SirThomas Napisano 30 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2012 Czołem, oddałem garnitur Zegny do krawca.. Jak przystało na bardzo porządne RTW osobno guziki etc. Niestety po obróbce garnituru guziki zostały po prostu doszyte bez jakichkolwiek dziurek. Czy jest szansa ponownego odszycia guzików i zrobienia w rękawach otworów jak przystało na taki garnitur? Krawiec: p.Andrzej Kucia Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 2 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2012 A czy wobec tego nie chciałbyś się wybrać do p. Mazura na Chmielną? Porównasz ofertę. Czy ktoś się orientuje w jakich godzinach pracuje pan Mazur? Jakoś nie mogę się dodzwonić. Raz się wybrałem i o 16.30 było już zamknięte.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 2 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2012 Z reguły jest od 8.00 do 16/17 z przerwą na obiad ok 12/13. Najlepiej dzwonić ok 8-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 4 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2012 Z reguły jest od 8.00 do 16/17 z przerwą na obiad ok 12/13. Najlepiej dzwonić ok 8-10.Dziękuję. Zadzwonię i postaram się umówić. Godziny pracy 8-16 to jak dla mnie słaby wybór jak dla usługodawcy... ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Jeżeli się godzinowo nie wyrobisz poproś, żeby poczekał zazwyczaj nie ma z tym problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Poprawka marynarki RL szytej we Włoszech...bez dziurek na rękawach...Robiła to ręcznie emerytowana nauczycielka krawiectwa nie wyszło idealnie, ponieważ ja powiedziała materiał się strzępił , zostawiłem następną zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Bardzo fajnie, nie narzekaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Bardzo fajnie, nie narzekaj. ok nie narzekam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Bardzo fajnie, nie narzekaj. Moja babcia zwykla mowic: "Dziurka od guzika powinna byc tak cieta i wykonczona, ze gdy lezy material plasko, nie powinno byc jej prawie widac". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2013 Poprawka marynarki RL szytej we Włoszech...bez dziurek na rękawach...Robiła to ręcznie emerytowana nauczycielka krawiectwa nie wyszło idealnie, ponieważ ja powiedziała materiał się strzępił , zostawiłem następną zobaczymy... No faktycznie mogłyby być lepsze. Zapytaj czy używała gimpy (zdaje mi się że nie), to mogłoby sporo zmienić. Sama nitka też ma duże znaczenie. Jeżeli to nie jest typowy buttonhole twist to trudno liczyć na dobry efekt. Dla porównania przykład ładniejszych dziurek na tkaninie o podobnej strukturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Etap dziurek ciąg dalszy:) przy okazji podziękowania dla @Ernestsona oraz p. Zaremby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lavender Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Szanowne Koleżeństwo, Proszę o poradę w kwestii krawca, który (za przyzwoitą sumę, ale nie wysoka półka) wytaliuje mi klubową marynarkę. Z powazaniem, Lavender (nowy na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 Szanowne Koleżeństwo, Proszę o poradę w kwestii krawca, który (za przyzwoitą sumę, ale nie wysoka półka) wytaliuje mi klubową marynarkę. Z powazaniem, Lavender (nowy na forum). W Warszawie, Krakowie czy Zamościu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Jeżeli chodzi o Warszawę to dwa tygodnie temu u Pana Mazura na Chmielnej za wytaliowanie marynarki, skrócenie rękawów dołem z przeszyciem guzika, zaprasowanie klap zapłaciłem 140 zł. Odbiór po 2 dniach, z przeróbek jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2013 Panowie czy jest możliwa poprawka krawiecka marynarki w sytuacji kiedy plecy w części lędźwiowej mają dość mocne wcięcie a co za tym idzie marynarka również układa się z owym wcięciem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2013 Zanies to do dobrego krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bragson Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 Panowie mam szybkie pytanie, poszukuję krawca w warszawie który skróci mi 3 pary spodni typu chino (nogawki) w rozsądnej cenie oraz skróci mi rękawy w marynarce, kogo możecie polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banks Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Dobry wieczór. Czy możliwe jest usunięcie bądź zamaskowanie takich nitów na kołnierzu? https://surplus.pl/design/_gallery/_orginal/140.jpg https://surplus.pl/design/_gallery/_orginal/141.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Jedyna możliwość to naszycie na to cudo takiego samego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m777k Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Dobry wieczór Panowie, Po lekturze forum, zrobiłem przegląd szafy i doszedłem do wniosku, że wszystkie garnitury mam co najmniej o 1-2 rozmiary za duże. Korzystając z przeceny na stronie vistuli, kupiłem "roboczy" garnitur slim fit w rozmiarze 182/96/82. Po przymiarce, zdecydowałem się na małe przeróbki u pierwszej lepszej krawcowej (i tu pierwszy błąd). Chodziło o skrócenie spodni oraz rękawów. Chciałbym poprosić Was o konsultację w sprawie długości spodni. Zdecydowałem się na długość o co najmniej 2cm krótszą niż sugerowała krawcowa. W tej chwili spodnie leżą zdecydowanie lepiej niż wcześniej, załamania są znacznie mniejsze. Pojawia się natomiast inny problem - podczas chodzenia, tylna cześć nogawki zahacza o tylną część buta (próbowałem na 3 różnych parach półbutów o różnej wysokości). Na pierwszych 3 zdjęciach widać jak spodnie leżą zaraz po założeniu, a na dwóch ostatnich co się dzieje po przejściu paru kroków. Pytanie, czy można jakoś temu zaradzić? A tu ciekawostka, proszę zobaczcie jak pani krawcowa skróciła mi rękawy. Jutro zaniosę marynarkę do kogoś innego, żeby spróbował to jakoś naprawić. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Co sądzicie o przerobieniu marynarki za dużej w większości rozmiarów, ale jeszcze znośnej w ramionach, na dwurzędową? Jak przytrzymuję ją w odpowiedniej pozycji przed lustrem, to wygląda nie najgorzej (w dodatku jest w kratę i nowy układ fajnie zlewa się z wzorem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Było już kiedyś na forum, nie pamiętam w którym wątku. Konkluzja była taka, że nie da się tego zrobić w taki sposób, żeby dobrze wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m777k Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 - nogawki jeszcze minimalnie do skrócenia "po skosie" (z tyłu dłużej, z przodu krócej) - nie chodź więcej do tej krawcowej Ok dziękuję bardzo za radę. Czy skrócenie w ten sposób sprawi, że nogawka nie będzie tak brzydko zawijać się, zaczepiając o tylną część buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Czy but (górna krawędź pięty) nie odstaje przepadkiem od nogi? Nie widziałem jeszcze takiego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m777k Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Czy but (górna krawędź pięty) nie odstaje przepadkiem od nogi? Nie widziałem jeszcze takiego efektu. Buty nie odstają od nogi. Testowałem na wszystkim co mam w szafie. Jedyne buty, na których nogawka się nie zawija to niskie trampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi