Arnechos Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 O wiele częściej gładkiego, znaczą część koszul mam właśnie w kratę i prążek. Tak po tym pytaniu i namyślę, chyba bordowa fina jako pierwszy wybór powinna być lepsza, ten we wzorek zawsze mogę nabyć jako następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Grenadyna we wzorek to za dużo dobrego na raz. Pierwszy krawat z grenadyny: granatowa grossa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Grossa wygląda bardziej casualowo, no i łatwiej się zaciąga, stawiałbym na początek na finę. Co do koloru to moje doświadczenie jest takie, że bordowa jest dużo mniej w uźyciu niż granatowa. Co do firm to tak jak napisał Hargin, dodałbym, źe EoE daje możliwość kombinowania z wymirami i wypełnieniem, ale jak popytasz w posztce, to pewnie też coś da się zrobić w tych kwestiach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Osobiście wolę grossę, ciekawsza i bardziej uniwersalna dla mnie niż fina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 W sezonie letnim, z lżejszymi tkaninami, standardowa grossa z EoE (wypełnienie) wydaje się ciut przyciężka wizualnie. Warto rozważyć opcję custom (lekkie wypełnienie lub jego brak, 6-7 fold). Jednak opcją bardziej budżetową w takim układzie będzie oferta poszetki - niższa cena + standardowo lżejsze wypełnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 W sezonie letnim, z lżejszymi tkaninami, standardowa grossa z EoE (wypełnienie) wydaje się ciut przyciężka wizualnie. Warto rozważyć opcję custom (lekkie wypełnienie lub jego brak, 6-7 fold). Jednak opcją bardziej budżetową w takim układzie będzie oferta poszetki - niższa cena + standardowo lżejsze wypełnienia. Chciałbym tylko sprostować, że nasze "standardowe" grenadyny dostępne w sklepie mają od pewnego czasu wypełnienie lekkie (tylko wełna). Z tego co pamiętam to kupowałeś grenadynę dość dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Chciałbym tylko sprostować, że nasze "standardowe" grenadyny dostępne w sklepie mają od pewnego czasu wypełnienie lekkie (tylko wełna). Z tego co pamiętam to kupowałeś grenadynę dość dawno A mniej więcej kiedy była zmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 @EoE: mam od Was 3 szt. grossy - pierwsza ma ok. roku, druga 7 m-cy, trzecia 3,5 m-ca ... dawno to pojęcie względne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Wiem . zmiany wypełnienia były wprowadzane etapami, ponieważ część kolorów była na stocku jeszcze z wkładem wełna + bawełna, a część już tylko z wełną (przy każdym krawacie w sklepie jest opis składu). I w ramach sprzedaży były sukcesywnie już szyte tylko z wełną. Trudno mi określić dokładnie czas, w którym "przeszliśmy" tylko na wełnę, ale myślę, że około 3 m-ce temu. Hargin, porównaj ostatni krawat z tym drugim krawatem. Jeśli dalej są pytania to proszę na PW lub w naszym wątku, żeby Moderacja nie musiała interweniować . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Jaki był powód przejścia na lżejsze wypełnienie w standardzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 3 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2016 Moje preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Według mnie lżejsze wypełnienie w grenadynie jest lepsze, ponieważ węzeł wychodzi bardziej estetyczny, nie tak szeroki. Bordowa - lżejsze wypełnienie: https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=29445 Fioletowa - cięższe wypełnienie: https://forum.butwbutonierce.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=28868 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgadza się, ale wypełnienie z "wczesnej poszetki", które było lekkie... w użytkowaniu wydaje się dość słabe. Grunt to znaleźć "złoty środek". @EoE: postaram się sprawdzić wieczorem, czy ostani nabytek różni się od poprzednich (z tego co pamiętam, to nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 4 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2016 Krawaty z lekkim wypełnieniem od EoE są sztywniejsze od tych z poszetka.com (nawet wcześniejszych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukasDalton Napisano 1 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2016 Cześć,Mam pare pytań odnosnie krawatów Rozważam zakup kilku krawatów do chodzenia codziennie do pracy. Jednakże mój problem dotyczy stylu bardziej casual [ Koszula (w cieplejsze dni podwinięte rękawy) + krawat + spinka ] marynarka obecna ale przez większość czasu na wieszaku zakładana raczej na spotkania, narady, wyjścia w teren itd. Oczywiście faworytem są knity, tutaj brak wątpliwości. Jednakże rozważam również krawaty lniane i bawełniane. (z teksturką/denim/KRATA itp.) Pytania: -Szerokość krawata jaka? (w knicie jest opcja jedna ok 5,5cm ale reszta rozważań, standard 8,5 czy skinny 6cm) -Ha! gdzie zamówić?Na tą chwilę faworytami są (cenowo i recennzyjnie stosunek cena/jakość) TheTieB lub z krainy kangurów OTaa.Tylko czy na uzytkowanie na codzień nie będa zbyt jakosciowo słabe pod względem zużycia? Podoba mi się asortyment Drake niestety nie moja półka cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 21 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2016 Panowie, miał ktoś do czynienia z kaszmirowym krawatem bez podszewki (untipped)? Poważni gracze na krawatowym rynku tak właśnie wykańczają kaszmiry. Jak żywotność takiego rozwiązania i ręczne rolowanie na delikatnym materiale? I jak się sprawuje taki lekki krawat "niedociążony" na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tunkx Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 Czy są jakieś zasady jesli chodzi o krawaty klubowe (z logiem stowarzyszenia)? Jak umieścić takie logo? Chyba jedno logo nie wypali, jeśli będzie szyta tylko jedna wersja krawata, ze względu na rożny wzrost noszących? Czy w takim razie umieścić wiele małych logów (lóg?)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 To zależy jak to logo wygląda. Ogólnie najbardziej eleganckie rozwiązanie to będzie umieszczenie jednego większego na dole krawata, trochę w rogu. Najlepiej po prostu wpisać w google image "regimental tie" i stwierdzić jakie rozwiązanie nam najbardziej odpowiada. zdjęcie losowe z google (http://www.weisters.co.uk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 27 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2016 32 minuty temu, Tunkx napisał: logów (lóg?)? Z tego co kojarzę "logo" jest nieodmienne w języku polskim, zatem po prostu: "umieszczenie wielu logo" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 Dnia 2.05.2010 o 18:47, Ę-żine napisał: Ale ja tak mam ze wszystkimi krawatami, zarówno z jedwabnymi, poliestrowymi, szerokim i wąskimi Jak masz problem z krawatami czy muchami to polecam szycie ich na miarę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Proszę o opinię czy jest ok!? czy coś byście zmienili? Krawat w wersji bespoke 160cm/8,5cm czy węzeł nie wychodzi za duży? (4inhand) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 Według mnie krawat trzeba wsunąć głębiej pod kołnierz, żeby nie wystawał i żeby krył fragment koszuli pomiędzy wyłogami. Poza tym trzeba chyba mocniej dociągnąć węzeł za pomocą węższego końca. Rozmiar węzła dla mnie jest odpowiedni, ale ja lubię "wysokie" węzły. Zakładam, że jesteś osobą wysoką, skoro zamówiłeś krawat o długości 160 cm, więc chyba taki węzeł nie wygląda źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 18 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2016 okey, dziękuje za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zieleniec Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Dzień dobry, Panowie, niedługo sporo formalnych/wieczorowych okazji przede mną, tymczasem odkryłem, że nie mam za bardzo krawatów pasujących do tego typu okoliczności. Jaki Waszym zdaniem wzór i kolor jest odpowiedni na różne wieczorowe bale? Póki co myślałem o czymś takim: https://www.thetiebar.com/product/32080sk Z ciekawością przeczytałem dyskusję o hierarchii formalności krawatów, ale nie do końca o samą formalność mi chodzi, a też m.in. o to, jak się zwis męski prezentuje w sztucznym świetle, z ciemnym garniturem itd. PS Smoking sobie jednak odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 23 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2016 Pięknym formalnym krawatem, który niezmiernie lubię jest http://www.poszetka.com/product-pol-1776-KRAWAT-KRATKA-KSIECIA-WALII.html wygląda naprawdę dostojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi