TomekB Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 Książęce ciemne bardzo fajne piwo. podobnie jak i raciborskie No gdzie Rzym, gdzie Krym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2012 Dzisiaj testowałem kolejny wynalazek z browaru witnickiego - Lubusz. W skrócie świetne jasne piwo, do tego bardzo lekkie (raptem 4,2%) i tanie (w Żabce 2 zł + butelka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jesper Napisano 24 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 Polecam Pszeniaczniaka (nazwa mówi wszystko), zwłaszcza z nalewaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Blanche de namur to mój top 10 od pół roku. Lany - Wrocławski Academus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Miasteczka niestety nie widziałem, piwo samo w sobie nie zajmuje jakiś niesamowitych miejsc w rankingach. Obecnie testuje różnego rodzaju witbier'y i nie spotkałem się jeszcze z tak odpowiadającym mi smakiem i co ważne aromatem. Nie ukrywam, że nie jestem klasycznym piwoszem lubującym się w jasnych piwach, dlatego nutka owocowa świetnie do mnie trafia, pozwolę sobie przedłożyć art o wyżej wymienionym. Ja jednak nie polecam go z dodatkami typu cytryna, zabija na prawdę świetny smak piwa. Ależ się rozpisałem http://www.smaki-piwa.pl/piwo/blanche/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 testowane przedwczoraj belgijski Rodenbach "blend" 3/4 z młodego piwa + 1/4 piwo dojrzewające 2Y w dębowej beczce. słodko-kwaśna, owocowa wariacja. Spróbować warto. W dobrej cenie - 7,29 pln - dostępne w Leclercu na Bielanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 świetne piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Czy to piwo jest może w jakiś sposób podobne do Lambica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Lambic to to nie jest: gueze jest o wiele kwaśniejszy a smakowe lambiki to jeszcze inna bajka. Najbliżej mu chyba do: Duchesse de Bourgogne a z lambików to trochę do faro (choć ten jest o wiele słodszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Polecam Pszeniaczniaka (nazwa mówi wszystko), zwłaszcza z nalewaka. Z Ambera? Czy z nalewaka tez tak czuc chemia jak z butelki? Jak macie dostep do Kocoura to warto sprobowac Haka NZ, lagerowane piwo z nowo zelandzkim chmielem dzieki ktoremu ma mnostwo ale'owych posmakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jesper Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Polecam Pszeniaczniaka (nazwa mówi wszystko), zwłaszcza z nalewaka. Z Ambera? Czy z nalewaka tez tak czuc chemia jak z butelki? Właśnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Z butelki zresztą chemii też nie czuć. Przyzwoite pszeniczne piwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Panowie, ja wlasnie wypiłem piwo marcowe browaru kormoran. Naprawdę mnie pozytywnie zaskoczyło. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanys Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Osobliwa nazwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Bartnik z browaru Sulimar (ci od Corneliusa). Pomijając fakt, że na etykiecie widnieje wizerunek pszczelarza, a nie bartnika, całkiem dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2012 Korzystając z ostatnich uroków lata wylęguje się nad morzem i raczę się piwem kołobrzeskim (browar Kowal). Świetna, gęsta, kremowa piana i łagodny, chmielowy smak. Aparat mi się wyładował także zdjęć tym razem niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Ostatnio zafundowałem sobie całą kolekcję piw Švyturys w z pełnym przekonaniem mogę odradzić wszystkie piwa tej marki. Przemysłowy sik. Dziś za to, dla odmiany: oraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 I już wiemy co kolega pija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomHagen Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Z ostatnich nowości polecam piwo jubileuszowe na 10 lecie browaru ciechanowskiego (oczywiście liczone od czasu wykupu i zrównania z ziemią browarów warszawskich...) http://www.ciechan.com.pl/aktualnosci/2 ... ru-ciechan Teraz czekam na Indian Pale Ale z browaru Artezan, do tej pory piłem ich belgi warzone metodą klasztorną, jak na browar rzemieślniczy to ciekawa zmiana asortymentu... tak o 180* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Prawie zapomniałem o tym wątku. Co do Konstancińskiego lekkiego zawsze możesz zamówić: (wysyłają na całą Polskę) http://piworegionalne.net/konstancin-lekki-p-180.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2012 Panowie, czy ktoś spotkał w Warszawie Konstańcińskie lekkie? W ostatnim sklepie jaki znałem wycofali Do niedawna było w Społem na Wiejskiej, teraz nie wiem. W Twoich okolicach nie ma? http://www.browar-konstancin.pl/index.p ... /#Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2012 Z ostatnich nowości polecam piwo jubileuszowe na 10 lecie browaru ciechanowskiego (oczywiście liczone od czasu wykupu i zrównania z ziemią browarów warszawskich...) http://www.ciechan.com.pl/aktualnosci/2 ... ru-ciechan Przetestowane wczoraj i powiem + przy nim 'angielskie śniadanie' z Browaru Pinta wypadło średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 Dzisiaj miodowy porter z browaru Krajan. Właśnie ten wynalazek degustuję i poważnie się zastanawiam czy dam radę to dopić. Zawsze lubiłem piwa miodowe i portery, więc połączenie tych dwóch gatunków od razu zwróciło moją uwagę na półce. Na moje nieszczęście nie przeczytałem etykiety ze składem. Piwo jest jedynie aromatyzowane sacharyną i miodem (w moim odczuciu sztucznym) i nie ma smakowo nic wspólnego ani z normalnymi piwami miodowymi, ani tym bardziej z porterami. Sztuczność i landrynkowatość aż się z tego piwa wylewa, a kosztuje u mnie tyle co piwa z browaru Pinta. Krótko - unikać jak ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 "Porter" poszedł do zlewu. Po lekkim zagryzieniu dla zneutralizowania smaku tego ohydztwa spróbuję drugiego wynalazku na dzisiejszy wieczór - piwa orkiszowego z czosnkiem z browaru Kormoran EDIT Piwo jest... ciekawe Już po otwarciu butelki po całym pokoju rozszedł się dość intensywny aromat czosnku. W trakcie picia pozostaje cały czas na pierwszym planie, zagłuszając w zasadzie wszystkie inne zapachy. W smaku piwa z kolei wyczuwalny jest przede wszystkim charakterystyczny orkiszowy słód, czosnek daje o sobie znać lekko gorzkawym aromatem i drapaniem w gardle. Generalnie piwo jest naprawdę smaczne, na pewno będzie mi towarzyszyć w niejeden zimowy wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlf Napisano 4 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2012 W temacie miodowych piw, piłem chyba wszystkie te najłatwiej dostępne w moim regionie (śląsk) i zdecydowanie najbardziej przypadło mi do gustu "Piwo na miodzie gryczanym" browaru Jabłonowo. Wyśmienite jest też Orkiszowe miodowe. A na to czosnkowe mam ochotę od razu, jak ktoś mi je podlinkował . Skoro mówisz, ze da się pić, muszę w końcu się z nie zaopatrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi