abnegat Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2020 Polecam, świetnie napisane 2 2 Cytuj
mayor Opublikowano 8 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2020 Co prawda jeszcze nie "leży na mojej szafce nocnej" ale już można zamówić na Amazon https://www.amazon.com/Too-Much-Never-Enough-Dangerous/dp/1982141468 Polecam Cytuj
Krzysztof G Opublikowano 25 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2020 Ktoś przerabiał https://www.empik.com/wyzwanie-stoika-irvine-william-b,p1246079728,ebooki-i-mp3-p?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjwsO_4BRBBEiwAyagRTbmlrpvlFPmrqt2lKwSuzJ7Fibdx5u1AOnMQK5b_yEtun3dN3F-IyBoCQAMQAvD_BwE , warte uwagi? Cytuj
metius Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Klasyk ? Książka świetnie napisana i bardzo potrzebna, niestety trochę się zestarzała. Większość opisanych marketingowych praktyk jakie stosują korpo w dzisiejszych czasach uchodzi za szczyt kreatywności (mam na myśli "lajfstajlowe" reklamy), a na wyzysk i degradację środowiska przymyka się oko (nie wydaje się, że coronavirus zmieni kurs jaki obrał kapitalizm). Wyczekiwana z nadzieją rewolucja też niestety nie nadeszła. Mimo to warto przeczytać. 3 Cytuj
m_wujek Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Właśnie zaczynam, zapowiada się nieźleSent from my SM-A750FN using Tapatalk 1 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Śmieję się wewnętrznie 3 2 Cytuj
metius Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Niestety nie zachwyca. Doceniam ogrom włożonej pracy w usystematyzowanie przytłaczającej ilości danych, niestety książka jest napisana w koszmarnym stylu i jest poprostu nudna. Być może pozycję docenią fani statystyki i wykresów, do których ja się nie zaliczam. Wnioski przedstawione w ostatnim rozdziale może i ciekawe (z pewnością bliskie memu sercu), lecz pomimo zapewnień krytyków, nie stanowią nowej idei i z pewnością nie są rewolucyjne. 1 Cytuj
Whitesnake Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 HomeOffice to ciągła walka z pokusami... 2 1 Cytuj
Pawcio Opublikowano 2 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 @Whitesnake czytałem, Marek w dobrej formie Cytuj
Krzysztof G Opublikowano 8 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2020 Spodziewał się więcej technicznego żargonu i bardziej precyzyjnego opisu technik mikrotargetinku. Trochę ogólnikowo, mimo to ciekawa. Podobna tematyka w dokumencie Netflixa Dylemat społeczny. Cytuj
kamizelka Opublikowano 10 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2020 Dwie pozycje, które od dłuższego czasu były na szczycie listy „do przeczytania” Cytuj
pablocito Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 No nie tak znowu długiego, bo „Pokora” nie dłużej raczej niż od jakiegoś miesiąca. Cytuj
kamizelka Opublikowano 11 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2020 19 godzin temu, pablocito napisał: No nie tak znowu długiego, bo „Pokora” nie dłużej raczej niż od jakiegoś miesiąca. Jeżeli mówimy o pojawieniu się książki w księgarniach to prawda, ale info o tym tytule pojawiło się już dosyć dawno, a bardzo lubię Twardocha 1 Cytuj
Jakub84 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Dwie książki o zupełnie różnej tematyce, które czytam teraz na przemian. „Ukryta historia...” łączy watki biograficzne z tworczoscia pisarza i kontekstem historycznym, w którym powstawała. Książka zachęciła mnie do „odświeżenia” mojej znajomosci z Nabokovem (który byl również świetnym teoretykiem literatury, wg mnie jego „Wykłady o literaturze” to pozycja obowiązkowa). Z kolei „How brands grow...” związana jest z moimi zainteresowaniami zawodowymi, choć polecam ja każdemu, kto chciałby sie zorientować „o co powinno chodzić w marketingu” ?. Ta pozycja to również klasyka w swoim obszarze (choć nie pozbawiona kontrowersji), wyszła 10 lat temu, ale dopiero niedawno doczekała się polskiego przekładu. Jej duża zaleta jest opieranie się na danych, jasnosc wywodu i przystępny język. Wszelkie przedstawione tezy poddane zostały rygorowi naukowemu (autor jest badaczem akademicki, oczywiście z praktyka w biznesie, a nie jakimś samozwańczym guru dzielącym sie złotymi myślami). Zero tzw bullshitu, który jest niestety wszechobecny w branży marketingowej. 1 Cytuj
pablocito Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Tak, to ciekawe, że eseje o literaturze niektórych pisarzy (a zwłaszcza noblistów) bywają równie ciekawe, jak ich twórczość. „Wykłady” Nabokowa to skrajny przykład, ale podobnie miałem historią literatury Miłosza. No bo to jednak nie w ciemię bite chłopaki. Cytuj
Jakub84 Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2020 Albo rozmowy pisarzy miedzy soba. Mam na mysli „Moj wiek” jak już wywolales Milosza Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2020 Brnę w pierwszym tomie Cytuj
kamizelka Opublikowano 14 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2020 Coś dla fanów Lovecrafta. Alberto Breccia był genialnym artystą i stworzył tutaj naprawdę niepowtarzalny klimat. Bardzo polecam, szczególnie w jesienno-zimowe wieczory 3 Cytuj
frik Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2021 Ja ostatnio z ogromną przyjemnością chłonę bezapelacyjnie najlepszą monografię najbardziej wyjątkowego samolotu w historii (to już moja opinia). 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi