nynu Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Mam marynarkę w takim kolorze i mam taki sam pogląd co mosze w jej sprawie. Zawsze wygląda jak sierota pogarniturowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 A gdyby marynarka była w windowpane / pow: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-szary-kratka/P4876.html?cgid=Suits&prefn1=collectionID&prefv1=Spring%2fSummer&prefn2=colorID&prefv2=Szary&prefn3=materialID&prefv3=Wełna&prefn4=size&prefv4=94|46 http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-szary-kratka/P4861.html?cgid=Suits&prefn1=collectionID&prefv1=Spring%2fSummer&prefn2=colorID&prefv2=Szary&prefn3=materialID&prefv3=Wełna&prefn4=size&prefv4=94|46 To jakie spodnie widzielibyście do zestawu koordynowanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 1. Jasnoszare wełna lub bawełna chino bez wzorów 2. Grafit lub navy wełna bez wzorów W mojej opinii nr.2 zawsze wgląda żle bez kompletu w kolorze szaro-czarym tzn. z linku. Za podobnie źle koordynowalną uważam marynarkę z linku 1 choć stwarzającą w ogóle jakieś możliwości. Potwierdzam powyższe opinie kolegów, marynarka szara musi posiadać fakturę ale niekoniecznie powyższe, wyraziste wzory. Bardzo fajne widziałem w próbniku Summer Drago -niestety nie ma zdjęć. U szarmanta są przykłady innych np. Pepitki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Czyli "tak generalnie" to szare marynarki uważacie za kiepski pomysł do zestawu koordynowanego? Miałem nadzieję, że kupię tę ciemnoszarą Havanę i po doszyciu kolorowych spodni będę miał: 1. Szary, letni, niezbyt formalny garnitur, 2. Ciemnoszare spodnie (tego mi brakuje - z letnich mam tylko jasne) 3. Zestaw koordynowany oparty na szarej marynarce i jakichś ciekawszych spodniach niż granatowe / grafitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Wrzuć w obrazy Google grey check blazer - pooglądaj oceń sam czy się widzisz w czymś takim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Moim zdaniem szare, gładkie marynarki są trudne do udanego wykorzystania. Dużo łatwiej zestawić udaną kompozycję z marynarką w innym kolorze (brąz, beż, a nawet bardziej nietypowe kolory - zieleń albo burgund) albo z wzorem lub wyraźną fakturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 Kolega @lubo69 raczył był wrzucić reklamę marynarek Boggi - zobaczmy, co kolega chce nam sprzedać. O takie cóś natenprzykład: Marynarka jest moim zdaniem ciemnoszara, w dodatku z kolekcji jesień-zima, ale wg mnie to jest dobry wybór do zestawu koordynowanego. Ciekawy wzór, nie"formalna" faktura, będzie dobra do chinosów, a zwłaszcza do dżinsów. Letnia wersja powinna być również z grubszego materiału (z odpowiednio luźnym splotem) i wszystko zagra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Mam jedną marynarkę Boggi i przymierzałem kilka, parę dni temu w Rzymie. Bardzo przyjemne rzeczy, a w ramionach, ulubionym temacie Kolegi[mention=107]mosze[/mention], zwykle jest bardzo dobrze. Marynarka powyżej mi się osobiście nie podoba, ale zgadzam się z argumentacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 @Servetch Moim zdaniem powinieneś raczej szukać jasnoszarej marynarki, ciemny szary raczej ciężko jest łączyć, wydaje się być bardziej formalny. Szczególnie na lato powinieneś celować w jaśniejsze kolory niż ta kolor tej Havany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 33 minuty temu, Młody przedsiębiorczy napisał: @Servetch Moim zdaniem powinieneś raczej szukać jasnoszarej marynarki, ciemny szary raczej ciężko jest łączyć, wydaje się być bardziej formalny. Szczególnie na lato powinieneś celować w jaśniejsze kolory niż ta kolor tej Havany. Proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 Cholera znowu nie zerknąłem na datę -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 E, niecałe 3 tygodnie opóźnienia, należy się co najwyżej: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 23 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 2 godziny temu, Młody przedsiębiorczy napisał: Cholera znowu nie zerknąłem na datę -.- 2 godziny temu, lubo69 napisał: E, niecałe 3 tygodnie opóźnienia, należy się co najwyżej: Faktycznie mała łopatka tylko się należy Kiedyś od @lubo69 "dostałem" złotą koparkę, ale ja to wtedy "odkopałem" post po roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łaciaty Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Do jakiego garnituru - spodni pasują buty w takim niebiesko granatowym kolorze? Do czego w ogóle można nosić granatowe czy niebieskie buty, proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Do żadnego, niestety. Po prostu ich nie noś. Przykro mi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 2 godziny temu, Ernestson napisał: Do żadnego, niestety. Po prostu ich nie noś. Przykro mi Taki protip zawsze w cenie Granatowe buty jeszcze można dopasować np. do szarego ale ten model odpada w przedbiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 Jaki kolor marynarki i krawata dobrać do koszuli w kolorze jasnej mięty ( kolor wiosenny )? W Bytomiu skusiłem się na koszulę w tym kolorze , bo jako jedyna była w moim rozmiarze, a teraz mam dylemat czy nie odesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brumia Napisano 26 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2017 kupiłem takie buty: https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/sale-price-desc/products/chatham-buckingham-antique-brown https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/sale-price-desc/products/chatham-stratton-brogue-boots-tan jaki rodzaj i jakie kolory spodni bedą najlepiej do nich pasowały ? chinosy ? beżowe ? jeansy raw denim ? mam problem z koordynacją kolorów... Za nim do mnie przyjdą chcialem do kupić odpowiednie spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 23 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2017 On 24.05.2017 at 1:08 PM, Ernestson said: Do żadnego, niestety. Po prostu ich nie noś. Przykro mi Czy to oznacza, że: "jeśli chcesz kupić granatowy but, to wybierz czarny"? Czy może ta odpowiedź tyczyła się tylko scenariusza, gdy do tego chcemy założyć garnitur? Co np. z casualową bawełnianą marynarką? I np. jeansami? Dopiero dzisiaj zacząłem czytać o koordynacji kolorystycznej i przez całe życie bardzo lubiłem nosić granatowy but, prawie przy każdej okazji. Nie wiem czy nie powinienem przemyśleć swojego życia teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Buty to nie Ford T Kolegom zapewne nie chodziło o granatowe buty co do zasady, tylko konkretnie o te. Delikatnie mówiąc są estetycznie ułomne. W każdym połączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goodfella Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 Jako, że jest to mój pierwszy forumowy post - Dzień dobry wszystkim Użytkownikom Tematy związane z męską elegancją nieśmiało zgłębiam od niedawna. Z czasów całkowitej 'modowej' nieświadomości została mi wełniana marynarka, na którą kompletnie nie mam pomysłu. Jestem studentem, któremu (niestety) powiedzenie, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma, jest szczególnie bliskie, dlatego będę serdecznie wdzięczny za każdą próbę pomocy i podpowiedź jakie spodnie do takiej marynarki dobrać. P.S. W rzeczywistości marynarka jest jeszcze ciemniejsza, jakby trochę wpadająca w bardzo ciemną zieleń. Krata jasnoszara i granatowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 Zielone, brązowe chinosy, sztruksy, flanelowe. Jeansy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 Granatowe zawsze zagrają! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 Jakoś nie mogę przekonać się do "odwróconych" zestawów klubowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 9 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2017 (edytowane) Kremowe spodnie też zadziałają, szczególnie trochę lepszych gatunkowo od chinosów – np. tropikalne wełne lub nawet flanele. Dodam przykład od Simona Cromptona, który uważa, że kremowe spodnie są równie wszechstronne, jak szare. https://www.permanentstyle.com/2015/10/double-breasted-checks-and-cream-trousers.html Edytowane 9 Sierpień 2017 przez Nowoanglik Chciałem dodać wizualizację 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi