Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Trochę nie na temat wątku ale tak sobie myślę :

- czy kant w spodniach z tak grubego tweedu długo się utrzyma ?

- no i czy spodnie gryzą :ph34r: - przecież to Harris Tweed ;)  ?

1. jeśli ktoś w końcu nie sprawdzi to będzie można tylko podejrzewać więc pomyślałem, że się poświęcę :P A tak poważnie to kanty to pikuś bo zawsze można odprasować. Bardziej martwię się o wypchane kolana. Marynarka z tweedu, którą katowałem w Szkocji niemal codziennie nabrała trochę moich kształtów. To bardzo fajne zjawisko w ramionach i plecach, ale nie wiadomo jak skończy się w spodniach. + te spodnie nie podobały mi się do końca takie jakie są teraz więc będzie też mankiet 5 cm.

2. z przodu jest kolanówka więc na przymiarce było w porządku natomiast na łydkach rzeczywiście trochę gryzą. Nie umiem jeszcze powiedzieć do jakiego stopnia to przeszkadza, bo miałem je na sobie tylko przez kilkanaście minut. 

Podsumowując - idę w nieznane ;)

Opublikowano

Trochę nie na temat wątku ale tak sobie myślę :

- czy kant w spodniach z tak grubego tweedu długo się utrzyma ?

- no i czy spodnie gryzą :ph34r: - przecież to Harris Tweed ;)  ?

Jako posiadacz garnituru z tweedu odpowiem o swoich spostrzeżeniach:

- spodnie gryzą nie bardziej niż spodnie z próbnika Frontier

- kant u mnie trzyma się już prawie 2 lata bez prasowania

Opublikowano

Jako posiadacz garnituru z tweedu odpowiem o swoich spostrzeżeniach:

- spodnie gryzą nie bardziej niż spodnie z próbnika Frontier

- kant u mnie trzyma się już prawie 2 lata bez prasowania

No właśnie! Przecież nie będę pierwszy! Kacper ma jodłę jeszcze większą od mojej, ale nie wiedziałem, że to garnitur :D

Opublikowano

Buty są używane. Gdy je kupiłem, wydawały się być w gorszym stanie, ponadto zapastowane były na czarno. Widać na nich poprzeczne bruzdy, pewnie powstałe z długotrwałego braku używania prawideł. Są to moje pierwsze klasyczne buty, traktuję je jako pewne poletko doświadczalne. Czyściłem je pianką do skór, stosowałem na nich krem tarrago "dark burgundy/prune", pastę bezbarwną oraz czarną; poza tym namaszczałem regularnie kremem Nivea (taką budżetową metodę polecono mi u szewca, celem zniwelowania załamań). Na koniec dodam, że natłuszczałem je jeszcze skórką od banana, po czym nabierały szybko połysku (o tej metodzie przeczytałem w Internecie). Zastanawiam się, czy te wszystkie zabiegi pomagały butom odzyskać kondycję, czy wręcz przeciwnie.

post-3886-0-49977100-1378997438_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 3
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

post-215-0-19166800-1380981512_thumb.jpg

Herring Reading:

Szczegółowa recenzja powinna się pojawić za dobry miesiąc w temacie:

http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1545-producenci-marki-but%C3%B3w-herring-shoes/?hl=herring

Na but znajdujący się na pierwszym planie pada intensywne popołudniowe słońce. But w rogu schowany był w cieniu - stąd też różnica kolorów. Nie ukrywam, jest to dość interesująca cecha tego modelu  :)

Cena - 105 GBP, w przeliczeniu 545 zł z przesyłką - notabene trwającą mniej niż 24 godziny. Widzę ich przyszłość w jasnych barwach.

P.s. normalnie ubrałbym kolorowe skarpetki, ale zdjęcie było robione na szybko, tuż po wizycie kuriera.

• Oceniam pozytywnie 1