Hargin Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 No chyba, że popatrzy się na stronę Vistuli - tam modele wyglądają koszmarnie nawet w niezłych garniturach. 4 Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Kaszmirowy bezrękawnik jest rozwiązaniem, w wersji ekonomicznej wełna z kaszmirem podlejszej jakości. Cienki, ciepły, a i tani w miarę. Nie ma wpływu na dopasowanie marynarki, a i grzeje tylko sam tułów. Tweed dobrze się sprawdza jako kurtka na deszcz, ale aktualne wersje oferowane przez popularnych producentów garniturów to bardziej dostosowana do teraźniejszości cieńsza i mniej grzejaca wersja Cytuj
-Mateusz- Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Witajcie Jak w waszej opinii komponuje się granat z pomarańczowym? (Garnitur+ mucha) Cytuj
Koval Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Na mecz reprezentacji Holandii, lub na imprezę integracyjną w banku z lwem w logo jak znalazł ...a tak poważnie - w teorii nie ma przeciwwskazań, ale wiele zależy od wzorów i faktury poszczególnych elementów stroju. Cytuj
mosze Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Kolorystycznie komponuje się świetnie, tylko trzeba uważać, jeśli pomarańcz jest intensywny (efekt żarówy). Cytuj
-Mateusz- Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Taki pomarańcz: http://eleganckipan.com.pl/muszki/1686-pomaranczowa-mucha-jedwabna-wiazana-w-biale-kropki.html Pozdrawiam Cytuj
Daniel1988 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Taki pomarańcz: http://eleganckipan.com.pl/muszki/1686-pomaranczowa-mucha-jedwabna-wiazana-w-biale-kropki.html Pozdrawiam A w opisie produktu jest napisane: Elegancka pomarańczowa muszka wiązana w białe kropki. Będzie się świetnie sprawdzać jako mucha do garnituru w kolorze granatowym, niebieskim, czarnym lub bardziej casualowych stylizacji z koszulą i swetrem lub kardiganem. Cytuj
michasacuer Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Panowie, Jak widzicie zestawienie granatowy kardigan, biała koszula + ciemno brązowy krwata i chinosy o takim kolorze? http://www.hm.com/pl/product/12738?article=12738-I Pozdrawiam Cytuj
-Mateusz- Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 A w opisie produktu jest napisane: Elegancka pomarańczowa muszka wiązana w białe kropki. Będzie się świetnie sprawdzać jako mucha do garnituru w kolorze granatowym, niebieskim, czarnym lub bardziej casualowych stylizacji z koszulą i swetrem lub kardiganem. To że ekspedientka z sklepu powie że czarny garnitur jest najbardziej uniwersalny, to nie jest to jeszcze racja. Pozdrawiam 1 Cytuj
feliks Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Witam ,z pewnością bardziej doświadczonych Forumowiczów. Za pasem studniówka, czy ktoś może mi doradzić garnitur, co wypada a co nie? Nie chcę krzykliwych dodatków, raczej kalsycznie i poważnie, jednak nie smokingowo. Cytuj
Ernestson Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Witam ,z pewnością bardziej doświadczonych Forumowiczów. Za pasem studniówka, czy ktoś może mi doradzić garnitur, co wypada a co nie? Nie chcę krzykliwych dodatków, raczej kalsycznie i poważnie, jednak nie smokingowo. http://butwbutonierce.pl/pl/wiedza/studniowka Cytuj
Boruta Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 jednak nie smokingowo. A czemu nie? Cytuj
przezdzwa Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam,którym swetrem powinienem się bliżej zainteresować?w rotacji byłby jeszcze: - granatowy jeans - beżowe chino - ciemno szare spodnie w kratę księcia Walii - buty jedynie brąz (zamsz/skóra licowa) Cytuj
emense Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 zdecydowanie bordowy Cytuj
Jan M. Krawczyk Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mi również bardziej leży bordo Cytuj
Kamil_D Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ostatnio zacząłem się zastanawiać dlaczego akurat granat tak świetnie łączy się z kolorem piaskowym albo ceglasty z turkusowym. Pewnie teraz dostanę puchar Kapitana Oczywistego, ale zauważyliście, że te kolory są swoimi negatywami? Cytuj
Bartek 00 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Mam pytanie dotyczące doboru koloru szalika do pozostałej części garderoby. Do czego tak naprawdę dobiera się kolor szalika jeżeli mamy na sobie płaszcz? Wiem, że szalik powinien kontrastować w stosunku do płaszcza, ale kolor szalika lepiej dobrać do butów czy spodni? Czy jest jakaś zasada? Świetne połączenia, jeżeli chodzi o kamel widziałem tutaj http://mrvintage.pl/2012/11/plaszcz-camelowy-nudny-kolor-ktory-sie-wyroznia.html Cytuj
Velahrn Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ja proponuje szalik w ogóle kontrastowy, w jakąś szkocką kratę najlepiej, który ożywi cała stylizację. Cytuj
Ingvar Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Również sugerowałbym kontrastowy w fajny wzór, ale jeśli razi to twój zmysł estetyczny, to jakiś pasujący kolorem do spodni i płaszcza. Na przykład do beżowych spodni i granatowego płaszcza brązowy szalik będzie bezpiecznym wyborem albo szary w kratę księcia Walii. Zależy jeszcze co masz na głowie. Czapkę "kondomkę" dobieram do szalika, ale już kaszkiet czy kapelusz nie. Cytuj
Bartek 00 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 W tej chwili preferuję tkaniny bez wzorów (gładkie) ze względu na pracę. Do granatowego płaszcza + szare spodnie dobieram bordowy szalik, który pasuje do bordowych butów. Natomiast do kamelowego płaszcza +granatowe spodnie dobieram granatowy szalik. Dlatego się zastanawiam czy mam dobierać do butów czy do spodni Cytuj
michasacuer Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Proszę o ocenę zestawu. Okazja? Licealne połowinki/półmetek, jak zwał tak zwał Myślałem o wymianie koszuli na białą. Wszelkie sugestie mile widziane Dzięki za pomoc i pozdrawiam Ps. Dodam, ze do muchy jestem przekonany praktycznie w 100%. Jeśli zmienilibyście np. Poszetke (może jakiś inny kolor? ), proszę o wybranie czegoś z asortymentu sklepu "Elegancki Pan", nie chce zamawiać z kilku sklepów oddzielnie Cytuj
Misza Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2015 Koszula biała, poszetke biala lniana. Cytuj
Reamon13 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Jeżeli to koszula z włoskim kołnierzem (a taką widzę na zdjęciu) to z muszką raczej wyjdzie słabo. Co do wzoru i koloru - to są tylko licealne połowinki i nie przesadzałbym z białą koszulą. Wzorek (kratka czy paski) - o ile pasują do reszty - dla mnie ok. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi