Beny23 Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 58 minutes ago, Kamil1987 said: Ale nikt inny nie ma licencji na Russian Reindeer To jest akurat nieprawda. Stefano Bemer robi piękne buty z rosyjskiego renifera. Kirby przesadził z tym stwierdzeniem że George Cleverley ma wyłączność do używania skór Russian reindeer. Znam Kirby bardzo dobrze i ma on czasem tendencje do fantazjowania jak byłem odwiedzić warsztat Stefano Bemera we florencji to Filippo pokazał mi ich stock Russian reindeer z zatopionego statku z roku 1786. Przepiękna skóra. Cena butów z tej skory waha się między 10,000 a 20,000 Euro... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 46 minut temu, Beny23 napisał: To jest akurat nieprawda. Stefano Bemer robi piękne buty z rosyjskiego renifera. Kirby przesadził z tym stwierdzeniem że George Cleverley ma wyłączność do używania skór Russian reindeer. Znam Kirby bardzo dobrze i ma on czasem tendencje do fantazjowania jak byłem odwiedzić warsztat Stefano Bemera we florencji to Filippo pokazał mi ich stock Russian reindeer z zatopionego statku z roku 1786. Przepiękna skóra. Cena butów z tej skory waha się między 10,000 a 20,000 Euro... O widzisz !! I jak tu komuś wierzyć ?? Całe życie człowiek się uczy. Dzięki za wyjaśnienie, ale podtrzymuję swoje zdanie, że split-toe Kirby'ego są piękne. Domyślałem się, że cena to około 10k $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Dla mnie najładniejsze split toe ma Zając, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Dla mnie najładniejsze split toe ma Zając, Jeśli chodzi o Westony Pawła, całkowicie się zgadzam; jeśli zaś chodzi o to co napisałeś, to nie wiem: 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Jak bym napisał zając to można by mieć wątpliwości, no chyba ze zając ma na imię Zając. Rozwiewając wątpliwości chodzi o Najsłynniejsze Split Toe Derby na forum;. jak to mówią TBSTDE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Diadora classic sneakersy od Michael Jondral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Xune Napisano 19 Luty 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Przedwczoraj: I dziś: 3 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 7 godzin temu, Beny23 napisał: Russian reindeer z zatopionego statku z roku 1786. Przepiękna skóra. Cena butów z tej skory waha się między 10,000 a 20,000 Euro... Kurcze, a N & L mieli w wyprzedaży kilka egzemplarzy split toe i loafersów z tej skóry po niespełna 1000 funtów (jeżeli dobrze pamiętam). Wykonane prawdopodobnie przez C & J. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 2 minuty temu, Tanatos70 napisał: Kurcze, a N & L mieli w wyprzedaży kilka egzemplarzy split toe i loafersów z tej skóry po niespełna 1000 funtów (jeżeli dobrze pamiętam). Wykonane prawdopodobnie przez C & J. . Wydaje mi się, że w informacji @Beny23 wkradło się małe niedomówienie. To nie buty z tej skóry kosztują 10000Euro tylko buty bespoke z tej skóry kosztują tyle. Sam materiał i buty RTW pewnie zamkną się w 2000€/$/£ stąd na wyprzedaży były po 1000. Tak mi się wydaje na zdrowy rozum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 A tego co się orientuję to oryginalna skórę z 1786 bardzo trudno dostać. Można ją kupić tylko na akcji. Wiem że pracowni Stefano Bemer zostało tylko skóry na pięć par bespoke. Buty RTW robi się z Reindeer Calf od Horweena. Poniżej przykład buta Stefano Bemer z nowej skóry od Horween. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Beny, buty RTW robiło się z oryginalnej skóry z metty w latach ( a może i wcześniej) 90 i 2000 i było to przed tym zanim horween wymyślił cos "a la" widoczne powyzej ( swoją drogą tą punca 1786 na butach to tragedia). Ja mam przyjemność posiadać pasek do Panerai wykonany z tej skóry kilkanaście lat temu. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 2 godziny temu, eye_lip napisał: Beny, buty RTW robiło się z oryginalnej skóry z metty w latach ( a może i wcześniej) 90 i 2000 i było to przed tym zanim horween wymyślił cos "a la" widoczne powyzej ( swoją drogą tą punca 1786 na butach to tragedia). Ja mam przyjemność posiadać pasek do Panerai wykonany z tej skóry kilkanaście lat temu. - Aha, najważniejsza rzecz bo bym zapomniał, but z jeleniej skóry o który pan prosił, przywiozłem. - Z jeleniej? - Z reniferowej oczywiście. Pamiątka. Pan wie kto w nim stąpał! Przepraszam, że się wtrącam. Już wracam karnie na miejsce do kółeczka uzależnionych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Ja pamiętam te kilka par ze strony N & L z 2016 roku. Do butów dołączali rodzaj certyfikatu (zdjęcia pożyczyłem z jakiejś aukcji ebayowej) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Ja pamiętam te kilka par ze strony N & L z 2016 roku. Do butów dołączali rodzaj certyfikatu (zdjęcia pożyczyłem z jakiejś aukcji ebayowej) : W czwartym akapicie chyba powinno być over 200 years a nie 300, bo to skóra z 1785 roku, jeśli mnie źródło nie myli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Herring by AS 2 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Herring by AS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Napisano 20 Luty 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 Gaziano & Girling 3 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 6 godzin temu, Milten napisał: W czwartym akapicie chyba powinno być over 200 years a nie 300, bo to skóra z 1785 roku, jeśli mnie źródło nie myli. To statek zatonął w 1786, skóra może czekała 100 lat na załadowanie na pokład 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 29 minut temu, Whitesnake napisał: To statek zatonął w 1786, skóra może czekała 100 lat na załadowanie na pokład Bo "ruscy" przez te sto lat od zawarcia "pokoju wieczystego" w Moskwie kombinowali, jak tu zdestabilizować Rzeczpospolitą i nie mieli czasu na pierdoły . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 To statek zatonął w 1786, skóra może czekała 100 lat na załadowanie na pokład Ja tam jednak myśle, że skóra powstała w tym samym roku, w którym Mozart komponował muzykę do Ślubu z Figarem :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 @Tanatos70 gdzieś czytałem, że w Cleverley mieli prawo pierwokupu tych skór, potem kupowali inni twórcy bespoke (np. Bemer), a do marek RTW trafiały już najgorsze kawałki i że skóra tych New&Lingwood które chciałeś kupić wygląda na żywo fatalnie, dużo gorzej niż russian calf używana do butów bespoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 8 minut temu, Zajac Poziomka napisał: @Tanatos70 gdzieś czytałem, że w Cleverley mieli prawo pierwokupu tych skór, potem kupowali inni twórcy bespoke (np. Bemer), a do marek RTW trafiały już najgorsze kawałki i że skóra tych New&Lingwood które chciałeś kupić wygląda na żywo fatalnie, dużo gorzej niż russian calf używana do butów bespoke. Bardzo prawdopodobne, że tak było choć na zdjęciach wyglądają nieźle. No, ale w dużej mierze ze względu na świetne (jak dla mnie) proporcje i zgrabne kopyto (takie pół- casualowe ). Jeżeli skóra byłaby marna to lepiej w takim wypadku mieć parę z fajnej "groszkowanej", która w wypadku c&j jest delikatnie tłoczona i trochę przypomina tego "rosyjskiego renifera" jednocześnie niczego nie udając. Reasumując- dobrze zrobiłem, że kupiłem model Durham . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kyle Napisano 21 Luty 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Dawno nic nie wrzucałem. Dziś Carlos Santos.Wysłane z mojego LG V30 przy użyciu Tapatalka 6 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Dubel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi