Fingor Napisano 3 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2011 Z tego co się orientuje w Krakowie jest tylko jeden RC (w plazie) Knity były w cenach (50-140). Jednak muszę Cię zmartwić - wykupiłem już wszytskie sztuki, które mieli (nawet te które plątały się po zakurzonym magazynie). Pozdrawiam, o nieee... moze jeszcze jednak sie cos zawieruszylo. koszule mam nadzieje jakies zostawiles? RC sie juz tylko w plaźmie ostał? Z tego, co kojarzę nigdy innego nie było Knity w RC pojawiają się co sezon i potem zalegają - poczekasz pół roku i będziesz miał na pęczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 3 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Lipiec 2011 był kiedyś RC w krakowskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 7 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2011 4 pary skarpet za 20zł: http://wolczanka.com.pl/cat-pol-1214553 ... rpety.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Sieć La Scala - krawaty: jeden - 25zł; dwa - 40zł; szale, koszule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 4 pary skarpet za 20zł: http://wolczanka.com.pl/cat-pol-1214553 ... rpety.html Ktoś ma je na nogach i może stwierdzić, czy to podkolanówki? I czy długo trzymają się łydki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 4 pary skarpet za 20zł: Ktoś ma je na nogach i może stwierdzić, czy to podkolanówki? I czy długo trzymają się łydki? Bez siadania i kucania, ale z zawiązywaniem dwa razy sznurówek mój osobisty rekord to 7,5 h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Kupiłem, kolory jak dla mnie bomba! 80% bambus ?! 20% nylon. To jak to jest z tym bambusem na skarpety? Brzmi dość egzotycznie... viewtopic.php?f=1&t=719&p=13769&hilit=bambus#p13769 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Kupiłem, kolory jak dla mnie bomba! 80% bambus ?! 20% nylon. To jak to jest z tym bambusem na skarpety? Brzmi dość egzotycznie... viewtopic.php?f=1&t=719&p=13769&hilit=bambus#p13769 Bambus to już żadna egzotyka, skarpety bambusowe są bardzo popularne w handlu obecnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 A jakościowo jak się nosi bambus na stopie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Wszystko zależy od producenta. Skarpety bambusowe są reklamowane głównie jako przeciwdziałające tworzeniu się przykrego zapachu, a tutaj wiadomo, że sprawa nie jest taka prosta. Zależy dużo od jakości butów, od predyspozycji indywidualnych do pocenia się, temperatury itp. Ja mam tylko stopki bambusowe polskiej firmy Steven, to mogę powiedzieć tyle, że są bardziej elastyczne niż bawełniane oraz delikatniejsze, a sam materiał jest cienki i przewiewny, ale może dotyczy to tylko stopek, które z założenia są przeznaczone na letnie okresy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Niestety muszę rozczarować, coś takiego jak włókna bambusowe nie istnieje, jest to po prostu wiskoza. Było o tym zresztą chyba na tym forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 19 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2011 Ja właśnie dzisiaj przyglądałem się takim skarpetom w sklepie i zauważyłem, że w składzie jest właśnie wiskoza bambusowa, czy coś takiego. W dotyku nie wydawały się jakieś "specjalne". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Niestety muszę rozczarować, coś takiego jak włókna bambusowe nie istnieje, jest to po prostu wiskoza. Było o tym zresztą chyba na tym forum?W skarpetach może nie, ja mam marynarkę 100% bambus i na pierwszy rzut oka widać, że jest to materiał niespotykany. Było o niej na forum. Niestety potwierdzam słowa Rolanda - nie ma czegoś takiego jak włókna babusowe. Jest to po prostu rodzaj wiskozy, a więc sztucznych włókien celulozowych. Celuloza w tym przypadku pochodzi właśnie z roślin bambusowych. Tutaj ciekawy artykuł na ten temat Polskiej Izby Odzieżowo-Tekstylnej: http://www.textiles.pl/g2/2010_01/731_fileot.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Tak czy siak, moje skarpetki z bambusa, a może z 'bambusa' należa do najwygodniejszych i najprzyjemniejszych w dotyku. Gdyby jeszcze sięgały do połowy łydki, byłyby idealne. W mojej ocenie ich komfort noszenia jest powyżej wszystkich skarpetek bawełnianych, które miałem okazje nosić i niewiele poniżej skarpetek z czystego kaszmiru. Niestety muszę rozczarować, coś takiego jak włókna bambusowe nie istnieje, jest to po prostu wiskoza. Było o tym zresztą chyba na tym forum?W skarpetach może nie, ja mam marynarkę 100% bambus i na pierwszy rzut oka widać, że jest to materiał niespotykany. Było o niej na forum. Niestety potwierdzam słowa Rolanda - nie ma czegoś takiego jak włókna babusowe. Jest to po prostu rodzaj wiskozy, a więc sztucznych włókien celulozowych. Celuloza w tym przypadku pochodzi właśnie z roślin bambusowych. Tutaj ciekawy artykuł na ten temat Polskiej Izby Odzieżowo-Tekstylnej: http://www.textiles.pl/g2/2010_01/731_fileot.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Tak czy siak, moje skarpetki z bambusa, a może z 'bambusa' należa do najwygodniejszych i najprzyjemniejszych w dotyku. Gdyby jeszcze sięgały do połowy łydki, byłyby idealne. W mojej ocenie ich komfort noszenia jest powyżej wszystkich skarpetek bawełnianych, które miałem okazje nosić i niewiele poniżej skarpetek z czystego kaszmiru. Oczywiście to tylko kwestie techniczne, które nie wpływają na komfort noszenia. Miałem kiedyś bokserki z takiej dzianiny babusowej i też byłem nimi zachwycony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldboy63 Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 wędki z bambusa też są niezłe... ps. volvo ostatnio wprowadza tapicerkę z bambusa... ..podobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Witam Panowie, macie może jakieś doświadczenia z zakupami online ze strony Brooks Brothers, (wyprzedaż -50%) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 Niestety potwierdzam słowa Rolanda - nie ma czegoś takiego jak włókna babusowe. Jest to po prostu rodzaj wiskozy, a więc sztucznych włókien celulozowych. Celuloza w tym przypadku pochodzi właśnie z roślin bambusowych. Michał, pogooglowałem nie tylko w naszym języku i czytam o włóknach bambusa i materiałach z nich pozyskiwanych. Musiałbyś Michał podać konkretne linki, bo trudno mi się do tego odnieść. Ja od kompetentnej osoby zajmującej się materiałoznawstwem odzieżowym słyszałem właśnie definicję taką, jak w podanym artykule powyżej. Włókna bambusowe otrzymuje się dopiero po wielu procesach chemicznych metodą wiskozową, więc w przeciwieństwie np. do bawełny czy lnu nie jest to surowiec z którego można praktycznie od razu po zbiorach produkować przędzę. W przypadku bambusa proces produkcyjny będzie bardziej skomplikowany, bo w wyniku zbioru otrzymujemy po prostu pędy, z których bez namaczania i rozdrabniania trudno byłoby otrzymać przędzę. Ale jeszcze raz podkreślę: to tylko kwestie techniczne dotyczące nazewnictwa. Tkaniny z przędzy bambusowej są godne uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2011 A jak wypadają jakościowo w porównaniu z dobrze znaną wiskozą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 21 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2011 wiskoza wiskozie nierówna i tak zapewne wypada też wiskoza bambusowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 21 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2011 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2011 Byłem wczoraj - głównie jest tak, że te naprawdę tanie krawaty są z poliestru, jedwabne droższe i na oko nieszersze niż 8 cm. Ale trzeba poszperać - ten wygląda całkiem nieźle http://www.wolczanka.com.pl/product-pol ... ropki.html Skarpety polecam, za Immunem. Bambus się sprawdza na stopie, a i kolory ciekawie żarówiaste Kolorów w dostępnych rozmiarach więcej niż na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock Napisano 23 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2011 W outlecie Royal Collection na Marszałkowskiej duży wybór ciekawych krawatów Stenstromsa, w tym fajne knity za 30% ceny podstawowej (czyli 220-270). Z kolei w normalnym sklepie RC w CH Panorama spory wybór koszul tej marki za 50% ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barmhartig Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 Mógłby ktoś mi wyjaśnić, dlaczego pomimo napisu -70%, zdecydowana większość rzeczy dostępnych na stronie Wólczanki jest obniżona zaledwie o 50%, a niektóre tylko o 25%? Jeszcze nie odświeżyli strony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 24 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2011 Sale up to -70% Drobny druczek - prawny kruczek. Pewnie mają jedną rzecz przecenioną o 70%, a reszta jest przeceniona do 70%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi