mosze Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Ciasnota w podbiciu jest bardzo nieprzyjemna i podobno może mieć negatywne konsekwencje zdrowotne. Ciężko mi coś doradzić, ale zbyt ciasnych butów nie żałuj. Być może zdjęcie coś by pomogło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Zazwyczaj noszę 10,5 UK (czasem nawet 10 UK, np. Crockett & Jones Pembroke kopyto 325), ale w Meerminach Hiro najlepiej mi pasuje 11 UK. Więc ja bym doradzał pół rozmiar w górę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Meerminy się nie rozbijają (nie wiem jak zamsz). Musisz odpuścić te buty, ewentualnie spróbować 0,5 rozmiaru większe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylar Napisano 7 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2016 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Myślę że macie Panowie rację i nie ma sensu dalej walczyć z tymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebW Napisano 12 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2016 Panowie, jaki rozmiar doradzalibyście przy stopach 265 mm i 270 mm? Czy 7,5 będzie ok? Zastanawiam się nad tymi: http://www.ebay.pl/itm/MEERMIN-Mallorca-classic-collection-balmoral-boots-75UK-/262759664759?hash=item3d2db24c77:g:qQsAAOSw-0xYTr-J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annodoro Napisano 22 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2016 Witam wszystkich, Czy ktoś miał może doświadczenia z tym modelem butów z obecnej oferty: https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4587 Rozważam zakup, jednak jak zwykle sprawa rozbija się o rozmiar. Znalazłem sporo niezadowolonych z wyboru. Na ogól but okazywał się za mały. Po konsultacji z przedstawicielem sklepu zasugerowano mi rozmiar 8 (UK). Dodam, że mój rozmiar stopy to 26-26,5 cm (długość) i na ogół noszę rozmiar EU 40,5 - 41, natomiast zasugerowany UK 8 według niektórych tabel rozmiarowych przekłada się na rozmiar 42. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym modelem i mógłby coś zasugerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Moje pierwsze meerminy idą do zwrotu. Do ostatniej chwili odprawiałem modły aby wybitna kontrola jakości tego sklepu mnie nie dosięgnęła. Ogólnie but wydaje się super, myślałem że mam smukłą stopę a troszkę muszę się napracować żeby ją wcisnąć w oxfordy hiro. Przyszwa się ładnie rozchodzi, nie za dużo nie za mało, można powiedzieć że jak ze sklepowego obrazka. W rozmiar trafiłem idealnie za sprawą tego tematu (stopa 25,5 -> 6.5). No ale co z tego... We wtorek odsyłam wraz ze skanem rachunku za przesyłkę. Muszę jeszcze przyznać, że na zdjęciach ten nosek prezentuje się dużo gorzej niż w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 A jaki jest powód zwrotu jeśli można wiedzieć? Na zdjęciach się niczego nie dopatrzyłem? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Ja wciąż szukam noska na tych zdjęciach z mikroskopu elektronowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 O nosku to było wtrącenie, jako że temat się wielokrotnie przewijał. Czyli wg was ubytki, rysy na skórze i niedoklejenia to jest niewystarczający powód do zwrotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Jestem osobą bardzo "pedantyczną" jeżeli chodzi o szczegóły i nie raz zwracałem buty z różnych powodów / wad, ale z tych widocznych na zdjęciu bym nie zwrócił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Zwracając buty zrobisz komuś super prezent w postaci factory seconds w jakości pierwszej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Rozumiem. Szczerze to najbardziej martwi mnie ten rów na pierwszym zdjęciu, reszta to drobnostki. Wiem że w tym przedziale cenowym nie będzie doskonale wykończonych butów. Być może jestem bardzo przewrażliwiony. Czyli jak na razie 3x na zostawienie a co do prezentów to w końcu mamy okres świąteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 1 minutę temu, h8r3d napisał: Być może jestem bardzo przewrażliwiony. Jesteś 1 minutę temu, h8r3d napisał: najbardziej martwi mnie ten rów na pierwszym zdjęciu To taki "bajer" ze wstawką skórzaną, nie mającą żadnego znaczenia w użytkowaniu. Jak się dobrze przyjrzysz, to zobaczysz, że na tę skórę, jest wycięcie we fleku gumowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Ten "rów" to jest nieprecyzyjnie dopasowany obcas skórzany do gumowego. Nic takiego, możesz podejść do szewca i Ci to wyrówna. edit: @szewc24.pl wyjaśnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 Tego nie ma sensu nawet ruszać. Jak się chwilę pochodzi w butach, to skóra napęcznieje i sama może się trochę zaklepie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 23 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2016 No dobrze, jak już sam szewc radzi to moje wątpliwości schodzą na dziesiąty plan i buty zostają u mnie. Dziękuję za interwencję i życzę Wesołych Świąt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Chciałbym podpytać, a i może komuś podsunąć okazję. Znalazłem aukcję na e-bayu, myślicie, że warto powalczyć o te buty? Czy to jakiś przekręt, cena wydaje mi podejrzanie za niska.. http://www.ebay.pl/itm/MEERMIN-Mallorca-Classic-collection-Ankle-boots-9UK-/252708477770?hash=item3ad6995b4a:g:FLoAAOSw9GhYa8~5 http://www.ebay.pl/itm/MEERMIN-Mallorca-Classic-collection-Ankle-boots-85UK-/262792433593?hash=item3d2fa64fb9:g:tNQAAOSw2xRYbRFQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 4 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2017 Przecież są na licytacji, więc cena nie jest niska - jaka będzie końcowa okaże się po zakończeniu aukcji. Ludzie licytują w ostatnich sekundach, więc raczej nie liczyłbym na tę, która jest teraz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 7 godzin temu, baniaartur napisał: Chciałbym podpytać, a i może komuś podsunąć okazję. Znalazłem aukcję na e-bayu, myślicie, że warto powalczyć o te buty? Czy to jakiś przekręt, cena wydaje mi podejrzanie za niska.. Polecany sprzedawca i "kilka" osób na forum posiada od niego buty. Tak jak napisał szewc24 cena idzie mocno do góry pod koniec licytacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Przekręt to nie jest - buty dostałem, wszystko się zgadzało ze zdjęciami i opisem. Wady były pokazane na zdjęciu, nic nie przemilczane. Ceny natomiast rosną lawinowo dosłownie w ostatnich 30-40 sekundach. Z tego co zauważyłem linia zwykła często zatrzymuje się w okolicach 110-120 dolarów, linea Maestro sporo wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 W sumie racja, a już miałem nadzieję, że inni nie zauważyli. Dzięki, może i ja spróbuję swojej szansy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Ostatnio udało mi się wyrwać chukka na aukcji za 81$ i to w rozmiarze 8 - czasem da się naprawdę tanio wylicytować te Meerminy na ebayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Mi się udało za ok 250 PLN wyrwać ich sneakersy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Dnia 23.12.2016 o 14:08, h8r3d napisał: Moje pierwsze meerminy idą do zwrotu. Jak widzę takie wpisy to zaczynam coraz bardziej współczuć sprzedawcom butów. Trzeba mieć naprawdę świętą cierpliwość ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi