Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@glocek

Sprawdź na stronie CT co faktycznie oznacza długość rękawa. Ten wymiar to nie jest sam rękaw, tylko rękaw plus połowa szerokości w barkach. Przy wzroście 180 cm biorę 34'', dla szczupłych osób również polecam extra slim.

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@glocek

Sprawdź na stronie CT co faktycznie oznacza długość rękawa. Ten wymiar to nie jest sam rękaw, tylko rękaw plus połowa szerokości w barkach. Przy wzroście 180 cm biorę 34'', dla szczupłych osób również polecam extra slim.

Dzięki! Ja chyba też wezmę 34 "

Opublikowano

Witaj. Ja obecnie zastanawiam się nad zakupem kilku koszul na wiosnę. Mam obecnie na oku dwie koszule. Pierwsza o czarna koszula Bossa:

http://gomez.pl/pl/product/boss-black-50302390

Druga to klasyczna biała koszula Tommy Hilfiger:

http://gomez.pl/pl/product/hilfiger-denim-white-1957888891-1

Która Waszym zdaniem jest lepsza na co dzień? Najchętniej bym sobie kupił pierwszą . Jak jest z materiałem w koszulach marki Boss? 

Opublikowano

Kupisz koszulę z kołnierzykiem innym niż wytłoczka i etui możesz sobie... do szafy schować.

Poza tym koszulę pakujemy z krawatem? Zawiązanym, czy na gumkę?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

zamówiłem 3 koszule z TRL (India), jak na razie wszystko idzie ok, szybkośc kontaktu akceptowalny (trzeba brać po  uwagę przesunięcie czasowe), podzielę sie wrażeniami jak przyjdą . 

Witam, zgodnie z obietnicą kilka słow na temat. 

Kontakt ze sprzedawcą bardzo dobry, przesyłka doszła po 7 dniach od zamowienai i  płatnosci . Kartonowe pudełko w jutowym worku.   Koszule odszyte super, materiał ok ale... 

nie odbyło sie bez problemów. Jedna z zamowionych koszul  posiada małą skazę niestety w widocznym miejscu . Skaza w postaci małej dziurki powstała najprawdopodobniej podczas usuwania kieszonki (zamowiłem koszule bez kieszonki) Napisałem co i jak i zobaczymy w jaki sposob rozpatrzą reklamację. Pozostałe koszule ok bez uwag co do jakości , ale okazały sie troche zbyt duze na mnie .  Rozmiar 15,5" czyli nasze 39 to takie 39 na gornej granicy ale ale ok , taki rozmiar nosze, niestety szerokośc koszuli okazała sie wieksza niz podane na stronie wymiary. Zamowiłem wercję w kroju clasic bo ze wzgędu na brzuszek (jescze) nie dopinam sie w wersje slim żadnego producenta ale te classic sa dosć mocno szerokie  i dlatego  zastanawiam się czy ich nie odsprzedać. Może na kogoś  mocniej zbudowanego byłaby lepsza. Jesli byłby chętny zapraszam na priv.

http://thinredline.co.in/herringbone-azure-regular-fit/

http://thinredline.co.in/sky-blue-bengal-stripe-regular-fit/

Opublikowano

MD - raczej w wersji casualowej, z uwagi na dość małe kołnierzyki

Lnianą wersję koszul (białe) w kroju nadającym się do użycia w zestawach mniej weekendowych znalazłem na indyjskiej stronie ThinRedLine, ale nie wszystkim krój podejdzie (nie dla "łowców" super-slim). Będę takowe zamawiał, ale pewnie w przyszłym miesiącu.

Opublikowano

Osovski wspólnie z MrVintage wypuści niedługo kolekcje, gdzie znajdą się na pewno koszule lniane.

cytując intagram: Pierwsza część (5 modeli) kolekcji prawdopodobnie w marcu, kolejne dwie (10 modeli) w kwietniu i maju, jednak większość modeli 100% bawełna.

Opublikowano

Gdzie polecacie zaopatrywać się w koszule lniane lub bawełniano lniane? Do tej pory szczyt jakości i dostępności na jaki trafiłem to McNeal w Peek&C.

W ubiegłym sezonie zamówiłem kilka koszul w:

- House of Tudor - wybór wiążący się z ryzykiem dopasowania ale tym razem wszystko było ok. Koszule uszyte dobrze, materiał dobry. Jeden z pożytecznych gadżetów w HoT to dwie dolne dziurki od guzików w poprzek.

- Galeria Lnu przy Senatorskiej - miara zdjęta z mojej koszuli. Materiał okazał się dość gruby i jakoś duża ta koszula wyszła. 

Materiał w obu przypadkach zdekatyzowany - po praniu koszule zachowały rozmiar czego o McNeal nie mogę powiedzieć. Różnica w cenie 2:1. 

Moje ulubione lniane koszule to Harvie & Hudson, niestety od jakiegoś czasu nie ma ich w ofercie.