Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj wreszcie odebrane klasyczne, czarne lotniki na grubej podeszwie. Czyli to co tygrysy lubią najbardziej. Jeżeli chodzi o jakość wykonania to było tylko "łaaał".

Jak się okazało, jedną stopę mam od drugiej krótszą i węższą, za to w drugiej zalążek płaskostopia. Tak to jest z tymi rzemieślnikami, że wyprowadzają człowieka ze stanu życia w błogiej nieświadomości.

Chociaż jak się okazało, o ile prawy but był idealnie dopasowany, o tyle w lewym trochę pięta latała. Coś tam TJ poprawił na szybko i było lepiej, no ale zobaczymy za miesiąc jak się but rozejdzie.

Dołączona grafika

Tutaj zdjęcie obrazujące różnice w szerokości obu butów, na żywo z góry, z perspektywy noszącego, trochę bardziej to widać.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Świetne; ja jakoś nie mogę się przekonać do zamówienia czarnych butów - jest tyle pięknych kolorów ;) ale przyjdzie w końcu ten moment - na pewno. W lotnikach jednak bym rozważył rant bez sztupra - lekko wysunięty ale na gładko - moim zdaniem bardziej pasuje do tak minimalistycznego buta jak lotnik.

Opublikowano

No wlasnie z tymi kolorami to jest tak, ze potem okazuje sie, ze sie nie ma porzadnych, czarnych butow na formalne okazje. Stad i te czarne lotniki :)

Ja wole, jak lotniki maja gruba podeszwe wlasnie ze sztuprem. Balansuje to minimalizm cholewki. Z gladkim to by byly takie kapciuszki ;)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Z kronikarskiego obowiązku: 18 marca 2013 r. Mistrz został uhonorowany kolenym dyplomem - 66 (!!!) lat pracy w zawodzie, licząc od uzyskania dyplomu mistrzowskiego w 1947 r. po trzech latach wojennej praktyki szewskiej. Wiwat!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

"Muszę przyznać, że spód buta, a dokładnie kształt i profilowanie glanka zrobiło na mnie wrażenie – Tadeusz Januszkiewicz, skwitował to mniej więcej w takim stylu: „No jak klient tak chce to się zrobi, jest to trudniejsze, ale życzenie jest życzeniem”… Przypominam, że mistrz ma ponad 86 lat i cały czas pracuje, zawsze podkreśla swoje długie doświadczenie zawodowe i wysokie umiejętności – jak widać nie bez powodu."

Dołączona grafika

Więcej na wdrugiejskorze.pl

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Śliczne buty! Sam optowałbym za drobniejszym medalionem, gdyż ten w połączeniu z full brogue lekko przytłacza i imo odejmuje trochę butom lekkości.