lexonariusz Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 posiada ktoś z Was może zegarem omega seamaster i mogłby podzielić się swoimi wrażeniami na jego temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 ale który seamaster? ja mam doświadczenia z pozłacaną kostką z lat 70-tych w autmacie, piękny klasyk, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 ale który seamaster? ja mam doświadczenia z pozłacaną kostką z lat 70-tych w autmacie, piękny klasyk, polecam miałem na myśli taki semaster jak ma jeams bond, z takim granatowym rondem do okoła Ostatnio poważnie zastanawiam się czy aby nie nabyć takiego na ebayu gdyż zauważyłem że tam jest o wiele taniej niż na naszym allegro, nie mówiąc już o nowych egzemplarzach od jubilera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Bond też miał różne, zależy w jakim filmie, ostatnio miał Planet Ocean chyba. To "rondo" zwie się bezel notabene. Tutaj masz współczesną kolekcję seamaster: http://www.omegawatches.com/gents/seamaster Pewnie chodzi Ci o 300m, skoro niebieski bezel. Mój kontakt to tylko przymiarka w sklepie albo na jakimś spotkaniu z forum zegarkowego. Jak się podoba to warto. Zwróć uwagę, że może być kwarcowy (taniej) albo automatyczny (drożej). Jak na ebayu, to pewnie spoza UE, a zatem trzeba dodać cło (grosze) i vat (23%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 Bond też miał różne, zależy w jakim filmie, ostatnio miał Planet Ocean chyba. To "rondo" zwie się bezel notabene. Tutaj masz współczesną kolekcję seamaster: http://www.omegawatches.com/gents/seamaster Pewnie chodzi Ci o 300m, skoro niebieski bezel. Mój kontakt to tylko przymiarka w sklepie albo na jakimś spotkaniu z forum zegarkowego. Jak się podoba to warto. Zwróć uwagę, że może być kwarcowy (taniej) albo automatyczny (drożej). Jak na ebayu, to pewnie spoza UE, a zatem trzeba dodać cło (grosze) i vat (23%) Dziekuje Kyle za cenne uwagi, bardzo mi się przydadzą Ps. Czy mierząc ten model nie miałeś warażenia że zapięcie branzolety wrzyna się w nadgarstek ? Po zdjęciach mam wrażenie że to zapięcie jest bardzo duże i może powodować dyskomfort podczas noszenia pozdrawiam serdecznie lex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 nie przypominam sobie, ale mam chudy nadgarstek, zwykle jak mierzę czyjś to bransoleta jest za luźna . Nie sądzę, żeby Omega sobie pozwoliła na felerne zapięcie... Na forum, które administruje eye_lip, jest jedna taka, która zdaje się przechodzi z rąk do rąk, nie przypominam sobie, żeby ktoś się skarżył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 29 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2011 nie przypominam sobie, ale mam chudy nadgarstek, zwykle jak mierzę czyjś to bransoleta jest za luźna . Nie sądzę, żeby Omega sobie pozwoliła na felerne zapięcie... Na forum, które administruje eye_lip, jest jedna taka, która zdaje się przechodzi z rąk do rąk, nie przypominam sobie, żeby ktoś się skarżył rozumiem. Jeszcze raz dzieki za informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 2 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2011 Koledzy, a co się mówi na mieście o zegarkach Zeppelin? Podoba mi się flatline automatic, o ten: http://www.60sekund.pl/index.php?p414,z ... -automatic. Czy jestem obciachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2011 obciachu nie ma, chociaż jeżeli o brand idzie to szału też nie ma delikatnie mówiąc. Tarcza bardzo ładna, klasyczna, choć trochę logo za duże moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Miał być "Pilot", ale wyszło inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Koledzy, a co się mówi na mieście o zegarkach Zeppelin? Podoba mi się flatline automatic, o ten: http://www.60sekund.pl/index.php?p414,z ... -automatic. Czy jestem obciachem? Na mieście mówi się "wyskakuj z sikora" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 16 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2011 Koledzy, a co się mówi na mieście o zegarkach Zeppelin? Podoba mi się flatline automatic, o ten: http://www.60sekund.pl/index.php?p414,z ... -automatic. Czy jestem obciachem? Na mieście mówi się "wyskakuj z sikora" Ale raczej z szacunem, czy w charakterze darcia łacha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2011 Miał być "Pilot", ale wyszło inaczej ładny kawał divera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Ten zegarek jest bliski mojemu subiektywnemu ideałowi. Jego jedyna wada to pięciocyfrowa cena wyrażona w euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 W stali mieści się w cztero cyfrowej. Miałem go u siebie jakiś czas, fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Wersja w stali też jest OK, ale ten model moim zdaniem jest stworzony do różówego złota. To połączenie kolorów jest wręcz spektakularne, a każde inne wydaje mi się blade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Miłość od pierwszego wejrzenia. Benrus Sky Chef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Pojawiaja sie na ebay, wiec jest szansa na kupno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Immune podsunął mi model o którym nawet nie wiedziałem WZ0061EG ORIENT STAR ROYAL ... niezły kawał sikory tarcza ze srebra. (koperta złota?) pasek z krokodyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Warto dodać, krokodyla z cordovanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 to jest cordovan z muła tłoczony na kajmana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 Dziś w temacie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 Eye_lipie jak ma się jakość koperty tego modelu do innych o podobnej stylistyce - np. Epos , Glycine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 Zależy które konkretnie modele. Epos ma takiego podstawowego divera za niewiele ponad 2k zł - słaba jakość wykończenia koperty, natomiast modele z kolekcji Passion 2010 mają koperty na podobnym do Longinesa poziomie, bardzo ładnie wykończone. Glycine ma raczej gorzej wykończone koperty (szczególnie podstawowy combat sub), ale za to mają fajny klimat i jakym miał wybierać to wolałbym jakiegoś Incursore niż Hydroconquesta. Dodatkowym plusem Hydrojest pięknie grawerowany dekiel - tego nie znajdziesz u wspomnianych. Poza tym koperta Hydro jest ładnie ukształtowana, choć koronka nie jest do końca wygodna, a pozbawienie pierścienia ząbkowania na godzinie 6 i 12 to strzał w kolano bo jest to najczęstsze miejsce gdzie łapie się pierścień. Jeżeli ktoś myśli o zakupie tego modelu na bransolecie, to uprzedzam, że nie jest zbyt piękna, a do tego otwieranie jej to prawdziwa męka i można połamać paznokcie. W kwesti kopert dodam, że niektóre Seiko do 1000zł mają kopertę na poziomie tego Longinesa (który kosztuje 3750zł na półce). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 dzięki! .. zatem wszystkie drogi prowadzą do Seiko. Już się przymierzałem ze dwa razy to tej marki .. A dzisiaj trafiłem na taki ciekawy design Eposa (ref 3355). To pewnie nie jest nowość, ale warto zobaczyć. Ciekawa średnica koperty 37,5 mm grubość 8,5 mm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi