Artur Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Przyznam, że pod jej wpływem zmieniłem zdanie i postanowiłem dać Waszym garniturom szansę 😉 Niestety, trochę zniesmacza mnie fakt, że kupując garnitur w preorderze, rozmiarówka nie jest pełna. Z czego to wynika, z błędu na stronie? Rozumiem, że przy odbiorze osobistym możliwa będzie zmiana rozmiaru na inny? Czy wprost przeciwnie, szyjecie wyłącznie zamówione rozmiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 2 godziny temu, Artur napisał: Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Przyznam, że pod jej wpływem zmieniłem zdanie i postanowiłem dać Waszym garniturom szansę 😉 Niestety, trochę zniesmacza mnie fakt, że kupując garnitur w preorderze, rozmiarówka nie jest pełna. Z czego to wynika, z błędu na stronie? Rozumiem, że przy odbiorze osobistym możliwa będzie zmiana rozmiaru na inny? Czy wprost przeciwnie, szyjecie wyłącznie zamówione rozmiary? Niestety nie. W przeszłości bywaliśmy krytykowani za opóźnienia czego chciałbym tym razem uniknąć dlatego przestaliśmy składać zamówienia po preorderze, bo zawsze były z tym problemy. Składamy je przed nim żeby mieć gwarancję terminowego wywiązania się z dostawą. Dzisiaj ostatni dzień preorderu więc niektóre rozmiary bestsellerów (garnitur Turin jest jednym z nich) są już wyprzedane. Jeśli dotyczy to tej sytuacji - przepraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sensacja Napisano 21 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2018 Byłem dziś na Podgórnej i widziałem, że marynarki powoli przychodzą. Pani poinformowała mnie, że garnitury też będą jakoś na dniach, bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 15 godzin temu, nikita napisał: Byłem dziś na Podgórnej i widziałem, że marynarki powoli przychodzą. Pani poinformowała mnie, że garnitury też będą jakoś na dniach, bardzo fajnie Tak to prawda! Wyciągnęliśmy wnioski z uwag forumowiczów BWB i tym razem staramy się miło zaskoczyć, a nie niemiło rozczarować więc choć mamy czas do końca miesiąca, tym razem na pewno wszystko będzie szybciej. (Oby i bez zapeszania! Bo transport, który ma być u nas we wtorek jeszcze musi wyjechać ze szwalni). Dzięki za zwrócenie na to uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 Czy wymiana rozmiaru (w razie potrzeby) będzie możliwa czy raczej jest wyprodukowane +/- to, co było zamówione preorderowo... Znowu mi się schudło i się trochę niepokoję. A jak wysyłacie w przyszłym tygodniu to nie zdążę przytyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 3 minuty temu, Bacio napisał: Czy wymiana rozmiaru (w razie potrzeby) będzie możliwa czy raczej jest wyprodukowane +/- to, co było zamówione preorderowo... Znowu mi się schudło i się trochę niepokoję. A jak wysyłacie w przyszłym tygodniu to nie zdążę przytyć. Jak większość sklepów www, w przyszłości nie będziemy obsługiwać już wymian tylko zwrot i nowy zakup. Jeśli jest rozmiar, to bez problemu. Jeśli ktoś kupił w preorderze, dostanie cenę preorderową, ale po wcześniejszym uzgodnieniu kodu rabatowego z działem obsługi wyłącznie na podstawie pierwszego zakupu w okresie preorderu. Uważam, że to fair. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 Jednak wszystko pasuje, nie będę odsyłał ani się tuczył P.S. Bardzo fajne te nowe pokrowcotorby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 23 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2018 2 godziny temu, Bacio napisał: Jednak wszystko pasuje, nie będę odsyłał ani się tuczył P.S. Bardzo fajne te nowe pokrowcotorby. Dzięki za miłe słowa! Staramy się bardzo rozwijać również na tych mniej widocznych płaszczyznach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMakowski Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Czyżby wysyłka zamówień preorderowych ruszyła? Jeśi tak to kiedy można spodziewać się wysyłki płaszczy? Zimno się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 3 godziny temu, TheMakowski napisał: Czyżby wysyłka zamówień preorderowych ruszyła? Jeśi tak to kiedy można spodziewać się wysyłki płaszczy? Zimno się zrobiło Tak, ruszyła, ale nie dotyczy to wszystkich modeli. Płaszcze, Phoenixy, Turiny i San Remo wyślemy w nadchodzącym tygodniu, czyli już niedługo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 Skoro już był poruszany temat technologii produkcji, to czy marynarka Madeira z harris tweedu jest też na klejonce, czy już half canvas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miler Spirits&Style Napisano 24 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2018 1 godzinę temu, koz napisał: Skoro już był poruszany temat technologii produkcji, to czy marynarka Madeira z harris tweedu jest też na klejonce, czy już half canvas? Half canvas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 25 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2018 18 hours ago, Miler Spirits&Style said: Half canvas! Dzięki - zamówienie złożone, teraz czekam aż przyjdzie. Trochę brakowało mi tej informacji przy opisie produktu, w szczególności wobec tego, że część produktów robicie teraz w tańszej technologii. Myślę też, że dobrym pomysłem mogłoby być też zamieszczenie informacji o pochodzeniu samego produktu (a nie tylko tkaniny), w szczególności jeżeli nie szyjecie na dalekim wschodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morales1235 Napisano 27 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2018 Było już tutaj wspominane o swetrach - to, że łatwo się podwijają nie będzie winą zbyt dużych otworów na ramiona (na pachy? przepraszam, nie wiem jak je nazwać )? Odebrałem golf i miałem wątpliwości czy na pewno brać, podczas podnoszenia rąk wydaje się być obszerny, widać, że pachy są nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan3k Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Biorę pod uwagę trzy polskie firmy, u których szukam garnituru. Millerswear, Zack Roman i Lancerto. Niestety ta pierwsza troszkę ustępuje tym dwom ostatnim nie ze względu na jakość, a dostęp i uniwersalność. Zarówno w Zack Roman i w Lancerto można dobrać spodnie i marynarki z różnych rozmiarów. W shopmiller mi tego brakuje. Czy nie myśleliście nad tym by wprowadzić taki system, że spodnie można było wybrać w innym rozmiarze, niż marynarka? Rozumiem, że w grę wchodziłaby wyższa cena, ale myślę, że przez to tracicie wielu klientów. Przez to muszę szukać u konkurencji, chociaż wasze kroje bardziej mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Zadzwoń/napisz do Milera. Być może nie mają problemu z zakupem mix&match. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Mam pytanie trochę z innej beczki. Ile trwa przeciętnie oczekiwanie na przesyłkę za pomocą Poczty Polskiej? Przesyłki wysyłane są raz w tygodniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan3k Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Już pytalem. Niestety, obecnie nie przewidują łączenia różnych rozmiarów. Przez to, że jestem mało wymiarowy, musiałbym zmniejszyć spodnie w pasie przynajmniej jeden rozmiar, a najprawdopodobniej dwa. W Lancerto i w Zack Roman też o to pytalem i tam nie ma problemu. Jednak podejrzewam, że jest to wliczone w cenę. Na dzień obecny nie mogę się wpasować w żadną rozmiarówkę, dlatego na pewno będę musiał złożyć wizytę krawcowi. Jedynak chciałbym, aby te przeróbki były możliwie najmniejsze, bo w tak dużym zakresie mogą być wizualnie odczuwalne. Gdyby było można kupić oddzielnie spodnie i marynarkę z garnituru Phoenix nawet za cenę o 200pln wyższą na komplecie to byłaby to fajna opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feriak Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Mi niezbyt podszedł Phoenix, może mam wypaczony gust, ale jakiś taki "dziadkowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feriak Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Nie przetrzepałem kieszeni, pewnie by się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 1 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2018 Mam pytanie - czy ta kurtka nadaje się na mrozy, czy to bardziej model „przejściowy” raczej na jesień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 2 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2018 To jest cienka kurtka ze sztucznym wypełnieniem, zatem nie wiem jaką musiałbyś mieć tolerancję na zimno, aby nadawała się ona na mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Grudzień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2018 Otworzyłem dopiero paczkę z czarnego piątku. Po pierwsze, opakowania, szczególnie to z rękawiczek bardzo ładne, solidne, estetyczne. Kupiłem rękawiczki Łoś/kaszmir - trafiłem z rozmiarem idealnie i kaszkiet z Harris Tweedu Mousa - tutaj poszedłem około 1-2 cm za szeroko i w sumie bardzo mi to pasuje jako czapka zimowa (nauszniki są w środku i zajmują trochę obwodu). Towar wykonany bardzo dokładnie, żadnych niedoróbek, rękawiczki nie mają nieprzyjemnego zapachu. Więcej informacji po dłuższym użytkowaniu, ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damees Napisano 16 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2019 Da się poszerzyć marynarkę od garnituru w klatce piersiowej? Próbował ktoś? jest wystarczająco zapasu materiału i marynarka nie straci fasonu ? Zakupiłem garnitur Phoenix i jestem mega zadowolony, lecz przybrało mi się trochę masy przez siłownię i marynarka powoli staje się przyciasna w klacie i klapy już troszkę odstają :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2019 @Damees ja swoją poszerzyłem w pasie i wyszło ok. niemniej maksymalnie poszerzysz gdzieś w graniach 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi