Koval Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 Paweł - skarpetki w 'ludziki'...Wow! Nie podejrzewałem Cię o taką dezynwolturę; Czad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 A jaki pasek pasuje Wam do białych sneakersow? Zakładam, że nie biały. Ja dobrałem coś takiego. Może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Trzeba dobrać do czegoś innego. Twój pasek może być:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 W dniu 17.08.2020 o 17:46, lubo69 napisał: Pozwolę sobie również udzielić odpowiedzi, ale zilustrowanej: Ok. 25 założeń, ok. 10 założeń temu przetarte Tarrago sneakers wipes, poza tym pielęgnacji brak, użytkowane w warunkach suchych. Co to za model? Z góry dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Jeśli dobrze kojarzę to są Magnanni. Na zalando były na promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Tak, to Magnanni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Dzięki Panowie za podpowiedź. Nadszedł czas na białe sneakersy i jak zawsze zawrót głowy co wybrać :). Magnanni obecnie bezpromocyjne :(. W podobnej cenie mam Buttero i są super pod każdym względem, ale szukam w niższym budżecie. Wczoraj kliknąłem na Zalando w Garment Project w niezłej promocji 50% za 300 zł (widzę, że kolega @Szydlowsky je ma), ale nie wiem czy wstrzelę się z rozmiarem. Loake ma teraz też promocję na Sprint za 600 zł... no ale pytanie o jakość skóry vs konkurencja (widzę w wątku, że np. Scarosso są polecane)... Hm. Zobaczymy najpierw te GP.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Polecam Ci: https://www.fieno.eu/strona-produktu/low-classic-white Jakość wyższa niż GP. Dodatkowo ta marka zaczęła niedawno i nie ma masowej produkcji, więc de facto będziesz miał buty szyte przez polskich rzemieślników. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Hm. Zobaczymy najpierw te GP.... Według mojej subiektywnej oceny w GP należy zejść co najmniej o pół rozmiaru w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Godzinę temu, pablocito napisał: Według mojej subiektywnej oceny w GP należy zejść co najmniej o pół rozmiaru w dół. Dziękuję, tym bardziej, że w tym kierunku poszedłem :). Posiadasz? Zadowolony z użytkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Tak. Zadowolony, aczkolwiek primo - nie mam porównania z wyższą półką, secundo - używam ich od miesiąca (raptem kilkanaście wyjść) więc moja opinia nie jest miarodajna, ale są bardzo lekkie i wygodne. Miękka skóra - mam model z groszkowej skóry i świetnie się to sprawdza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 3 godziny temu, pablocito napisał: Według mojej subiektywnej oceny w GP należy zejść co najmniej o pół rozmiaru w dół. Moim zdaniem nie, jeśli rozmawiamy o najbardziej popularnym modelu, czyli Type. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 27 minut temu, pi_senny napisał: Moim zdaniem nie, jeśli rozmawiamy o najbardziej popularnym modelu, czyli Type. Warto jeszcze wspomnieć czy porównujecie rozmiary klasycznych butów czy sportowych , ja Type wziąłem w rozmiarze 43 , w Meerminach np. noszę rozmiar 9 , w sportowych typu NB czy Nike 44,5 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Akurat rozmiarówka GP jest zbliżona do butów klasycznych co potwierdza Twoje porównanie do Meermin. Ja mam typową 8 stopa 27 cm i Type cisnął w palce w rozmiarze 42, dopiero po kilkunastu wyjściach było już dobrze. Zresztą to Zalando, bierzesz dwa rozmiary i sprawdzasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Eh, Wy szczęściarze o pełnych rozmiarach ;). U mnie połowkowicza to często loteria czy pójść w dół czy w górę, gdy nie ma połówek. Jakiś czas temu spotkałem GP w tkmaxx i połówka w górę była bardzo za obszerna, dlatego postanowiłem iść w dół. Aczkolwiek zawsze pozostaje ryzyko, bo a nuż zróżnicowanie per model/zmieniona rozmiarówka itp. Liczę, że ok. wtorku kurier pozwoli mi rozwiązać tę wątpliwość ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 Moim zdaniem nie, jeśli rozmawiamy o najbardziej popularnym modelu, czyli Type. Może racja. Nie mam pojęcia jaki mam model. Były na bazarku, pasowały, to brałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 28 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2020 10 godzin temu, torunianin napisał: Polecam Ci: https://www.fieno.eu/strona-produktu/low-classic-white Jakość wyższa niż GP. Dodatkowo ta marka zaczęła niedawno i nie ma masowej produkcji, więc de facto będziesz miał buty szyte przez polskich rzemieślników. Dzięki za namiar, zamówiłem przed chwilą parę low triners - szukałem dość prostych w formie, skórzanych na zewnątrz i wewnątrz butów, które nie będą GP Type/identycznym modelem. Niestety wznowienie Olympii u FitzPatricka się przesunęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 3 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2020 Powiększona banda sneakersiaków o Garment Project Type. Finalnie przy moim rozmiarze 44.5 (stopy 28,7 cm) musiałem pójść jednak w górę i wziąć z Zalando rozmiar 45 , zaś 44 odesłać. Co dziwne ten sam model, ale z TK Maxx i w skórze groszkowej w rozmiarze 45 był totalnie dla mnie za duży. Pozostawiony rozmiar 45 z Zalando ma długość wkładki 29,1 cm, czyli dokładnie tyle ile podają na oficjalnej stronie GP. Jako ciekawostka Buttero to rozmiar 44, a wkładka jest najdłuższa (ok. 29,5 cm), zaś O. Tiger to 46, a wkładka jest najkrótsza (ok. 29 cm). Pierwsze wrażenia dot. GP ogólnie pozytywne, aczkolwiek skóra moim zdaniem nie jest w pełni w wyprawie anilinowej, jak np. w Buttero (czarne i brązowe na zdjęciu). Sprawia wrażenie bardziej sztucznej, naturalność i mięsistość Buttero w tym aspekcie jest moim zdaniem nie do pobicia. Inna sprawa, że po "obejrzeniu Internetu" mam wrażenie, że większość białych sneakersów, w tym najdroższych, zasadniczo jest z podobnego rodzaju skóry jak GP. Dlatego je zostawiam, zwłaszcza, że cena bardzo dobra. Ciekawy film o sneakersach: https://www.youtube.com/watch?v=dIOKshO6Jxw&list=PLOzFLT3S_I6UwnB3sA5fR8TdbY_xiRQJ0&index=16&t=0s Możliwe, że wspomniana w filmie "chrome tanned leather" lepiej zabezpiecza przed zabrudzeniem, w szczególności białe sneakersy. Swoją drogą pytanie do znawców skór - czy "chrome tanned leather" oznacza pigmentację skóry? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 3 Wrzesień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2020 Berwick 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Wrzesień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2020 Berwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2020 Trzeba oddać sprawiedliwość Twojemu poczuciu humoru, no a poza tym wolę zobaczyć 20 razy te same Berwicki, niż raz to: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2020 @Cineos rozumiem emocje, ale bardzo proszę o odpuszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 5 Wrzesień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2020 8 hours ago, pablocito said: Trzeba oddać sprawiedliwość Twojemu poczuciu humoru, no a poza tym wolę zobaczyć 20 razy te same Berwicki, niż raz to: Te buty to czysty teksański kunszt robienia kowbojek bespoke. Długo czekałem na to zamówienie. Technicznie zrobienie takich kowbojek jest trudniejsze od najpiękniejszych butów bespoke jako że dużo jeżdzę konno i akurat przeprowadzam się do miejsca gdzie konie będę miał bardzo blisko te kowbojki będą w użytku non stop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 6 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2020 Nie wątpię, że to pierwszorzędna robota. No to wrzuć zdjęcie w nich na koniu i w dżinsach i będzie git. Do spodni w kant na asfalcie wyglądają jak... kowbojki do spodni w kant na asfalcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snikers Napisano 29 Wrzesień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2020 Ja ze swojej strony odradzam jakiekolwiek zakupy z firmy FIENO JAKUB LINDE. Właściciel nie odpisuje na maile ani nie odbiera telefonów. Wysyłka opóźniona o 2 tygodnie. Zwrotu środków również nie mogę się doprosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi