el-biczel Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Świetne te zamszowe! Mam podobne w planach, ale muszą poczekać na szycie z tweedów i kaszmirów - a jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim dojdę do tego punktu na mojej liście. Miód, choć na żywo na pewno wyglądają jeszcze lepiej (byłem - widziałem podobne). e-b: nie czekaj , zamsz pasuje też do lnu czy bawełny, a zresztą Włosi pokazują, że do worsted też Wychodzi, że są 2 kolejce, po cordovanowych lotnikach, które mam nadzieję zamówić pod koniec stycznia, więc źle nie jest. Z zamszu planuję pół broguesy, mam full wingtipsy ze skóry licowej i ten styl do końca mnie nie przekonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Erea - czy jest jakiś model buta, który był wzorem przy Twoim zamówieniu? Mają piękny profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Erea - czy jest jakiś model buta, który był wzorem przy Twoim zamówieniu? Mają piękny profil. buty kolegi Erea właśnie na SF "wyśledziłem" w wątku o TJ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 Erea umieścił tam 2x razy więcej zdjęć niż u nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 12 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2012 ale zawsze może się zrehabilitować umieszczając u nas 2^2 tyle zdjęć co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 14 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2012 Buty od TJa są piękne bez dwóch zdań. Ale zastanawiam się na ile to zasługa TJ, a na ile cholewkarza. Rozumiem, że szewc decyduje o kształcie kopyta, ale o estetyce cholewki rozumiem, że cholewkarz. Będę wdzięczny za opinię kogoś, kto zna dokładnie proces szycia, bo ja sam znam tylko efekt końcowy w momencie odbioru zamówienia. Jeśli jest tak jak podejrzewam, to może powinniśmy wychwalać również cholewkarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 14 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2012 Bardzo celna uwaga. Praca cholewkarza bardzo często pozostaje anonimowa, pomimo że jego wkład w efekt końcowy buta jest porównywalny z pracą samego szewca.Jestem pod ogromnym wrażeniem umiejętności cholewkarza,który pracuje dla pana Januszkiewicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 15 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2012 Erea umieścił tam 2x razy więcej zdjęć niż u nas! Na pal go! A tak serio to te zamszowe golfy sa przepiekne, wiecej zdjec, az sie prosi + jakies info o bucie, kopycie itp. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 26 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2012 Dzisiaj odebrałem swoje od dawna wyczekiwane buty od Januszkiewicza; wiśniowe lotniki. Buty jakie są, niech każdy oceni wedle poniższych fotografii. Niestety zdjęcia robiłem już po zmierzchu; może jutro uda mi się zrobić kilka zdjęć w naturalnym świetle dnia. Nieco banalnie dodam, że buty są bardzo wygodne i wykończone z wielką starannością. Nie mam żadnych uwag co do detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 I jeszcze jedna fotografia w świetle dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 27 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2012 Powyższe zdjęcia powodują, że znów zaczynam rozważać rozbicie skarbonki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Ciemna malina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 1 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2012 Oddałem je dzisiaj do pastowania (z glansowaniem) -- Zdaniem mojego szewca to "oxblood". Jak już odbiorę buty, postaram się zrobić jeszcze jedną fotografię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Buty już kilka razy ponoszone. Wygoda -- bez zastrzeżeń. Dzisiaj odebrałem je od pucybuta. Pozwalam sobie wrzucić jeszcze dwa zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Możesz napisać jeżeli to nie tajemnica ,dlaczego wybrałeś tak specyficzny kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Może kolor taki dlatego, żeby sie komponowały z forumową torbą w kolorze mosto Czy prawidła też od TJ? Wydają się nie rozprostowywać butów - chyba, że to kwestia zdjęcia albo niewsunięcia ich do końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Możesz napisać jeżeli to nie tajemnica ,dlaczego wybrałeś tak specyficzny kolor?Żadna tajemnica. Idąc do pana Januszkiewicza wiedziałem tylko tyle, że chcę zamówić lotniki (jeszcze raz merci koledze Kamilowi za polecenie). Mistrz nie miał akurat za wielu skór, akurat ten "oxblood" wpadł mi w oko. I oto są! Bardzo mi się podobają, a że niestety fotograf ze mnie żaden, to nie umiem odpowiednio oddać ich uroku. Dodam, że przy odbiorze zamówiłem u pana Januszkiewicza kolejne dwie pary butów. Klasyczne wiedenki z cordovana (ciemny brąz) oraz jasnobeżowe golfy na wiśniowobrązowej podeszwie z masą ażurków. Obie pary mają być na początek lutego. Czy prawidła też od TJ?Tak. Może kolor taki dlatego, żeby sie komponowały z forumową torbą w kolorze mosto Torbę mam w kolorze "cognac" http://forum.butwbutonierce.pl/viewtopic.php?f=8&t=2759&start=189 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2012 Mogę Ci pożyczać swoją . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Nowy projekt. Kolory trochę przekłamane bo zdjęcia z lampą błyskową. Buty są koloru malinowego . Nie jestem zadowolony tylko z tej nieszczęsnej lamówki. Zgadzając się na lamówkę w kolorze czarnym byłem przekonany , że będzie ona ledwo widoczna i subtelna tak jak w poprzednich zamszakach. Jest to mój błąd bo nie omówiliśmy tego do końca - zaufałem mistrzowi w tej kwestii . No nic musimy się polubić. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Wyszlo 'troche' rozowo, jakies plany na kolorystyczne polaczenia z reszta stroju? Lamowka faktycznie pieje. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Czemu ze wszystkich znanych społeczeństwu kolorów, akurat taki różowy róż wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Wyszlo 'troche' rozowo, jakies plany na kolorystyczne polaczenia z reszta stroju? Lamowka faktycznie pieje. Pozdrawiam, dsc. Pewnie tak jak bordowe buty będę łączył je z beżami i różnymi odcieniami niebieskiego. Czemu ze wszystkich znanych społeczeństwu kolorów, akurat taki różowy róż wybrałeś? Zdjęcia tak jak pisałem są prześwietlone, kolor jest dużo głębszy - najbliższy jest ten z pierwszego zdjęcia ale on też nie oddaje rzeczywistego koloru. Z powodu panującej wszędzie niesprzyjającej aury nie mam możliwości zrobienia zdjęcia bez lampy błyskowej. Jak mi się uda to dorzucę fotkę która moim zdaniem oddaje kolor tych butów. Podejrzewam, że jest to kolor taki sam lub podobny do lotników z poprzedniej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Bardzo ładne kształty. Kolor ok, tylko lamówkę trzeba przepatynować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Ja bym nic nie zmieniał. IMO proponuję ponosić i zobaczyć jak się Tobie ten design podoba. Przemalować zawsze zdążysz. Na ten moment nasz buty bardzo charakterystyczne. Spróbuj z różnymi kolorami skarpet (czarne i malinowe / bordo) - jestem ciekaw jak to się będzie prezentować .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Właśnie tak pomyślałem zanim doszedłem do ostatniego posta. Czarna lamówka może stanowić punkt zaczepienia, który pozwoli założyć czarne skarpety. Tak to nie wiadomo jak sobie poradzić. Choć może to być jedno z bardziej inspirujących wyzwań. Buty fantastyczne, chyba powoli dojrzewam do swojego pierwszego zakupu butów na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi