Krzysztof G Napisano 29 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2018 Według domniemanego producenta klejenie jest wieloletnie https://amleather.pl/artykuly/czytaj/bombato-czy-ciety/ Gwarancja nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SceptycznyMiś Napisano 30 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2018 Ja już tyle reklamowałem, że już nie mam siły. Kupię po prostu pasek innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geschaftea Napisano 12 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2018 Dzień Dobry, przeczytałem sporo postów o marce MILER. Opinie są różne. Obecnie interesuje mnie zakup paska skórzanego. Potrzebuję w kolorze brązowym, i nie wiem na jaki się zdecydować: - ciemnobrązowy -czy jasnobrązowy. Nie chcałbym aby był to za ciemny kolor, ani za jasny. Samo nazewnictwo mi utrudnia wybór. Może ma ktoś oba i mógłby wrzucić fotkę obu obok siebie. Będę niezmiernie wdzięczny. Paski obecnie kosztują 169 PLN, czy istnieje szansa że pojawi się jakaś promocja. Jak to wygląda w tym sklepie poprzez stronę www. Liczę na pomoc, z góry dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 12 Wrzesień 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2018 Dzień Dobry, przeczytałem sporo postów o marce MILER. Opinie są różne. Obecnie interesuje mnie zakup paska skórzanego. Potrzebuję w kolorze brązowym, i nie wiem na jaki się zdecydować: - ciemnobrązowy -czy jasnobrązowy. Nie chcałbym aby był to za ciemny kolor, ani za jasny. Samo nazewnictwo mi utrudnia wybór. Może ma ktoś oba i mógłby wrzucić fotkę obu obok siebie. Będę niezmiernie wdzięczny. Paski obecnie kosztują 169 PLN, czy istnieje szansa że pojawi się jakaś promocja. Jak to wygląda w tym sklepie poprzez stronę www. Liczę na pomoc, z góry dziękuję.Wbrew pozorom sprawa jest dosyć łatwa do rozwikłania.Jeśli chciałbyś ciemnobrązowy to nie wybieraj jasnobrązowego. W odwrotnym przypadku analogicznie.Jeśli nie za ciemny to jasnobrązowy, jeśli nie za jasny proponuję wybór ciemnobrązowego.Zdjęcia użytkownika mogą przekłamywać i okaże się że ciemnobrazowy wygląda na średni brąz a jasny też na średni. Trzeba o tym pamiętać, tak samo balans bieli itp. Mam nadzieję że pomogłem. 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 12 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2018 @geschaftea przeczytaj sobie poprzednią stronę, znajdziesz tam link do tych właśnie pasków, tylko bez logo Miler i zaoszczędzisz stówkę. Pozbędziesz się też dylematu, bo możesz sobie kupić obydwa kolory i wciąż zostanie Ci w kieszeni prawie stówka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
geschaftea Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 W dniu 12.09.2018 o 22:19, eye_lip napisał: Tylko ja gdzieś na forum przeczytałem że ciemnobrązowy podchodzi prawie pod czarny, tak to opisano, może to taka czekolada. Ja potrzebuję pasek brązowy typowy. I faktycznie z tymi paskami słabo jest z jakością? Można liczyć że pojawią się rabaty? Jest jeszcze jakaś inna firma gdzie dostanę na prawdę dobry pasek? W dniu 12.09.2018 o 22:19, eye_lip napisał: Wbrew pozorom sprawa jest dosyć łatwa do rozwikłania. Jeśli chciałbyś ciemnobrązowy to nie wybieraj jasnobrązowego. W odwrotnym przypadku analogicznie. Jeśli nie za ciemny to jasnobrązowy, jeśli nie za jasny proponuję wybór ciemnobrązowego. Zdjęcia użytkownika mogą przekłamywać i okaże się że ciemnobrazowy wygląda na średni brąz a jasny też na średni. Trzeba o tym pamiętać, tak samo balans bieli itp. Mam nadzieję że pomogłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 Dobry pasek musi kosztować dwie stówy, bo inaczej jest słaby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 14 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2018 To kup u Milera, zapłacisz dwie stówy i będzie dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 15 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2018 Ja sobie chwalę paski z shoepassion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noise Napisano 15 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2018 W dniu 12.09.2018 o 21:29, geschaftea napisał: Dzień Dobry, przeczytałem sporo postów o marce MILER. Opinie są różne. Obecnie interesuje mnie zakup paska skórzanego. Potrzebuję w kolorze brązowym, i nie wiem na jaki się zdecydować: - ciemnobrązowy -czy jasnobrązowy. Nie chcałbym aby był to za ciemny kolor, ani za jasny. Samo nazewnictwo mi utrudnia wybór. Może ma ktoś oba i mógłby wrzucić fotkę obu obok siebie. Będę niezmiernie wdzięczny. Paski obecnie kosztują 169 PLN, czy istnieje szansa że pojawi się jakaś promocja. Jak to wygląda w tym sklepie poprzez stronę www. Liczę na pomoc, z góry dziękuję. Pasek ciemnobrązowy jest w bardzo ciemnym odcieniu. Sugeruję albo jasnobrązowy, albo mahoniowy (ten drugi jest chyba najbliżej średniego brązu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 8 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2018 Koledzy, czy ktoś z Was o wzroście 180-181 cm kupował granatową marynarkę Turin? Braliście wtedy 176 czy 182? Wg rozmiarówki marynarka 182/48 ma dlugość 75,8 cm - czyli o 0,8 cm dłuższa niż SuSu - zastanawiam się czy to już nie trochę długo jako na samą marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 11 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2018 W dniu 8.10.2018 o 22:40, Andre napisał: Koledzy, czy ktoś z Was o wzroście 180-181 cm kupował granatową marynarkę Turin? Braliście wtedy 176 czy 182? Wg rozmiarówki marynarka 182/48 ma dlugość 75,8 cm - czyli o 0,8 cm dłuższa niż SuSu - zastanawiam się czy to już nie trochę długo jako na samą marynarkę. To ja mam dla Ciebie dobrą radę. Omijaj markę Miler. Co do jakości produktów niech każdy sam sobie odpowie i oceni czy są warte swojej ceny. Jak dla mnie nie, przynajmniej nie tej wyjściowej, bez żadnej promocji. Ale większy problem to obsługa, zwłaszcza posprzedażowa, to tragedia. Zupełnie serio. I nie że ja źle trafiłem, bo doświadczenia znajomych również kiepskie. A sprawa jest taka, że mijają kolejne tygodnie po uznaniu reklamacji nie mam ani towaru, ani pieniędzy, a sklep unika kontaktu ze mną. Zasłaniają się tym, że nie mają odpowiedzi od producenta tego produktu. A mnie to nie interesuje jak wygląda ich komunikacja z dostawcami, powinni albo odesłać nowy towar, albo zwrócić pieniądze. Chyba pozostaje mi powiedzieć mojemu prawnikowi, by wysłał im przedsądowe wezwanie do zapłaty, a jak to nie pomoże to sąd... I tu nie chodzi o pieniądze, bo nie są one duże, ale sam fakt, że ktoś chyba liczy na to, że ja odpuszczę i zapomnę o tej reklamacji i zostanę z niczym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 14 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2018 Faktycznie jak przejrzałem trochę stron tutejszych tematów odnośne Milera, to przewija się motyw słabego kontaktu z klientem i mało proklienckiego podejścia. Szkoda, bo czym jak czym, to właśnie mała marka może walczyć z dużymi firmami dobrym kontaktem. Ja trochę popisałem e-mailowo, żeby dopytać się o rozmiar, no i kontakt był ok. W szczególności słaby kontakt może być problematyczny w moim wypadku, bo jak sobie porównałem rozmiarówkę Milera z SuSu, to wychodzi że rozmiar SuSu 48 w klatce to rozmiar 50 Milera. Więc trochę mogę mieć problemy z dobraniem rozmiaru, bo to pierwszy zakup w tej marce. Z drugiej strony na rynku drugą opcją sportowej marynarki granatowej jest chyba tylko marynarka lancreto z kolekcji z Mr. Vintage, która jest bardzo podobna, tyle że ma 25% lnu (a wolałbym w pełni wełnianą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 Jeśli jest duża szansa, że nie trafisz z rozmiarem, to odpuść, serio. Chyba że nie masz nic przeciwko zostaniu bez marynarki i bez kasy na nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sensacja Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 5 hours ago, leonid said: Jeśli jest duża szansa, że nie trafisz z rozmiarem, to odpuść, serio. Chyba że nie masz nic przeciwko zostaniu bez marynarki i bez kasy na nią. Aż tak źle nie jest Czasami są rzeczywiście obsuwy jakieś w terminach przy preorderze ale zwroty czy wymiany są bezproblemowe, i też mówię tu w imieniu swoim i swoich znajomych. Jeżeli chodzi o producenta zewnętrznego, to rozumiem, że chodziło o torby/paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 15 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2018 Problem został rozwiązany przez producenta - do soboty/niedzieli oferował marynarkę w pełnej swojej rozmiarówce, w niedzielę zdjął ją ze sklepu, a dzisiaj jest dostępna w preorderze z dostawą pod koniec listopada. Zdjęcia marynarki są nowe, ale wydaje mi się, że to ten sam model. Zatem pytanie jest takie: czy w zeszłym tygodniu Miler miał jeszcze całą rozmiarówkę i wrzuca ten sam model jako preorder, czy też już w zeszłym tygodniu były braki i sprzedawany był towar, którego nie było? Tak czy owak, do końca listopada nie chcę czekać, a zatem spróbuję gdzie indziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 16 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2018 @Andre Miler miał premierę nowej kolekcji we wspomniany weekend. Musiałeś trafić tam do sklepu, gdy trafiła tam nowa kolekcja dostępna do kupienia dla tych, co śledzą jego social media. Potem wyłączył nową kolekcję i kilka dni później zrobił ją dostępną dla "ludu". Dlatego pewnie pojawiły się nowe terminy, po prostu przyszedł by do Ciebie model z nowej kolekcji (czy się czymś różni - nie mam pojęcia). Przyznam, że to trochę zawiłe, ale któż zrozumie meandra marketingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 16 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2018 @Nawrot - Omawianej marynarce przyglądałem się przynajmniej od początku zeszłego tygodnia i cały czas była możliwość zamówienia wszystkich rozmiarów, a nawet wskoczyła przecena (taka sama cena jak preorder). Ja nie zdążyłem jej zamówić, więc nic nie dostałem ale stawiam, że dokładnie ten sam model jest sprzedawany teraz jako preorder i przed tygodniem jako wyprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2018 Panowie! Garnitur Phoenix (granat + grafit) oraz marynarki Turin i San Remo to nasza kolekcja "Classics", która nie jest nowością i ma wymiar ponadczasowy - dostępny niezależnie od kolekcji. Natomiast wraz z wejściem nowej kolekcji oczywiście nastąpi jej uzupełnienie o brakujące rozmiary, które cały czas się sprzedają. Sprzedawanie tego co już mamy w cenie normalnej, a tego co będziemy mieli w preorderowej byłoby niezrozumiałe dla klientów więc na czas preorderu obniżyłem wszystkie ceny. Ceny zostały obniżone już w zeszłym tygodniu ponieważ wtedy miała miejsce prapremiera kolekcji dla osób, które posiadają już ubrania MiMe i znają swój rozmiar i dlatego ubrania te były przecenione już wcześniej. Z przyczyn technologicznych produkty z nowej kolekcji mogły być wtedy niewidoczne podczas gdy produkcji z kolekcji Classics były widoczne w cenach preorderowych. Sporo osób skorzystało z tej sytuacji i zamówił ubrania w kolekcji klasycznej w cenie preorderowej, które zostały doręczone natychmiast. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 16 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2018 @4inHand - dzięki za wyjaśnienie! Trochę tak zakładałem, że ta marynarka, to jest Wasz "stały" produkt, który nie podlega zmianom w związku nową kolekcją. Zagadka wyjaśniona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 27 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2018 @Andre Ja brałem. Zdecydowanie 182. Mam 181 cm wzrostu i przez sekundę nie przeszło mi przez myśl brać 172. Zwężam jedynie rękawy, jak skończę to wrzucę foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andre Napisano 28 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2018 @figo - dzięki za podpowiedź, bo dalej szukam takiej marynarki - a jak Twoim zdaniem ta marynarka wypada w klatce - czy jest to w miarę typowa rozmiarówka, czy też są mocne odchylenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 17 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2018 Panowie, macie jakieś informacje odnośnie nowej kolekcji garniturów? Konkretnie chodzi mi o ten model https://shopmiler.com/pl/garnitury/sportowy-szary-garnitur-turin. W linku widnieje wyłącznie informacja tym, że wykonany jest z wełny - nic więcej o materiale, ani słowa o podszewce itd. Nie ma co się oszukiwać, raczej wiadomo, że to klejonka. Zauważam ostatnio sporo negatywnych opinii odnośnie sklepu Miler, stąd zastanawiam się czy lepiej nie dołożyć i kupić coś z SS...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 17 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2018 3 minuty temu, Artur napisał: czy lepiej nie dołożyć i kupić coś z SS...? IMO lepiej, ale Ty musisz zdecydować o przeznaczeniu PLNów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 18 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2018 23 godziny temu, Artur napisał: Panowie, macie jakieś informacje odnośnie nowej kolekcji garniturów? Konkretnie chodzi mi o ten model https://shopmiler.com/pl/garnitury/sportowy-szary-garnitur-turin. W linku widnieje wyłącznie informacja tym, że wykonany jest z wełny - nic więcej o materiale, ani słowa o podszewce itd. Nie ma co się oszukiwać, raczej wiadomo, że to klejonka. To może ja odpowiem. Ten garnitur wykonany jest z tkaniny brytyjskiej marki Alfred Brown o splocie fil-a-fil. Jest to dość kosztowna tkanina (co wynika z gramatury konsumującej duże ilości przędzy) i ciekawej fakturze, która czyni garnitur nieformalnym. Podszewka w garniturze jest wiskozowa. Garnitur faktycznie wykonany jest na wkładzie termozgrzewalnym i jest to uczciwie odzwierciedlone jego ceną, która szczególnie w tej chwili jest wyjątkowo atrakcyjna co można z łatwością porównać oglądając inne garnitury dostępne na rynku w tej samej cenie. Dodam także, że nie ukrywamy faktu korzystania z wkładów termozgrzewalnych w tańszych modelach garniturów MiMe. Nasza szwalnia robi to w sposób bardzo nowoczesny, który gwarantuje naprawdę niewielką różnicę w użytkowaniu. Abstrahując od faktycznej różnicy w jakości oraz powszechnie wymienianych negatywnych opinii o wkładach termozgrzewalnych wśród koneserów ubrań garniturowych, z mojego subiektywnego, ale faktycznego doświadczenia wynika, że bardzo niewiele osób potrafi odróżnić wkłady termozgrzewalne od wkładów half-canvas na gotowej marynarce. Jeśli zatem nie jesteś zaawansowanym użytkownikiem garniturów, wątpię, że w jakikolwiek sposób przełoży się to na noszenie tego Turina. Dla jasności dodam, że nie chciałbym być źle odczytany jako propagator wkładów termozgrzewalnych więc podkreślam, że wypowiedziałem się właśnie na temat różnic między obiema technologiami, a nie wyższości jednej nad drugą i przypomnę, że znacznie większą część kolekcji MiMe stanowią garnitury half-canvas z według mnie niezrównaną konstrukcją i krojem na polskim rynku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi