w wysyłkę to lokalnie uznaną firmą jest Osovski. Mają sklep w CH Blue City w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 30 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2018 Dotychczas zamawiałem tyko koszule od CT w fasonie casualowym. Niestety rozmiar XL w slimie jest trochę za krótki (chodzi o długość całkowitą koszuli). Czy jeśli zamówię koszulę z wydłużonym rękawem (w fasonie "garniturowym"), to sama koszula też będzie dłuższa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vvv Napisano 30 Maj 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2018 W dniu 26.05.2018 o 17:18, mayor napisał: Mnie to nie przekonuje.,Jeżeli te 3 guziki były by umieszczone horyzontalnie to pełna zgoda-przy dużym zegarku zapinasz lewy mankiet na skrajny guzik,a prawy na guzik wewnętrzny.,Przy guzikach umieszczonych wertykalnie jedyna możliwość to noszenie zegarka z rozpiętymi dolnymi guzikami lewego mankietu,a zapiętymi po prawej stronie.,Zupełnie bez sensu ,mniej więcej tak jak Kazik śpiewał: "po lewej stronie łazienka, po prawej stronie kuchenka" Mnie również, ale mam w pracy znajomego który ze względu na zegarek chodzi z rozpiętym lewym mankietem. Może w tym wypadku mógłby zapinać chociaż jeden guzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spami Napisano 1 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2018 Czy ktoś posiada koszulę CT - Natural Cool. Jak z oddychalnością tej serii koszul czy nadają się na cieplejsze dni, czy po prostu chwyt marketingowy? W opisie jest to splot Poplin i w klasycznym wydaniu niestety jest gęsto tkany czy tu będzie podobnie? Ewentualnie jakie alternatywy w kwocie do 200zl. https://www.ctshirts.com/intl/mens-shirts/natural-cool/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 2 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2018 Dotychczas zamawiałem tyko koszule od CT w fasonie casualowym. Niestety rozmiar XL w slimie jest trochę za krótki (chodzi o długość całkowitą koszuli). Czy jeśli zamówię koszulę z wydłużonym rękawem (w fasonie "garniturowym"), to sama koszula też będzie dłuższa? Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa Napisano 8 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2018 Proszę o pomoc: czy rozmiary w Boggi odpowiadają rozmiarom koszuli czy orientacyjnym rozmiarom ciała? Czy ktoś zamawiał i może podzielić się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 8 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2018 2 godziny temu, kappa napisał: odpowiadają rozmiarom koszuli odpowiadają rozmiarom koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 17 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2018 Przetoczyła się tu kiedyś dyskusja o stricte casualowych koszulach i obiecałem wtedy, że pokażę jak podchodzą to tego włoszczyzna z najwyższej półki. Grzebiąc na Yooxie natrafiłem na nic-niemówiącą firmę Flowers, a że wyglądało to intrygująco, to zamówiłem. Potem okazało się, po metce, że to tak naprawdę casualowa pod-marka śp. Sartorii Parnenopei i te koszule w detalu stoją po 300+ euro. W yooxowym clearance jest jeszcze parę sztuk, jakby co Koszula jest wykonana z bardzo lekkiej drukowanej bawełny (poniżej 100 gms), która jednocześnie jest niegniotliwa i niemalże nie wymaga prasowania (to bardzo zaskakujące biorąc pod uwagę gramaturę), nie ma też w sobie "papierowej", szeleszczącej sztuczności, jaką cechują się czasem lekkie popeliny nawet renomowanych producentów. Gęstość szwów jest wyższa niż w Luxire, tak pewnie z 10 na cm, ładne szycie blisko krawędzi, guziki z cienkiej masy perłowej, kołnierz ma wyjmowane fiszbiny. Ręcznie wszysty rękaw, bardzo wąskie szwy jedno-igłowe wzdłuż korpusu/rękawa, fajne kliny. Koszula jest też ładne wytaliowana bez użycia zaszewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2018 Jak mawiają, najważniejsze że Ci się podoba;-)A jakie masz zdanie na temat włoskich kołnierzyków w stricte casualowych koszulach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 17 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2018 @dziko wszystko fajnie , tylko żeby jeszcze można było ją założyć 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 17 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2018 7 minut temu, Szydlowsky napisał: @dziko wszystko fajnie , tylko żeby jeszcze można było ją założyć 😉 Ja jej jeszcze nigdzie nie założyłem (serio) ale w szafie się świetnie prezentuje No, we wtorek lecę do Amsterdamu, to może będzie okazja Tak bardziej serio - jest to rzecz z gatunku "założę, może ze trzy razy na cztery lata, ale warto mieć w szafie" - niektórzy tego podejścia nie uznają, ale ja tak i jest ono poniekąd tym uzasadnione, że obracam się regularnie w skrajnie "rozstrzelonych" kręgach: od obrad poważnych międzynarodowych instytucji po zloty miłośników latania z toporami po mieście @lubo69 - jak najbardziej jestem zwolennikiem włoskich kołnierzyków w casualowych koszulach. Uważam wręcz, że to najlepszy kołnierzyk do takiej koszuli (lepszy od button-down) i bardzo dobrze wygląda rozpięty. Jednak ważne jest, by miał on odpowiednią konstrukcję, (najlepiej tzw. hybryda, częściowo miękka, częściowo usztywniona). Włosi to umieją robić, dobrym przykładem jest ultra-casulowa Tintoria Mattei. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 17 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2018 Mam podobną koszulę, ale tło jest białe a wzór ciemno szary. Kołnierzyk włoski, który w mojej ocenie lepiej się układa po rozpięciu guzika (nawet dwóch). Koszula świetnie komponuje się z dżinsami i ciemnymi chinosami. Wieczorową porą w klubie lub nad Wisłą jest na tyle sportowa, że nie razi i na tyle elegancka, że pozwala wyróżnić się na tle powszechnego każualu. Świetny zakup @dziko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wuj Napisano 19 Czerwiec 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2018 Z tymi kolorowymi koszulami jest tak, jak większość rzeczy, tworzą jakąś spójną całość z innymi elementami. Jesteś w Monte Carlo albo na Barbadosie, białe lniane spodnie - właśnie poplamiłeś Pimmsem, wieczorem się wyrzuci, koniecznie boso, złoty rolek, jacht tekowy z lat 30 ubiegłego wieku, opalenizna jeszcze z Antarktydy w styczniu na kaloryferze, multi-kulti cielęcinki się uwijają na deku, oprawiając ostrygi i ośmiornicę, którą wyłowiłeś gołymi rękami (te wspomnienia z SAS, gdy schodziłeś bez sprzętu na 15 metrów w zakładach z chłopakami ze Specnazu...) szczebiocząc w 4 językach, że zaraz będą gotowe... Taaak, wtedy koszula w esy-floresy fajnie gra. Co innego na Mokotowie albo innych Garbarach - istnieje pewne ryzyko, że można wyglądać źle:) 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2018 @Wuj, powinniście z @lubo69 napisać jakiś krótki przewodnik po modzie dla początkujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 19 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2018 O Jezu @Wuj ale ZŁOTO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2018 @dziko no i chyba wymiecione koszule przez ludzi z bwb ps. nosiłbym ją chętnie do jeansów i stonowanych butów ze skóry licowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 21 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2018 Prawdą jest, że koszule w esy-floresy najlepiej wyglądają w swoim mateczniku - słońce, drinki i szum fal. Ale przyjmując podobne kryterium to płaszcz wojskowy zagra na poligonie a nie w centrum miasta! Gruba skórzana kurtka motocyklowa świetnie wygląda w barze przy route 66 ale w tramwaju może wyglądać tak sobie (chociaż można poczuć wiatr we włosach gdy się otworzy okno). Wszystko zależy od detali! Ale faktycznie, "hawajka" w centrum biznesowym wygląda nienaturalnie, ale drukowany mały wzór na koszuli (nawet czerwonej) obroni się w czasie spaceru nad Wisłą i w barach tam zlokalizowanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2018 53 minuty temu, Awopiotr napisał: koszuli (nawet czerwonej) obroni się w czasie spaceru nad Wisłą i w barach tam zlokalizowanych. Zwłaszcza przy degustacji niebieskiego wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Jako że, na naszym rynku producenci nie rozpieszczają nas z koszulami lnianymi, a jak są to w Lancerto z linii Mr Vintage za 300 zł. Wg mnie bardzo wątpliwy stosunek ceny do jakości. Nie widzę sensu płacić 3 razy więcej za koszulę żeby w tym wypadku zyskać kilka procent na jakości, chociaż to też nie jest pewne. Mam jedną koszulę od Mr Vintage, jeszcze ze współpracy z Osovski i jej już nie noszę. Z rozmiaru podawanego 112 cm dostałem koszulę w obwodzie klatki piersiowej 110 cm, a po pierwszym praniu zostało 107 cm, nie da rady się zmieścić. Teraz postanowiłem zaryzykować i nabyć 3 koszule firmy Bytom (kiedyś, ze 4 lata temu kupiłem ich koszulę bawełnianą i od tamtego czasu dałem sobie spokój, była bardzo słaba). Poz względem zadowolenia z materiału w skali 1-6 przedstawię to tak: https://www.bytom.com.pl/pl/search?query=KOSZULA+BH1-44-51C ocena 4,5 https://www.bytom.com.pl/pl/search?query=KOSZULA+BH1-04-42B ocena 4,0 https://www.bytom.com.pl/pl/search?query=KOSZULA+BH1-04-06A ocena 3,0 Jakość troszkę poniżej Lambertów, ale z lnianych jestem w miarę zadowolony, gorzej z mieszanką len-bawełna, dziwne bo gorsza w prasowaniu, w dotyku jakby jakaś śliska. Szkoda, że kilka koszul z kolekcji lnianej zepsuli strasznymi kontrastowymi guzikami, może taka moda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Ja się obkupiłem w Osovskim przy okazji wyprzedaży (-50%), to była uczciwa cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Osovski za 50% ceny zawsze się opłaca. Ostatnio białą lnianą kupiłem za 2/3 ceny. Po pierwszym praniu wygląda fajnie, więc pewnie dokupię któryś ich len. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 4 minuty temu, Ekscelencja napisał: Osovski za 50% ceny zawsze się opłaca. Ostatnio białą lnianą kupiłem za 2/3 ceny. Po pierwszym praniu wygląda fajnie, więc pewnie dokupię któryś ich len. Czy ta biala jest mocno przeswitujaca? Ja mam ten ciemny granat z lnu Osovski i jest bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Materiał jest dość cienki, bardziej jednorodny niż np. u Lancerto i Mr Vintage, prześwituje też podobnie. Jutro z okazji upału ją przyodzieję i zrobię Ci zdjęcie poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Panowie, Czy macie jakiś patent na odprasowanie kantów na rękawach w koszulach Charles Tyrwhitt? Koszule prane już kilka razy, za każdym razem próbuję je odprasować, ale wciąż są widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Próbowałeś na mokro? Kanty zmocz porządnie wodą (nie spryskujesz ale ma też nie cieknąć) i spróbuj rozprasować. Jak materiał wyschnie pod żelazkiem, moczysz jeszcze raz i rozprasowujesz. Czasami trochę czasu mi to zajmowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi