Hargin Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 No chyba, że popatrzy się na stronę Vistuli - tam modele wyglądają koszmarnie nawet w niezłych garniturach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2014 Kaszmirowy bezrękawnik jest rozwiązaniem, w wersji ekonomicznej wełna z kaszmirem podlejszej jakości. Cienki, ciepły, a i tani w miarę. Nie ma wpływu na dopasowanie marynarki, a i grzeje tylko sam tułów. Tweed dobrze się sprawdza jako kurtka na deszcz, ale aktualne wersje oferowane przez popularnych producentów garniturów to bardziej dostosowana do teraźniejszości cieńsza i mniej grzejaca wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Mateusz- Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Witajcie Jak w waszej opinii komponuje się granat z pomarańczowym? (Garnitur+ mucha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2014 Na mecz reprezentacji Holandii, lub na imprezę integracyjną w banku z lwem w logo jak znalazł ...a tak poważnie - w teorii nie ma przeciwwskazań, ale wiele zależy od wzorów i faktury poszczególnych elementów stroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Kolorystycznie komponuje się świetnie, tylko trzeba uważać, jeśli pomarańcz jest intensywny (efekt żarówy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Mateusz- Napisano 6 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2014 Taki pomarańcz: http://eleganckipan.com.pl/muszki/1686-pomaranczowa-mucha-jedwabna-wiazana-w-biale-kropki.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel1988 Napisano 15 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2014 Taki pomarańcz: http://eleganckipan.com.pl/muszki/1686-pomaranczowa-mucha-jedwabna-wiazana-w-biale-kropki.html Pozdrawiam A w opisie produktu jest napisane: Elegancka pomarańczowa muszka wiązana w białe kropki. Będzie się świetnie sprawdzać jako mucha do garnituru w kolorze granatowym, niebieskim, czarnym lub bardziej casualowych stylizacji z koszulą i swetrem lub kardiganem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 Panowie, Jak widzicie zestawienie granatowy kardigan, biała koszula + ciemno brązowy krwata i chinosy o takim kolorze? http://www.hm.com/pl/product/12738?article=12738-I Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Mateusz- Napisano 16 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2014 A w opisie produktu jest napisane: Elegancka pomarańczowa muszka wiązana w białe kropki. Będzie się świetnie sprawdzać jako mucha do garnituru w kolorze granatowym, niebieskim, czarnym lub bardziej casualowych stylizacji z koszulą i swetrem lub kardiganem. To że ekspedientka z sklepu powie że czarny garnitur jest najbardziej uniwersalny, to nie jest to jeszcze racja. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feliks Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Witam ,z pewnością bardziej doświadczonych Forumowiczów. Za pasem studniówka, czy ktoś może mi doradzić garnitur, co wypada a co nie? Nie chcę krzykliwych dodatków, raczej kalsycznie i poważnie, jednak nie smokingowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Witam ,z pewnością bardziej doświadczonych Forumowiczów. Za pasem studniówka, czy ktoś może mi doradzić garnitur, co wypada a co nie? Nie chcę krzykliwych dodatków, raczej kalsycznie i poważnie, jednak nie smokingowo. http://butwbutonierce.pl/pl/wiedza/studniowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 jednak nie smokingowo. A czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przezdzwa Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 Witam,którym swetrem powinienem się bliżej zainteresować?w rotacji byłby jeszcze: - granatowy jeans - beżowe chino - ciemno szare spodnie w kratę księcia Walii - buty jedynie brąz (zamsz/skóra licowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 Bordo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 30 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2014 zdecydowanie bordowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Mi również bardziej leży bordo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Ostatnio zacząłem się zastanawiać dlaczego akurat granat tak świetnie łączy się z kolorem piaskowym albo ceglasty z turkusowym. Pewnie teraz dostanę puchar Kapitana Oczywistego, ale zauważyliście, że te kolory są swoimi negatywami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Mam pytanie dotyczące doboru koloru szalika do pozostałej części garderoby. Do czego tak naprawdę dobiera się kolor szalika jeżeli mamy na sobie płaszcz? Wiem, że szalik powinien kontrastować w stosunku do płaszcza, ale kolor szalika lepiej dobrać do butów czy spodni? Czy jest jakaś zasada? Świetne połączenia, jeżeli chodzi o kamel widziałem tutaj http://mrvintage.pl/2012/11/plaszcz-camelowy-nudny-kolor-ktory-sie-wyroznia.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Ja proponuje szalik w ogóle kontrastowy, w jakąś szkocką kratę najlepiej, który ożywi cała stylizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Również sugerowałbym kontrastowy w fajny wzór, ale jeśli razi to twój zmysł estetyczny, to jakiś pasujący kolorem do spodni i płaszcza. Na przykład do beżowych spodni i granatowego płaszcza brązowy szalik będzie bezpiecznym wyborem albo szary w kratę księcia Walii. Zależy jeszcze co masz na głowie. Czapkę "kondomkę" dobieram do szalika, ale już kaszkiet czy kapelusz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 W tej chwili preferuję tkaniny bez wzorów (gładkie) ze względu na pracę. Do granatowego płaszcza + szare spodnie dobieram bordowy szalik, który pasuje do bordowych butów. Natomiast do kamelowego płaszcza +granatowe spodnie dobieram granatowy szalik. Dlatego się zastanawiam czy mam dobierać do butów czy do spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Do nastroju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Proszę o ocenę zestawu. Okazja? Licealne połowinki/półmetek, jak zwał tak zwał Myślałem o wymianie koszuli na białą. Wszelkie sugestie mile widziane Dzięki za pomoc i pozdrawiam Ps. Dodam, ze do muchy jestem przekonany praktycznie w 100%. Jeśli zmienilibyście np. Poszetke (może jakiś inny kolor? ), proszę o wybranie czegoś z asortymentu sklepu "Elegancki Pan", nie chce zamawiać z kilku sklepów oddzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Koszula biała, poszetke biala lniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 12 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2015 Jeżeli to koszula z włoskim kołnierzem (a taką widzę na zdjęciu) to z muszką raczej wyjdzie słabo. Co do wzoru i koloru - to są tylko licealne połowinki i nie przesadzałbym z białą koszulą. Wzorek (kratka czy paski) - o ile pasują do reszty - dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi