damiance Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 dzisiaj pozytywnie przetestowałem piwo z Browaru na Jurze Zawiercie Czekoladowe. Wiele razy mijałem to piwko na sklepowej półce, z głębokim przeświadczeniem, że to jakiś wynalazek piwopodobny .. przeczytałem na blogu jednego z piwoszy ... to piwo ciemne, górnej fermentacji coś w stylu stout. Polecam, przyzwoite piwo w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kush Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 dzisiaj pozytywnie przetestowałem piwo z Browaru na Jurze Zawiercie Czekoladowe. Wiele razy mijałem to piwko na sklepowej półce, z głębokim przeświadczeniem, że to jakiś wynalazek piwopodobny .. przeczytałem na blogu jednego z piwoszy ... to piwo ciemne, górnej fermentacji coś w stylu stout. Polecam, przyzwoite piwo w dobrej cenie Piwo smaczne, bardzo gorzka czekolada. W odróznieniu od innych czekoladowych piw na rynku, ma w składzie czekoladę a nie aromat czekoladowy. Orkiszowe czosnkowe czeka w lodówce od wczoraj , zbieram sie do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 5 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2012 Smakoszom czekolady polecam czekoladowy stout od Young'sa. Również ma w składzie czekoladę. Dość gorzkie i ciężkie piwo. Niestety, jeszcze nie znalazłem sklepu, w którym kosztowałby mniej niż 9 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 9 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2012 Dzisiaj na dobry początek Raciborskie Ciemne klasycznie warzone (Browar Zamkowy) Boskie ciemne piwo (chyba najlepsze jakie do tej pory piłem). O delikatnym, acz zarazem głębokim goryczkowo-słodowym smaku. Piana kremowa, wysoka i trwała. Mimo stosunkowo dużej mocy (7%) alkohol nie wyczuwalny ani w smaku ani w zapachu. Jutro lecę zrobić zapas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szamil Napisano 11 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2012 Polecam również Raciborskie Jasne Pełne klasycznie warzone - dla mnie aktualnie nb 1 w kategorii jasnych piw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 15 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2012 Dzisiaj coś specjalnego - czeski porter Primator Double. Trzeba przyznać, że ta dziecinka ma kopa - 24 % ekstraktu i 10,5 % alkoholu. Nie wiem jak Czesi to zrobili, ale całość jest bardzo przyjemna w odbiorze - jedwabista i pełna w smaku, a alkohol przestaje być wyczuwalny już po kilku pierwszych łykach. Generalnie do powtórzenia, ale na przyszłość już raczej w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kush Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 Czosnkowe polecam tylko do jedzenia, dużych ilości jedzenia, jak wypiłem do chipsów ziemniaczanych to odbijało mi sie bardzonieprzyjemnie przez resztę wieczoru. Z tego samego browaru co raciborskie polecam twierdzowe miodowe ciemne korzenne: http://www.browar.biz/piwo.php?id=2760 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 16 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2012 U mnie od dłuższego czasu niepodzielnie króluje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Panowie Raciborskie Ciemne również jest moim ulubionym piwem! (właśnie "doję" trzecie ) Powiem więcej, moja teściowa jest w tym browarze kierownikiem produkcji więc jeżeli Panowie reflektują na zwiedzanie browaru razem z degustacją to się polecam, jeżeli bedzie zainteresowanie założę odpowieni temat w odpowienim wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Ech smaka mi narobiłeś, ale ode mnie to "trochę" daleko Dzisiaj testuję kolejne piwo z Raciborza - tym razem jasne "Pyszne" zarówno z nazwy jak i ze smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 masz rację jest dobre. Swoją drogą kiedyś robili strasznego sika którego pić się nie dało, sprzedawali to "coś" do Browaru Konstancin który znowu opylał to do ówczesnego Plusa za przysłowiowy "złoty piątka". Teraz zainwestowali trochę w surowce, produkcję i marketing (w to ostatnie moim zdaniem zdecydowanie za mało) i zaczeli się odradzać jak feniks z popjołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 23 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2012 Ps: White Haven, spokojnie! Przedłużymy degustację o inne gatunki (np. Pale ale Mastne sąsiadnego browaru cieszyńskiego), zorganizujemy nocleg, wyhaczymy jakieś "chore antylopy" na mieście i bedzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Świeża dostawa z "Kapsla" na najbliższy tydzień już się chłodzi w piwniczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 White Haven wiesz co dobre Możesz powiedzieć coś więc o tym porterze? Ja dziś ze względu na okres zimowy "testuję": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 To porter z mojego rodzimego (położonego w województwie Lubuskim) browaru Witnickiego. Próbowałem różnych porterów i jakoś zawsze do niego wracam (szczególnie w trakcie posiedzeń w kawiarni "Staromiejskiej" gdzie leją go z kraników za 4 zł ) Głęboki karmelowo-palony smak i kremowa piana na której można przysłowiowo monety kłaść, czynią z niego moje ulubione piwo na piątkowe wieczory. Jeżeli jeszcze nie miałeś okazji przetestować to polecam. A i na zdjęciu ich nie widać (schowały się wstydliwie z tyłu ), ale kupiłem też ciemną pszenicę z Zawiercia (Jurajskie). To piwo łączy najlepsze cechy piw ciemnych i pszenicznych - co prawda ma dość specyficzny smak i codziennie go pić raczej bym nie mógł, ale z czystym sumieniem mogę je polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Bardzo fajnym połączeniem pszenicznego i ciemnego piwa jest niemieckie piwo Schofferhofer Dunkel. PYCHA! Chciałbym kiedyś w życiu doczekać czasu kiedy na półkach zobaczę: Raciborskie Pszeniczne. Niestety bliżsi są wyprodukowania kolejnego smakowo- kolorowego potworka niż czegoś wyższych lotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 (...)Niestety, jeszcze nie znalazłem sklepu, w którym kosztowałby mniej niż 9 zł. Gdzie w Warszawie można je dostać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 - Alma (na pewno parę dni temu było w Promenadzie); - Delikatesy M&L (na pewno przy ul. Patriotów); Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Piwonia (teraz już KEN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kush Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 panowie polecam, wszystko na temat na infografice. Biały i Porter Bałtycki szczególnie, ten niebieski troche cienkuszyk przy nich. 21% ekstraktu Zapraszam do dyskusji na temat piw powyżej 20 % ekstraktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Pozwoliłem sobie zakupić.. dałem się uwieść Syrenie R-20 obrandowanej Browarem Czarnków: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kush Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 noteckie korzenne znam, inne noteckie również, ale nigdy nie widziałem w takich butelkach, tylko małych pękatych 0.33 Gdzie można dostac to grudniowe? Jaka cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 To była wyspa browaru w CH - te duże zamykane butelki w cenie 14zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 16 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2012 limitowana edycja portera z Ciechanowa. Jak ostatnio zwiedzałem browar z kołem naukowym to jeszcze dojrzewał... ładna butelka, cena też niestety ładna... Jakby ktoś chciał zamówić na święta i wybrać numer butelki to może tutaj :http://ciechan.com.pl/porter/?q=1 Ja czekam jeszcze na ich porterówkę, ale to chyba dopiero jak ruszą z własną destylacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2012 Jak szaleć, to szaleć... Kush - namówiłeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi