maciato Napisano 7 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Tych butów jeszcze tu nie było; bardzo przyjemne derby. Buty nie należą do mnie; zdjęcia znalezione tutaj : http://www.askandyaboutclothes.com/foru ... rsaw-(pics) . Wykonane z tego co widać w 2007 roku, o cenie z tego okresu możemy już tylko niestety pomarzyć (1400 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montparnasse Napisano 20 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2012 Byłem u pana Januszkiewicza podczas mojej ostatniej wizyty w Warszawie. Zamówiłem brązowo-wiśniowe lotniki z delikatnym ażurem. Będą gotowe na koniec listopada. Przy okazji dziękuję forumowemu koledze Kamilowi za wskazówkę o dobrej jakości lotników od Januszkiewicza (początkowo chciałem zamówić je u Kielmana) Wrażenia z pierwszej wizyty -- jak najbardziej pozytywne. Pan Januszkiewicz budzi zaufanie swoją fachowością i dbałością o szczegóły podczas składania zamówienia. Jest przy tym ujmująco skromny. Niecierpliwie czekam na moje buty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 20 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2012 Byłem u pana Januszkiewicza podczas mojej ostatniej wizyty w Warszawie. Zamówiłem brązowo-wiśniowe lotniki z delikatnym ażurem. Będą gotowe na koniec listopada. Przy okazji dziękuję forumowemu koledze Kamilowi za wskazówkę o dobrej jakości lotników od Januszkiewicza (początkowo chciałem zamówić je u Kielmana) Wrażenia z pierwszej wizyty -- jak najbardziej pozytywne. Pan Januszkiewicz budzi zaufanie swoją fachowością i dbałością o szczegóły podczas składania zamówienia. Jest przy tym ujmująco skromny. Niecierpliwie czekam na moje buty! Witaj w klubie! Po odbiorze koniecznie opisz swoje wrażenia i wrzuć zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Wydaje mi się, że buty nie przewinęły się przez forum, a szkoda, by umknęły. Tadeusz Januszkiewicz, lotniki, cordovan ... czyli wszystko to, co lubimy najbardziej Fotki nadesłane przez klienta TJ'a w celu dobrania środków. Jest zgoda na publikację. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Ciekawe i zacne, ale dla mnie ta lamówka na przyszwie i obszycia...NIE:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Wydaje mi się, że buty nie przewinęły się przez forum, a szkoda, by umknęły. Tadeusz Januszkiewicz, lotniki, cordovan ... czyli wszystko to, co lubimy najbardziej ...a na deser podwójne kontrastujące przeszycie tyrolskie - brawo za pomysł i wykonanie! Z doświadczenia tylko doradzę ostrożność w nakładaniu kremu (jeśli będzie w kolorze bordo, a nie bezbarwny), bo dratwa dość łatwo się brudzi. Na szczęście w takich sytuacjach bardzo łatwo czyści się ją szmatką nasączoną renomatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Wydaje mi się, że buty nie przewinęły się przez forum, a szkoda, by umknęły. Tadeusz Januszkiewicz, lotniki, cordovan ... czyli wszystko to, co lubimy najbardziej Fotki nadesłane przez klienta TJ'a w celu dobrania środków. Jest zgoda na publikację. pozdrawiam czy to ktoś z Waszego forum? Jak nie zna forum BwB to proszę o dobrowolne doprowadzenie klienta ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Zainteresowanych odsyłam tu z miłą chęcią systematycznie, ale właściciel akurat tych butów forum BwB zna (jest zarejestrowany). Nie zdradzę jednak, bo nie wiem czy tego chce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Tak sobie myślę - gdyby lamówka była w kolorze zbliżonym do dratwy... powstałby efekt "ramy", ech, kusi wyobraźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 29 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2012 Coś czuję, że za czas jakiś zobaczymy, jak efekt "ramy" się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁukaszJ Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Bardzo ładne lotniki ale na taki kolor lamówki nigdy bym się nie zdecydował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 3 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2012 Z moją pamięcią wzrokowa nie jest jednak tak źle. Wiedziałem, że coś mi w tym wpisie Shoe Snoba nie pasowało. Kielman nie robi takich ładnych butów Uploaded with ImageShack.us Shoe Snob : http://www.theshoesnobblog.com/2012/10/jan-kielman-rendition-of-eg-brummel.html Buty prezentowane przez andershep’a : http://forum.butwbutonierce.pl/viewtopic.php?f=10&t=1501 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Dziwna pomyłka - i jak na razie niesprostowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Nie wiem czy dziwna, skoro były dwie pary podobnych butów robionych na wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Nie wiem czy dziwna, skoro były dwie pary podobnych butów robionych na wzór. Te buty są od TJ'a - warto mr. snobowi zwrócić uwagę ... EDIT: napisałem komentarz pod tym artykułem. Ciekawe czy Justin opublikuje ? ... jak nie to wiecie co robimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 6 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2012 "Photo Courtesy of Style Forum" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erea Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Zamszowe golfy od TJ'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Pięknie cieniowana podeszwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Są świetne - gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Genialne, przyłączam się do gratulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Świetne te zamszowe! Mam podobne w planach, ale muszą poczekać na szycie z tweedów i kaszmirów - a jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim dojdę do tego punktu na mojej liście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Świetne te zamszowe! Mam podobne w planach, ale muszą poczekać na szycie z tweedów i kaszmirów - a jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim dojdę do tego punktu na mojej liście. Miód, choć na żywo na pewno wyglądają jeszcze lepiej (byłem - widziałem podobne). e-b: nie czekaj , zamsz pasuje też do lnu czy bawełny, a zresztą Włosi pokazują, że do worsted też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Zamszowe golfy od TJ'a. prosimy o więcej zdjęć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Medyk Napisano 10 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2012 Zamszowe golfy rzeczywiście bardzo ładne. Pan Tadeusz pokazywał mi je podczas jednej z wizyt w zakładzie i na żywo wyglądają jeszcze piękniej. Podobnie jak e-b sam nabrałem chęci na podobne. Tymczasem chciałem zaprezentować swoje "cudeńka" od mistrza. Buty były odbierane odpowiednio w czerwcu i lipcu i zdjęcia pochodzą z tamtego czasu. Wykonane są ze skór, które pan Tadeusz posiadał w swoich zbiorach. Mokasyny były w głównej mierze wzorowane na jednym z modeli C&J, natomiast druga para na jednym z modeli Carminy. PS. Patrząc na modele butów, jakie wychodzą spod ręki pana Januszkiewicza, czasami żal bierze, że mistrz nie ma chociażby takiego wyboru skór jak Kielman. Na dwóch ostatnich zdjęciach w niektórych miejscach zdobień poprzyczepiały się drobne kłaczki z worków, w których przechowywane były buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi