Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Meermin

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Witam wszystkich,

Czy ktoś miał może doświadczenia z tym modelem butów z obecnej oferty: https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4587

Rozważam zakup, jednak jak zwykle sprawa rozbija się o rozmiar. Znalazłem sporo niezadowolonych z wyboru. Na ogól but okazywał się za mały. Po konsultacji z przedstawicielem sklepu zasugerowano mi rozmiar 8 (UK). Dodam, że mój rozmiar stopy to 26-26,5 cm (długość) i na ogół noszę rozmiar EU 40,5 - 41, natomiast zasugerowany UK 8 według niektórych tabel rozmiarowych przekłada się na rozmiar 42. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem i mógłby coś zasugerować? :)

Moje pierwsze meerminy idą do zwrotu. Do ostatniej chwili odprawiałem modły aby wybitna kontrola jakości tego sklepu mnie nie dosięgnęła.

Ogólnie but wydaje się super, myślałem że mam smukłą stopę a troszkę muszę się napracować żeby ją wcisnąć w oxfordy hiro. Przyszwa się ładnie rozchodzi, nie za dużo nie za mało, można powiedzieć że jak ze sklepowego obrazka. W rozmiar trafiłem idealnie za sprawą tego tematu (stopa 25,5 -> 6.5).

No ale co z tego...

We wtorek odsyłam wraz ze skanem rachunku za przesyłkę.

Muszę jeszcze przyznać, że na zdjęciach ten nosek prezentuje się dużo gorzej niż w rzeczywistości.

Snj4jri.jpg

e6LPqjP.jpg

FQpt13l.jpg

ckHaRyg.jpg

Rozumiem. Szczerze to najbardziej martwi mnie ten rów na pierwszym zdjęciu, reszta to drobnostki. Wiem że w tym przedziale cenowym nie będzie doskonale wykończonych butów.
Być może jestem bardzo przewrażliwiony.
Czyli jak na razie 3x na zostawienie ;)

a co do prezentów to w końcu mamy okres świąteczny :)

1 minutę temu, h8r3d napisał:

Być może jestem bardzo przewrażliwiony.

Jesteś :)

1 minutę temu, h8r3d napisał:

najbardziej martwi mnie ten rów na pierwszym zdjęciu

To taki "bajer" ze wstawką skórzaną, nie mającą żadnego znaczenia w użytkowaniu. Jak się dobrze przyjrzysz, to zobaczysz, że na tę skórę, jest wycięcie we fleku gumowym.

• 2 weeks later...

Chciałbym podpytać, a i może komuś podsunąć okazję.
Znalazłem aukcję na e-bayu, myślicie, że warto powalczyć o te buty? Czy to jakiś przekręt, cena wydaje mi podejrzanie za niska..

http://www.ebay.pl/itm/MEERMIN-Mallorca-Classic-collection-Ankle-boots-9UK-/252708477770?hash=item3ad6995b4a:g:FLoAAOSw9GhYa8~5

http://www.ebay.pl/itm/MEERMIN-Mallorca-Classic-collection-Ankle-boots-85UK-/262792433593?hash=item3d2fa64fb9:g:tNQAAOSw2xRYbRFQ

7 godzin temu, baniaartur napisał:

Chciałbym podpytać, a i może komuś podsunąć okazję.
Znalazłem aukcję na e-bayu, myślicie, że warto powalczyć o te buty? Czy to jakiś przekręt, cena wydaje mi podejrzanie za niska..

Polecany sprzedawca i "kilka" osób na forum posiada od niego buty. Tak jak napisał szewc24 cena idzie mocno do góry pod koniec licytacji :)

Przekręt to nie jest - buty dostałem, wszystko się zgadzało ze zdjęciami i opisem. Wady były pokazane na zdjęciu, nic nie przemilczane. Ceny natomiast rosną lawinowo dosłownie w ostatnich 30-40 sekundach. Z tego co zauważyłem linia zwykła często zatrzymuje się w okolicach 110-120 dolarów, linea Maestro sporo wyżej.