kamil Napisano 13 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2014 Nie, mają identyczną długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2014 Ok, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 13 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2014 Piękne ! Ucieleśniłeś moje marzenie,o takich właśnie butach.Wielokrotnie pytałem Pana Tadeusza o krokodyla lub aligatora,ale nigdy go nie miał.Gratulacje! Nie liczyłbym na to, że dostaniesz tą skórę w pracowni ale możesz zamówić sam tutaj : http://www.exoleathers.pl/ i dostarczyć ją do mistrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tigre251 Napisano 19 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2014 Podobnie jak w przypadku butów kolegi tigre251 zaprezentowanych na 23 stronie tego wątku, mam wątpliwości co do sztuperowania w tego typu butach - moim zdaniem psuje ich stylistykę. Poza tym buty oczywiście bardzo ładne. Tj. kolega +Immune+ napisał, na szczęście kwestię sztupra można jeszcze odkręcić. Oczywiście Pan by zauważył od razu ten błąd stylistyczny, podobnie jak teraz sam zauważyłbym sztuper, noszony przez kogoś innego. Ale pomyślałbym: co z tego... i tak piękny but. Mam sztuperowanie zarówno w oksfordach z kapką jak i w lakierkach. Na wstępie napiszę że te buty fanstastycznie się uzupełniają. Bardziej jestem zadowolony z lakierków, one na siebie pracują i używam ich kilka razy w roku na specjalne okazje. Odbiór lakierków jest mega pozytywny. Same lakierki (a nie komplementy) dodają dużej pewności siebie, co jest bardzo dla mnie ważne na specjalnych okazjach. Sztuper w ogóle nie przeszkadza bo jest mały a lakiery swoją powierzchnią odbijają światło i powodują że efekt jest no cóż powiedzieć- przepiękny. Co do oksfordów z kapką to sztuper jest bardzo praktyczny i chroni but - jak dla mnie rozwiązanie tylko na plus. Wolę to rozwiązanie, są to buty "codzienne" w cudzysłowie, tzn. noszę je z raz/dwa razy w tygodniu. Na pewno jest olbrzymia różnica pomiędzy lakierami a zwykłymi. Moim zdaniem (codziennie widzę i obserwuję) wersja nielakierowanych oksfordów bez kapki też prezentuje się bardzo elegancko a obecność kapki jednak dużo zmienia, degraduje ten super but robiony przez T. od.. 1939 r. Dodam że ta wersja bez kapki też ma sztuper pomimo że przypominałem zamawiającemu o kwestii poprawności stylistycznej - nic nie dało, właściciel chciał sztuper. Wczoraj miałem okazję porozmawiać z T.J. Pytał o lakierki, ucieszył się z wieści jak się prezentują buty widziałem że sprawiłem radość odpowiedzią i cieszę się z tego. T.J. ma niesamowitą pamięć. I zdziwiłem się że po 1,5 minucie wrócił z zamówieniem (kartką z... marca 2013) r. Jak On to robi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Z cyklu newsy z pracowni : W maju b.r. mistrz zastał Kawalerem Szabli Kilińskiego czyli otrzymał najwyższe odznaczenie rzemieślnicze. Za Wiki : „Szabla Kilińskiego – najwyższe odznaczenie rzemieślnicze, ustanowione uchwałą nr 9 z dnia 25 czerwca 1998 roku przez Kongres Rzemiosła Polskiego. Jest to replika karabeli polskiej z XVIII w. wykonana w skali 1:1, przyznawana wraz z miniaturką oraz legitymacją. Nadawana jest rzemieślnikom (członkom organizacji samorządu rzemiosła) m.in. za wybitne zasługi dla rozwoju rzemiosła polskiego i propagowanie jego osiągnięć w kraju i zagranicą, inicjatywę, zaangażowanie i ofiarną działalność w organach statutowych rzemiosła i małej przedsiębiorczości, zwłaszcza szczebla krajowego. Odznakę nadaje Kapituła, składająca się z członków Zarządu ZRP, pod przewodnictwem Prezesa Zarządu Związku Rzemiosła Polskiego.” 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2014 No i stało się - zamówiłem swoje pierwsze buty bespoke u pana Januszkiewicza, czarne lotniki. Koledze Kamil dziękuje bardzo za bycie akuszerem tego zamówienia (ale wiedzę o moich stopach zostawmy dla siebie:) ). Buty oczywiście pokażę jak tylko je odbiorę, czyli pod koniec września. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawowy_Michał Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Czy ktoś wie, jak długo trwa obecnie oczekiwanie na buty zamówione u pana Januszkiewicza? Myślę o sztybletach na jesień/zimę i chyba niebawem powinienem się udać na Chmielną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 Informacje z pierwszej reki. Buty teraz zamowione do odebrania bylyby koncem wrzesnia chyba. Byloby wczesniej ale sierpien jest miesiacem urlopu Pana Januszkiewicza. Mysle ze nawet jesli zamowilbys w lipcu czy wrzesniu to przed zima bylyby gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2014 TJ rozpoczyna urlop dokładnie 17 lipca, więc jeszcze 2W na złożenie zamówienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper Napisano 14 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2014 Moje pierwsze i mam nadzieję, że nie ostatnie, zamówienie: czarne wiedenki z nakładanym noskiem, bez ozdób. Pierwsze wrażenie - naprawdę dobre dopasowanie do stopy (a stopy mam szerokie i wysokie podbicie). Być może nosek mógł być niższy i krótszy, ale zapewne ze szkodą dla sylwetki buta. Ponoszę trochę i zdecyduję co zamawiać w sierpniu i ew. o jakie zmiany poprosić. Kusi mnie egzotyka, ale nie wiem czy żona pozwoli (na słonia na pewno nie). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 14 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2014 klasyka! niech się dobrze noszą - czy ta skóra to box? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 14 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2014 Takie eleganckie buty trzeba pokazywac wszystkim malkontentom czarnych klasycznych wiedenek jako pierwsze porzadne buty. Brawo za wybor, buty wygladaja swietnie. Moze jeszcze zdj podczas noszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper Napisano 14 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2014 Niestety nie wiem, jaka to skóra. Poza tym, że miały to być czarne wiedenki z nakładanym noskiem, bez ażurów i ząbkowania brzegu podeszwy, Pan Tadeusz zrobił, jak uważał, a ja jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Ładny but. Rozumiem zatem, że nie omawialiście, czy ma być widoczne sztuperowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Możesz wrzucić jeszcze kilka zdjęć z innych perspektyw? Czy omawialiście z Januszkiewiczem kwestię kopyta czy to on wybrał je dla Ciebie? Wydaje się być lekko skrócone i mniej dynamiczne od poprzednich jego realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Tak z ciekawości czy za profilowanie podeszwy (np. glanek) płaci się dodatkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Kwestia indywidualna, starzy klienci mają zwykle sporo ficzerów w cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saper Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 @eye_lip O ile pamiętam, to nie. @TYTUS Nie omawialiśmy, p. Januszkiewicz wybrał kopyto sam. Być może moje stopy są za szerokie i za wysokie to tego smuklejszego kopyta - np. porównując obwód stopy z rozmiarówką Yanko, buty dobre na długość (rozmiar 9 bodajże) byłyby ok. 2cm za wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2014 Czy zamawiajac u p. Januszkiewicza jest mozliwosc ogladniecia probek skor? Jesli tak to jaki jest wybor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Jak to? Byłeś u Vassa, Bemera, Gaziano, Fostera i Syna, a nawet Kielmana a nie byłeś jeszcze u naszego TJa kochanego?! Można obejrzeć nie tyle próbki co całe skóry, z których będą wykonane zamawiane buty.Wybór nie jest szczególnie duży, ale wystarczający. Warto poprosić mistrza o pokazanie 'skarbów' zgromadzonych na zapleczu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 20 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2014 Jak to? Byłeś u Vassa, Bemera, Gaziano, Fostera i Syna, a nawet Kielmana a nie byłeś jeszcze u naszego TJa kochanego?! Można obejrzeć nie tyle próbki co całe skóry, z których będą wykonane zamawiane buty. Wybór nie jest szczególnie duży, ale wystarczający. Warto poprosić mistrza o pokazanie 'skarbów' zgromadzonych na zapleczu. Gdybys dokladniej sprawdzil to okazaloby sie ze i u kochanego TJ bylem. Przy tamtej okazji jednak nie spytalem o probki skor, stad moje pytanie tutaj.. Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 coś dawno nic się nie pojawiło w temacie. to może coś ode mnie. TJ'ki z SC Chodziłem w deszczowy dzień i do tej pory nie miałem problemów jak w butach z SC Yanko. Więc rzeczywiście zależy to od konkretnej skóry. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reithan Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Są aż tak brudne jak się wydają...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Brudne nie są, chociaż noszone trochę. Nie wiem dlaczego tak na zdjęciu wyszło, bo normalnie tego tak nie widać. Skóra wyglada na trochę suchą, wiec może stad. Tu jeszcze jedno zdjęcie, już nie w świetle dziennym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2014 Przydałaby się porządna sesja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi