Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Przyznam, że pod jej wpływem zmieniłem zdanie i postanowiłem dać Waszym garniturom szansę ?

Niestety, trochę zniesmacza mnie fakt, że kupując garnitur w preorderze, rozmiarówka nie jest pełna. Z czego to wynika, z błędu na stronie? Rozumiem, że przy odbiorze osobistym możliwa będzie zmiana rozmiaru na inny? Czy wprost przeciwnie, szyjecie wyłącznie zamówione rozmiary?

Opublikowano
2 godziny temu, Artur napisał:

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Przyznam, że pod jej wpływem zmieniłem zdanie i postanowiłem dać Waszym garniturom szansę ?

Niestety, trochę zniesmacza mnie fakt, że kupując garnitur w preorderze, rozmiarówka nie jest pełna. Z czego to wynika, z błędu na stronie? Rozumiem, że przy odbiorze osobistym możliwa będzie zmiana rozmiaru na inny? Czy wprost przeciwnie, szyjecie wyłącznie zamówione rozmiary?

Niestety nie. W przeszłości bywaliśmy krytykowani za opóźnienia czego chciałbym tym razem uniknąć dlatego przestaliśmy składać zamówienia po preorderze, bo zawsze były z tym problemy. Składamy je przed nim żeby mieć gwarancję terminowego wywiązania się z dostawą. Dzisiaj ostatni dzień preorderu więc niektóre rozmiary bestsellerów (garnitur Turin jest jednym z nich) są już wyprzedane. Jeśli dotyczy to tej sytuacji - przepraszam. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
15 godzin temu, nikita napisał:

Byłem dziś na Podgórnej i widziałem, że marynarki powoli przychodzą. Pani poinformowała mnie, że garnitury też będą jakoś na dniach, bardzo fajnie :)

Tak to prawda! Wyciągnęliśmy wnioski z uwag forumowiczów BWB i tym razem staramy się miło zaskoczyć, a nie niemiło rozczarować więc choć mamy czas do końca miesiąca, tym razem na pewno wszystko będzie szybciej. (Oby i bez zapeszania! Bo transport, który ma być u nas we wtorek jeszcze musi wyjechać ze szwalni). Dzięki za zwrócenie na to uwagi :) 

Opublikowano

Czy wymiana rozmiaru (w razie potrzeby) będzie możliwa czy raczej jest wyprodukowane +/- to, co było zamówione preorderowo... Znowu mi się schudło i się trochę niepokoję. A jak wysyłacie w przyszłym tygodniu to nie zdążę przytyć.

Opublikowano
3 minuty temu, Bacio napisał:

Czy wymiana rozmiaru (w razie potrzeby) będzie możliwa czy raczej jest wyprodukowane +/- to, co było zamówione preorderowo... Znowu mi się schudło i się trochę niepokoję. A jak wysyłacie w przyszłym tygodniu to nie zdążę przytyć.

Jak większość sklepów www, w przyszłości nie będziemy obsługiwać już wymian tylko zwrot i nowy zakup. Jeśli jest rozmiar, to bez problemu. Jeśli ktoś kupił w preorderze, dostanie cenę preorderową, ale po wcześniejszym uzgodnieniu kodu rabatowego z działem obsługi wyłącznie na podstawie pierwszego zakupu w okresie preorderu. Uważam, że to fair.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
2 godziny temu, Bacio napisał:

Jednak wszystko pasuje, nie będę odsyłał ani się tuczył :-)

P.S. Bardzo fajne te nowe pokrowcotorby.

Dzięki za miłe słowa! Staramy się bardzo rozwijać również na tych mniej widocznych płaszczyznach :)

Opublikowano
3 godziny temu, TheMakowski napisał:

Czyżby wysyłka zamówień preorderowych ruszyła? :) Jeśi tak to kiedy można spodziewać się wysyłki płaszczy? Zimno się zrobiło :D 

Tak, ruszyła, ale nie dotyczy to wszystkich modeli. Płaszcze, Phoenixy, Turiny i San Remo wyślemy w nadchodzącym tygodniu, czyli już niedługo :D

• Like 1
Opublikowano
18 hours ago, Miler Spirits&Style said:

Half canvas! ;)

Dzięki - zamówienie złożone, teraz czekam aż przyjdzie. Trochę brakowało mi tej informacji przy opisie produktu, w szczególności wobec tego, że część produktów robicie teraz w tańszej technologii.

Myślę też, że dobrym pomysłem mogłoby być też zamieszczenie informacji o pochodzeniu samego produktu (a nie tylko tkaniny), w szczególności jeżeli nie szyjecie na dalekim wschodzie.

Opublikowano

Było już tutaj wspominane o swetrach - to, że łatwo się podwijają nie będzie winą zbyt dużych otworów na ramiona (na pachy? przepraszam, nie wiem jak je nazwać :-) )? Odebrałem golf i miałem wątpliwości czy na pewno brać, podczas podnoszenia rąk wydaje się być obszerny, widać, że pachy są nisko.

Opublikowano

Biorę pod uwagę trzy polskie firmy, u których szukam garnituru. Millerswear, Zack Roman i Lancerto. Niestety ta pierwsza troszkę ustępuje tym dwom ostatnim nie ze względu na jakość, a dostęp i uniwersalność. 

Zarówno w Zack Roman i w Lancerto można dobrać spodnie i marynarki z różnych rozmiarów. W shopmiller mi tego brakuje. Czy nie myśleliście nad tym by wprowadzić taki system, że spodnie można było wybrać w innym rozmiarze, niż marynarka? Rozumiem, że w grę wchodziłaby wyższa cena, ale myślę, że przez to tracicie wielu klientów. Przez to muszę szukać u konkurencji, chociaż wasze kroje bardziej mi się podobają. 

Opublikowano

Już pytalem. Niestety, obecnie nie przewidują łączenia różnych rozmiarów. Przez to, że jestem mało wymiarowy, musiałbym zmniejszyć spodnie w pasie przynajmniej jeden rozmiar, a najprawdopodobniej dwa. W Lancerto i w Zack Roman też o to pytalem i tam nie ma problemu. Jednak podejrzewam, że jest to wliczone w cenę. Na dzień obecny nie mogę się wpasować w żadną rozmiarówkę, dlatego na pewno będę musiał złożyć wizytę krawcowi. Jedynak chciałbym, aby te przeróbki były możliwie najmniejsze, bo w tak dużym zakresie mogą być wizualnie odczuwalne. Gdyby było można kupić oddzielnie spodnie i marynarkę z garnituru Phoenix nawet za cenę o 200pln wyższą na komplecie to byłaby to fajna opcja. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Otworzyłem dopiero paczkę z czarnego piątku. Po pierwsze, opakowania, szczególnie to z rękawiczek bardzo ładne, solidne, estetyczne. Kupiłem rękawiczki Łoś/kaszmir - trafiłem z rozmiarem idealnie i kaszkiet z Harris Tweedu Mousa - tutaj poszedłem około 1-2 cm za szeroko i w sumie bardzo mi to pasuje jako czapka zimowa (nauszniki są w środku i zajmują trochę obwodu).

Towar wykonany bardzo dokładnie, żadnych niedoróbek, rękawiczki nie mają nieprzyjemnego zapachu. Więcej informacji po dłuższym użytkowaniu, ale pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Da się poszerzyć marynarkę od garnituru w klatce piersiowej? Próbował ktoś? jest wystarczająco zapasu materiału i marynarka nie straci fasonu ?

Zakupiłem garnitur Phoenix i jestem mega zadowolony, lecz przybrało mi się trochę masy przez siłownię i marynarka powoli staje się przyciasna w klacie i klapy już troszkę  odstają :(