Skocz do zawartości

Jakie buty mam dziś na sobie

kamil

Rekomendowane odpowiedzi

A u mnie dziś na nogach Alfred Sargent Appleby. Wyśmienity towarzysz na spacery z psami, wypady do lasu, ryby i do prac w ogrodzie. Dziś w trakcie 5 godzinnego koszenia trawy.  :)

post-3391-0-88696200-1409337171_thumb.jp

post-3391-0-80214100-1409337186_thumb.jp

P.S. Buty kupiłem z myślą o codziennym użytkowaniu. Niestety w internecie wyglądały lepiej. Ostatecznie skończyły jako buty do zadań "specjalnych". Muszę jednak przyznać, że zaczynam je coraz bardziej doceniać. Szczególnie to jak starzeje się skóra. 

P.S. Buty są bardzo głębokie i do chodzenia muszę stosować wkładkę. Na traktorek nie ma takiej potrzeby.

• Odpowiedzi 16,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zastanawiałem się nad kupnem tych butów, tym bardziej, że ich cena jest atrakcyjna. Przed kupnem powstrzymuje mnie brak pomysłów na ciekawe zestawy z tymi butami. Właściwie tylko jeansy z podwiniętą nogawką przychodzą mi na myśl. Czy ktoś z Was ma może jakieś zdjęcia stylizacji, zestawów z udzialem tychże butów?

Co masz na myśli pisząc, że są głębokie i jaką wkładkę stosujesz?

Zastanawiałem się nad kupnem tych butów, tym bardziej, że ich cena jest atrakcyjna. Przed kupnem powstrzymuje mnie brak pomysłów na ciekawe zestawy z tymi butami. Właściwie tylko jeansy z podwiniętą nogawką przychodzą mi na myśl. Czy ktoś z Was ma może jakieś zdjęcia stylizacji, zestawów z udzialem tychże butów?

Co masz na myśli pisząc, że są głębokie i jaką wkładkę stosujesz?

Kupując buty przez internet, głównie polegałem na zdjęciach i rozmowie ze sprzedawcą. Richard z Shoehealer stwierdził, że buty są bardzo podobne do Trickers Bourton, lecz są bardziej wypukłe na palcach. Gdy buty dotarły, zdałem sobie sprawę, że podobny to jest tylko kolor. Jest to but na tęgą stopę z wysokim podbiciem. Ponadto mają dużo miejsca nad palcami. W związku z powyższym noszę wkładkę korekcyjną, która pozwala mi bardziej wypełnić but.

Z czym można nosić ten model? Ja planowałem do chinosów i wąskich jeansów, ale muszę przyznać, że wyglądają troszkę staromodnie, jak "odziedziczone". Gdybym podejmował decyzję dziś, to wolałbym dołożyć i kupić Trickers Bourton, z powodów estetycznych.

Dziękuję za informacje. Oglądałem buty u kolegi i faktycznie są trudne do zestawienia w taki sposób aby nie wyglądały mocno vintage. Ale z drugiej strony ta podwójna podeszwa i ciężar butów są dla mnie atutem. Tylko nadal pozostaje pytanie z czym je łączyć aby zneutralizować ich "staromodność". Szukałem w necie, ale bez powodzenia stąd pytanie czy ktoś ma może zdjęcia lub adresy stron www zawierajace takie zestawy. Moze coś z Trickersami?

Dziękuję za informacje. Oglądałem buty u kolegi i faktycznie są trudne do zestawienia w taki sposób aby nie wyglądały mocno vintage. Ale z drugiej strony ta podwójna podeszwa i ciężar butów są dla mnie atutem. Tylko nadal pozostaje pytanie z czym je łączyć aby zneutralizować ich "staromodność". Szukałem w necie, ale bez powodzenia stąd pytanie czy ktoś ma może zdjęcia lub adresy stron www zawierajace takie zestawy. Moze coś z Trickersami?

Jeśli masz wątpliwości, z czym nosić - nie kupuj, szkoda kasy.

przesyłka doszla.

dopiero co założyłem na nogi

od razu widac gdzie sie będą zginać

buty cudne. zdjęcia nie odzwierciedlają tego jak wyglądają w rzeczywistości.

Moje również dotarły (model 659) i są nieco ciemniejsze. Granat również widoczy, jednak nie tak bardzo jak w przypadku Twoich monków.  Postaram się wrzucić kilka zdjęć w najbliższych dniach.

Zagięcia w moich butach również są widoczne. Zastanawiam się, czy jest to wynik obszernego kopyta 962, czy specyfika granatowego Cordovanu? W przypadku trzewików nie mam tak widocznych zgięć. 

P.S. gratuluję zakupu!